دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / طب سنتی و گیاهان دارویی /

17 خاصیت چای کامبوجا و مضرات آن (همراه با طرز تهیه) 

یکشنبه، 30 تیر 1398
نوشیدنی کامبوجا ۲۲۰ سال قبل از میلاد در چین مورد استفاده قرار می‌گرفته است. این نوشیدنی حاصل تخمیر چای سبز یا چای سیاه است و علاوه‌بر خواص چای معمولی، غنی از پروبیوتیک‌ است. در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با خواص نوشیدنی کامبوجا آشنا کنیم.

تصور می شود منشأ کامبوجا، چین یا ژاپن باشد. برای تهیه ی این چای انواع خاصی از باکتری، مخمر و شکر را به چای سبز یا سیاه می افزایند و یک هفته یا بیشتر فرصت می دهند تا تخمیر شود. حین این فرایند، باکتری ها و مخمر ها یک حباب قارچی شکل روی سطح تشکیل می دهند. به همین دلیل به کامبوجا چای قارچ هم گفته می شود. این حباب درواقع یک کلنی زنده ی هم زیستی باکتری و مخمر یا (SCOBY) است و می توان از آن برای تخمیر کامبوجای تازه باز استفاده کرد.
فرایند تخمیر باعث تولید سرکه و بسیاری مواد اسیدی دیگر می شود. همچنین مقدار بسیار کمی الکل و گازهایی که به آن حالت گازدار می دهد، تولید می شود. بسیاری از باکتری های پروبیوتیکی هم حین تخمیر تولید می شوند. پروبیوتیک، باکتری های مفید را در اختیار دستگاه گوارش قرار می دهد. این باکتری ها از روش های مختلف به سلامتی کمک می کنند؛ مثلا در هضم غذا، التهاب و حتی لاغری مؤثرند. بنابراین گنجاندن کامبوجا در رژیم غذایی می تواند از جنبه های مختلفی به سلامت شما کمک کند.

1. جوان سازی پوست صورت

نوشیدنی کامبوجا به دلییل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به بهبود کشش پوست کمک کرده و با کاهش چین و چروک باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

2. درمان آکنه و جوش صورت

خواص ضد میکروبی قوی کامبوجا، باکتری های ایجاد کننده آکنه را از بین برده و به درمان جوش صورت کمک می کند. کامبوجا دارای خواص ضد التهابی طبیعی است که قرمزی پوست ناشی از آکنه و جوش صورت را درمان می کند.

3. آب رسان طبیعی پوست

کامبوجا مقادیر بالای رطوبت دارد که باعث آب رسانی و رطوبت رسانی طبیعی پوست شده و خطر خشکی پوست را کاهش می دهد.

4. درمان شوره سر

کامبوجا دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی قوی است که خارش پوست سر را کاهش داده و به درمان شوره مو کمک می کند. در حین فرآیند تخمیر یک حباب قارچی شکل بر روی سطح نوشیدنی تشکیل می شود که در واقع یک کلنی زنده هم زیستی باکتری و مخمر یا (SCOBY) و می توان از آن برای تخمیر کامبوجای تازه نیز استفاده کرد.

5. قند خون و دیابت

برخی تحقیقات نشان می دهد که نوشیدنی کامبوجا به کاهش سطح قند خون و درمان علائم دیابت نوع 2 کمک می کند؛ در طب سنتی گفته می شود که کامبوجا به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به کاهش قند خون کمک کرده و باعث بهبود عملکرد کبد و کلیه در افراد مبتلا به دیابت می شود. با این حال برخی مطالعات نشان داده که کامبوجا ممکن است باعث کاهش شدید قند خون یا هیپوگلیسمی شود، پس افراد دیابتی بهتر است قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنند.

6. لاغری و کاهش وزن

یک تحقیق در سال 2008 نشان داده که اگر کامبوجا با چای سبز تهیه شود، به افزایش چربی سوزی بدن کمک کرده و می تواند به لاغری و کاهش وزن افراد چاق کمک کند.

7. چربی خون و قلب

در طب سنتی از کامبوجا برای کاهش چربی خون (تری گلیسرید و کلسترول خون بالا) استفاده می شود که خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

8. کبد چرب

آنتی اکسیدان های موجود در کامبوچا به سم زدایی و بهبود عملکرد کبد کمک کرده، التهاب کبد را کاهش می دهند و خطر ابتلا به بیماری های خطرناک از جمله کبد چرب را از بین می برند.

9. معده و دستگاه گوارش

مقادیر بالای پروبیوتیک ها و آنزیم های موجود در کامبوجا به بهبود هضم غذا کمک می کند، زخم معده را درمان کرده و با افزایش عملکرد روده به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند. برخی مطالعات نشان می دهد که کامبوجا به دلیل مقادیر بالای پروبیوتیک ها که دارد به درمان اسهال و سندروم روده تحریک پذیر کمک می کند.

10. تیروئید

در برخی منابع آمده که نوشیدنی کامبوجا به تعادل هورمون های تیروئید کمک کرده و برای درمان بیماری هایی مانند هاشیموتو (بیماری خود ایمنی کم کاری تیروئید) مفید می باشد.

11. فشار خون

برخی از مردم بومی در چین و ژاپن معتقدند که کامبوجا به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی که دارد به کاهش فشار خون بالا کمک می کند.

12. ام اس (مالتیپل اسکلروزیس)

برخی افراد معتقدند که کامبوجا به دلیل خواص ضد التهابی که دارد و با تقویت سیستم ایمنی بدن به درمان بیماری ام اس (مالتیپل اسکلروزیس) و بهبود علائم آن کمک می کند.

13. تقویت سیستم ایمنی بدن

تحقیقات دانشگاه لتونی در سال 2014 نشان داده که چای کامبوجا به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها به تقویت سیستم ایمنی و افزایش انرژی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری عفونی را کاهش می دهد. کامبوجا دارای خواص ضد باکتری قوی بوده و با از بین بردن باکتری های سالمونلا و اشرشیا کولی، خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را کاهش می دهد. اسید استیک موجود در کامبوجا خواص ضد میکروبی داشته و خطر ابتلا به بیماری های عفونی را کاهش می دهد.

14. سرطان

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در کامبوجا به دلیل خواص ضد التهابی که دارد به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و با افزایش سم زدایی بدن، خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش می دهد.

15. استرس، اضطراب و افسردگی

مقادیر بالای ویتامین های B به ویژه ویتامین B12 موجود در کامبوجا به افزایش سطح انرژی بدن کمک کرده و باعث تقویت حافظه و بهبود سلامت روانی می شود؛ تحقیقات نشان می دهد که کامبوجا با کاهش استرس واضطراب به پیشگیری و درمان افسردگی کمک می کند. یک تحقیق در سال 2017 نشان داده که پروبیوتیک های موجود در کامبوجا به درمان افسردگی کمک می کنند.

16. پاک سازی ریه ها

دانشمندان چینی کشف کردند که استشمام کامبوچا به پاک سازی و سم زدایی ریه ها از ذرات سیلیس کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های ریوی را کاهش می دهد.

17. پوکی استخوان

کامبوجا به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به کاهش التهاب در بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های التهابی مانند پوکی استخوان را کاهش می دهد.

عوارض و مضرات کامبوجا

دوران بارداری و شیردهی: هنوز مطالعات دقیقی از اثر کامبوجا بر روی زنان باردار و شیرده منتشر نشده به همین دلیل متخصصان توصیه می کنند که زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف کامبوجا اجتناب کنند.
نوزادان و کودکان: هنوز تحقیقاتی دباره ی اثر کامبوجا بر روی نوزادان و کودکان صورت نگرفته به همین دلیل توصیه می شود که از دادن کامبوجا به نوزادان و کودکان جدا اجتناب کنید.
کلیه: زیاده روی در مصرف کامبوجا خطر ابتلا به اسیدوز را در افراد مبتلا به بیماری های مزمن کلیه افزایش می دهد.
دندان ها: کامبوجا خاصیت اسیدی بالایی دارد که می تواند به دندان ها آسیب بزند و مینای دندان را از بین ببرد به همین دلیل توصیه می شود که بعد از هر بار نوشیدن کامبوجا، دهان را با آب بشویید.
آلرژی و حساسیت: برخی افراد با نوشیدن کامبوجا ممکن است دچار آلرژی و حساسیت شوند که با علائمی مانند التهاب، تهوع و سوزش سر دل مشخص می شود.
اسهال: زیاده روی در مصرف شربت کامبوجا به دلیل مقادیر بالای کافئین که دارد ممکن است باعث اسهال شود.
اچ آی وی / ایدز: افرادی که سیستم ایمنی بدن آن ها ضعیف است مانند افراد مبتلا به ایدز بهتر است از مصرف کامبوجا اجتناب کنند چون ممکن است باعث ابتلا به عفونت های باکتریایی در آن ها شود. همانطور که گفتیم نوشیدنی کامبوچا دارای مقادیر بالای باکتری ها و مخمر های مفید برای بدن است اما برخی از همین باکتری های مفید ممکن است باعث بیماری در افراد مبتلا به ایدز شوند.

طرز تهیه چای کامبوجا

براى تهیه چاى کمبوجا سه لیتر آب را بجوشانید و یک فنجان شکر را در حال جوشیدن به آن اضافه کنید، پس از اینکه آب و شکر مخلوط شد ظرف را از روى شعله بردارید و یک قاشق غذاخورى بزرگ چاى خشک را داخل آن بریزید و بگذارید یک ربع ساعت دم بکشد و پس از اینکه چاى دم کشید و حرارت آن تا حد دماى محیط کاهش یافت آن را از صافى رد کنید و تفاله چاى را بگیرید و سپس کمى از قارچ کامبوجا را داخل آن بیاندازید و روى ظرف را با یک دستمال کتانى بپوشانید، به نحوى که هوا براى تنفس باکترى هاى قارچ بتواند وارد ظرف شود. قارچ کمبوجا باید 10 روز در مایع بماند، این مایع باید در محیطى تاریک و با دماى 20 الى 24 درجه سانتى گراد نگهدارى شود. پس از این مدت متوجه مى شوید که قارچ جدیدى در روی قارچ اولیه تولید شده که هرکدام از این که قارچ ها مى تواند براى تهیه یک ظرف دیگر نوشیدنى کومبوجا مورد استفاده قرار گیرد. پس از10 روز نوشیدنى آماده مصرف است، مخمر قارچ کامبوجا را از صافى رد کنیید و در یک ظرف شیشه اى در یخچال نگهدارید، مى تواند هر روز قبل از صبحانه و یا قبل از هر وعده غذا از این مخمر قارچ کامبوجا بنوشید. اگر متوجه شدید که چاى غلیظ یا ترش شده با کمى چاى شیرین موقع نوشیدن آن را رقیق کنید و یا اینکه مى توانید با کمى عسل آن را شیرین نمایید.

نکاتی در مورد مصرف چای قارچ کامبوجا

  1. در دمای زیر 24 رشد و تکثیر قارچ به کندی انجام می شود ولی قارچ سالم می ماند ولی دردمای بالای 29 قارچ از بین می رود و به اصطلاح خود کشی می کند.
  2. محیط و وسایل بایستی کاملا تمیز و استریل باشد تا میکروب و باکتری های خطرناک رشد نکنند.
  3. اگر کپک سیاه یا خاکستری روی قارچتان مشاهده کردید قارچ آلوده شده و بایدچای و قارچ را کامل دور بریزید.
  4. چای تخمیر شده هم نباید در محیط گرم و روشن قرار بگیرد زیرا خواص مفید آن تغییر می کند.
  5. در کنار چای سیاه از چای سبز و گیاهان دیگر مثل پونه و آویشن و .... استفاده کنید. ولی هرگز مقدار چای سیاه و شکر را کم و زیاد نکنید. استفاده از پونه کوهی و یا گاهی اویشن و یا میوه جات طعم فوق العاده ای را به چای شما خواهد داد.
  6. برای تهیه نوعی سرکه سیب با استفاده از کامبوجا درون یک شیشه کوچک یک لیوان چای کومبوچا ریخته و سپس یک عدد سیب تکه شده را در آن بریزید و روی آن یک صافی پلاستیکی گذارید که سیبها بیرون نیاید مجددا روی آن را را با پارچه نخی بپوشانید و یک هفته زمان بدهید پس از آن شروع به
  7. صاف کردن کنید.
  8. مصرف این چای را می توانید از روزی یک فنجان صبح ناشتا شروع کرده و به مرور زمان مقدار مصرف را افزایش داده به طوریکه می توانید تا 3 لیوان در روز هم از این معجون شفابخش استفاده کنید.
  9. اگر قصد لاغر کردن خود را دارید 15 دقیقه قبل از غذا و اگر می خواهید چاق شوید بعد از غذا مصرف کنید به دلیل اینکه مصرف قارچ کامبوجا به زود هضم شدن غذا کمک می کند.

10 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز چهارشنبه 12 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
تبدیل پایان نامه به مقاله !
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
مراحل سابمیت مقاله
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب