17 خاصیت چای کامبوجا و مضرات آن (همراه با طرز تهیه)

  یکشنبه، 30 تیر 1398   زمان مطالعه 9 دقیقه
17 خاصیت چای کامبوجا و مضرات آن (همراه با طرز تهیه)
نوشیدنی کامبوجا ۲۲۰ سال قبل از میلاد در چین مورد استفاده قرار می‌گرفته است. این نوشیدنی حاصل تخمیر چای سبز یا چای سیاه است و علاوه‌بر خواص چای معمولی، غنی از پروبیوتیک‌ است. در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با خواص نوشیدنی کامبوجا آشنا کنیم.

تصور می شود منشأ کامبوجا، چین یا ژاپن باشد. برای تهیه ی این چای انواع خاصی از باکتری، مخمر و شکر را به چای سبز یا سیاه می افزایند و یک هفته یا بیشتر فرصت می دهند تا تخمیر شود. حین این فرایند، باکتری ها و مخمر ها یک حباب قارچی شکل روی سطح تشکیل می دهند. به همین دلیل به کامبوجا چای قارچ هم گفته می شود. این حباب درواقع یک کلنی زنده ی هم زیستی باکتری و مخمر یا (SCOBY) است و می توان از آن برای تخمیر کامبوجای تازه باز استفاده کرد.
فرایند تخمیر باعث تولید سرکه و بسیاری مواد اسیدی دیگر می شود. همچنین مقدار بسیار کمی الکل و گازهایی که به آن حالت گازدار می دهد، تولید می شود. بسیاری از باکتری های پروبیوتیکی هم حین تخمیر تولید می شوند. پروبیوتیک، باکتری های مفید را در اختیار دستگاه گوارش قرار می دهد. این باکتری ها از روش های مختلف به سلامتی کمک می کنند؛ مثلا در هضم غذا، التهاب و حتی لاغری مؤثرند. بنابراین گنجاندن کامبوجا در رژیم غذایی می تواند از جنبه های مختلفی به سلامت شما کمک کند.

1. جوان سازی پوست صورت

نوشیدنی کامبوجا به دلییل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به بهبود کشش پوست کمک کرده و با کاهش چین و چروک باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

2. درمان آکنه و جوش صورت

خواص ضد میکروبی قوی کامبوجا، باکتری های ایجاد کننده آکنه را از بین برده و به درمان جوش صورت کمک می کند. کامبوجا دارای خواص ضد التهابی طبیعی است که قرمزی پوست ناشی از آکنه و جوش صورت را درمان می کند.

3. آب رسان طبیعی پوست

کامبوجا مقادیر بالای رطوبت دارد که باعث آب رسانی و رطوبت رسانی طبیعی پوست شده و خطر خشکی پوست را کاهش می دهد.

تصویر

4. درمان شوره سر

کامبوجا دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی قوی است که خارش پوست سر را کاهش داده و به درمان شوره مو کمک می کند. در حین فرآیند تخمیر یک حباب قارچی شکل بر روی سطح نوشیدنی تشکیل می شود که در واقع یک کلنی زنده هم زیستی باکتری و مخمر یا (SCOBY) و می توان از آن برای تخمیر کامبوجای تازه نیز استفاده کرد.

5. قند خون و دیابت

برخی تحقیقات نشان می دهد که نوشیدنی کامبوجا به کاهش سطح قند خون و درمان علائم دیابت نوع 2 کمک می کند؛ در طب سنتی گفته می شود که کامبوجا به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به کاهش قند خون کمک کرده و باعث بهبود عملکرد کبد و کلیه در افراد مبتلا به دیابت می شود. با این حال برخی مطالعات نشان داده که کامبوجا ممکن است باعث کاهش شدید قند خون یا هیپوگلیسمی شود، پس افراد دیابتی بهتر است قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنند.

6. لاغری و کاهش وزن

یک تحقیق در سال 2008 نشان داده که اگر کامبوجا با چای سبز تهیه شود، به افزایش چربی سوزی بدن کمک کرده و می تواند به لاغری و کاهش وزن افراد چاق کمک کند.

7. چربی خون و قلب

در طب سنتی از کامبوجا برای کاهش چربی خون (تری گلیسرید و کلسترول خون بالا) استفاده می شود که خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

8. کبد چرب

آنتی اکسیدان های موجود در کامبوچا به سم زدایی و بهبود عملکرد کبد کمک کرده، التهاب کبد را کاهش می دهند و خطر ابتلا به بیماری های خطرناک از جمله کبد چرب را از بین می برند.

9. معده و دستگاه گوارش

مقادیر بالای پروبیوتیک ها و آنزیم های موجود در کامبوجا به بهبود هضم غذا کمک می کند، زخم معده را درمان کرده و با افزایش عملکرد روده به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند. برخی مطالعات نشان می دهد که کامبوجا به دلیل مقادیر بالای پروبیوتیک ها که دارد به درمان اسهال و سندروم روده تحریک پذیر کمک می کند.

10. تیروئید

در برخی منابع آمده که نوشیدنی کامبوجا به تعادل هورمون های تیروئید کمک کرده و برای درمان بیماری هایی مانند هاشیموتو (بیماری خود ایمنی کم کاری تیروئید) مفید می باشد.

11. فشار خون

برخی از مردم بومی در چین و ژاپن معتقدند که کامبوجا به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی که دارد به کاهش فشار خون بالا کمک می کند.

12. ام اس (مالتیپل اسکلروزیس)

برخی افراد معتقدند که کامبوجا به دلیل خواص ضد التهابی که دارد و با تقویت سیستم ایمنی بدن به درمان بیماری ام اس (مالتیپل اسکلروزیس) و بهبود علائم آن کمک می کند.

13. تقویت سیستم ایمنی بدن

تحقیقات دانشگاه لتونی در سال 2014 نشان داده که چای کامبوجا به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها به تقویت سیستم ایمنی و افزایش انرژی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری عفونی را کاهش می دهد. کامبوجا دارای خواص ضد باکتری قوی بوده و با از بین بردن باکتری های سالمونلا و اشرشیا کولی، خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را کاهش می دهد. اسید استیک موجود در کامبوجا خواص ضد میکروبی داشته و خطر ابتلا به بیماری های عفونی را کاهش می دهد.

14. سرطان

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در کامبوجا به دلیل خواص ضد التهابی که دارد به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و با افزایش سم زدایی بدن، خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش می دهد.

15. استرس، اضطراب و افسردگی

مقادیر بالای ویتامین های B به ویژه ویتامین B12 موجود در کامبوجا به افزایش سطح انرژی بدن کمک کرده و باعث تقویت حافظه و بهبود سلامت روانی می شود؛ تحقیقات نشان می دهد که کامبوجا با کاهش استرس واضطراب به پیشگیری و درمان افسردگی کمک می کند. یک تحقیق در سال 2017 نشان داده که پروبیوتیک های موجود در کامبوجا به درمان افسردگی کمک می کنند.

16. پاک سازی ریه ها

دانشمندان چینی کشف کردند که استشمام کامبوچا به پاک سازی و سم زدایی ریه ها از ذرات سیلیس کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های ریوی را کاهش می دهد.

17. پوکی استخوان

کامبوجا به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به کاهش التهاب در بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های التهابی مانند پوکی استخوان را کاهش می دهد.

تصویر

عوارض و مضرات کامبوجا

دوران بارداری و شیردهی: هنوز مطالعات دقیقی از اثر کامبوجا بر روی زنان باردار و شیرده منتشر نشده به همین دلیل متخصصان توصیه می کنند که زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف کامبوجا اجتناب کنند.
نوزادان و کودکان: هنوز تحقیقاتی دباره ی اثر کامبوجا بر روی نوزادان و کودکان صورت نگرفته به همین دلیل توصیه می شود که از دادن کامبوجا به نوزادان و کودکان جدا اجتناب کنید.
کلیه: زیاده روی در مصرف کامبوجا خطر ابتلا به اسیدوز را در افراد مبتلا به بیماری های مزمن کلیه افزایش می دهد.
دندان ها: کامبوجا خاصیت اسیدی بالایی دارد که می تواند به دندان ها آسیب بزند و مینای دندان را از بین ببرد به همین دلیل توصیه می شود که بعد از هر بار نوشیدن کامبوجا، دهان را با آب بشویید.
آلرژی و حساسیت: برخی افراد با نوشیدن کامبوجا ممکن است دچار آلرژی و حساسیت شوند که با علائمی مانند التهاب، تهوع و سوزش سر دل مشخص می شود.
اسهال: زیاده روی در مصرف شربت کامبوجا به دلیل مقادیر بالای کافئین که دارد ممکن است باعث اسهال شود.
اچ آی وی / ایدز: افرادی که سیستم ایمنی بدن آن ها ضعیف است مانند افراد مبتلا به ایدز بهتر است از مصرف کامبوجا اجتناب کنند چون ممکن است باعث ابتلا به عفونت های باکتریایی در آن ها شود. همانطور که گفتیم نوشیدنی کامبوچا دارای مقادیر بالای باکتری ها و مخمر های مفید برای بدن است اما برخی از همین باکتری های مفید ممکن است باعث بیماری در افراد مبتلا به ایدز شوند.

طرز تهیه چای کامبوجا

براى تهیه چاى کمبوجا سه لیتر آب را بجوشانید و یک فنجان شکر را در حال جوشیدن به آن اضافه کنید، پس از اینکه آب و شکر مخلوط شد ظرف را از روى شعله بردارید و یک قاشق غذاخورى بزرگ چاى خشک را داخل آن بریزید و بگذارید یک ربع ساعت دم بکشد و پس از اینکه چاى دم کشید و حرارت آن تا حد دماى محیط کاهش یافت آن را از صافى رد کنید و تفاله چاى را بگیرید و سپس کمى از قارچ کامبوجا را داخل آن بیاندازید و روى ظرف را با یک دستمال کتانى بپوشانید، به نحوى که هوا براى تنفس باکترى هاى قارچ بتواند وارد ظرف شود. قارچ کمبوجا باید 10 روز در مایع بماند، این مایع باید در محیطى تاریک و با دماى 20 الى 24 درجه سانتى گراد نگهدارى شود. پس از این مدت متوجه مى شوید که قارچ جدیدى در روی قارچ اولیه تولید شده که هرکدام از این که قارچ ها مى تواند براى تهیه یک ظرف دیگر نوشیدنى کومبوجا مورد استفاده قرار گیرد. پس از10 روز نوشیدنى آماده مصرف است، مخمر قارچ کامبوجا را از صافى رد کنیید و در یک ظرف شیشه اى در یخچال نگهدارید، مى تواند هر روز قبل از صبحانه و یا قبل از هر وعده غذا از این مخمر قارچ کامبوجا بنوشید. اگر متوجه شدید که چاى غلیظ یا ترش شده با کمى چاى شیرین موقع نوشیدن آن را رقیق کنید و یا اینکه مى توانید با کمى عسل آن را شیرین نمایید.

نکاتی در مورد مصرف چای قارچ کامبوجا

  1. در دمای زیر 24 رشد و تکثیر قارچ به کندی انجام می شود ولی قارچ سالم می ماند ولی دردمای بالای 29 قارچ از بین می رود و به اصطلاح خود کشی می کند.
  2. محیط و وسایل بایستی کاملا تمیز و استریل باشد تا میکروب و باکتری های خطرناک رشد نکنند.
  3. اگر کپک سیاه یا خاکستری روی قارچتان مشاهده کردید قارچ آلوده شده و بایدچای و قارچ را کامل دور بریزید.
  4. چای تخمیر شده هم نباید در محیط گرم و روشن قرار بگیرد زیرا خواص مفید آن تغییر می کند.
  5. در کنار چای سیاه از چای سبز و گیاهان دیگر مثل پونه و آویشن و .... استفاده کنید. ولی هرگز مقدار چای سیاه و شکر را کم و زیاد نکنید. استفاده از پونه کوهی و یا گاهی اویشن و یا میوه جات طعم فوق العاده ای را به چای شما خواهد داد.
  6. برای تهیه نوعی سرکه سیب با استفاده از کامبوجا درون یک شیشه کوچک یک لیوان چای کومبوچا ریخته و سپس یک عدد سیب تکه شده را در آن بریزید و روی آن یک صافی پلاستیکی گذارید که سیبها بیرون نیاید مجددا روی آن را را با پارچه نخی بپوشانید و یک هفته زمان بدهید پس از آن شروع به
  7. صاف کردن کنید.
  8. مصرف این چای را می توانید از روزی یک فنجان صبح ناشتا شروع کرده و به مرور زمان مقدار مصرف را افزایش داده به طوریکه می توانید تا 3 لیوان در روز هم از این معجون شفابخش استفاده کنید.
  9. اگر قصد لاغر کردن خود را دارید 15 دقیقه قبل از غذا و اگر می خواهید چاق شوید بعد از غذا مصرف کنید به دلیل اینکه مصرف قارچ کامبوجا به زود هضم شدن غذا کمک می کند.

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
سلن اردم کیه؟ ما خودمون شهربانو منصوریان داریم؛ باور ندارید؟ تصاویر جدید ‌شیرزن قهرمان رو ببینید! +ویدئو (153 نظر) 17 اُمین سال تولد امیررضا فرامرزی پسر بچه شیطون سریال « از سرنوشت یک »/ این همه تغییر چهره بعد از 5 سال خیلی جالبه (117 نظر) خلاقیت تحسین برانگیز برق کار آبادانی، برای نجات مردم از گرما حماسه آفرید/ لقب فرشته زمینی برازنده شماست! (83 نظر) نگاهی به تالار عروسی آقا رضا گلزار و آیسان آقاخانی با جزئیات چشم نوازش از کارت دعوت تا گیفت عروسی در گرمدره کرج/ اینجا برای پادشاه عربستان هم قفله+عکس (82 نظر) خلاقیت بی نظیر زوج شاهرودی برای حمایت از سگ ها در سطح شهر حماسه آفرید/ لقب فرشته زمینی برازنده شماست. (76 نظر) نگاهی به جشن تولد رسول خادم در کنار کودکان بی سرپرست / کتاب گینس ، ثبت کن نام پهلوان مان را که رکورد مردانگی را شکست 👏 (72 نظر) نگاهی به کیک تولد محمد باقر قالیباف در کنار نوه هایش با خلاقیت بی نظیر اُوستا قنّاد در طراحی کیکی به شکل هواپیما /مبارکاا باشه (71 نظر) خلاقیت خنده دار چوپان خوش ذوق با طراحی صندلی چرخ دار برای الاغ حماسه آفرید +عکس/هنر نزد ایرانیان است و بس (54 نظر) لحظه اهدای مدال برنز المپیک 2016 ریودوژانیرو به تکواندوکار بااستعداد کرجی +فیلم (50 نظر) نگاهی به سبک چیدمان مدرن رستوران علی دایی در کامرانیه تهران / از صندلی های بنفش و گیاهان تا سقف شیشه ای و پرده های ساده +عکس (49 نظر) تمرینات سخت و طاقت فرسای شاهین رضایی رقیب تبریزی هادی چوپان+فیلم/ رقابت تنگاتنگ آرنولد تبریزی و گرگ پارسی (46 نظر) صحبت های خنده دار آقای قرائتی: دختره بهم میگه شما آخوندا به دو تا مو و فوکول ما گیر ندید منم بهش گفتم اگه منم عماممو دو سانت جلوتر بذارم توام به من گیر میدی +ویدئو😂👌 (41 نظر) هنر آشپزی مینا مختاری گل کرد؛ کیک خانگی با تزئین تمشک و آلبالو+عکس/ بهرام رادان با یه تیکه جواهر ازدواج کرده👌 (38 نظر) چیدمان دکور عزای قاجاری ستاره اسکندری برای پدرش در منزل شخصیشان+عکس/تزئینی زیبا با شمعدونی های شاه عباسی و رومیزی ترمه و قاب عکس (35 نظر) نگاهی به تاج‌ گل‌های اعیانی و گرانقیمت افتتاحیه رستوران محمدرضا گلزار در تهران؛ تبریک و شادباش دوستان و هنرمندان به سوپراستار سینما و برادرش+عکس (34 نظر)
تیتر امروز   
ویدیو/ ماریا رکورد گینس را شکست! پیرترین زن جهان در 117 سالگی در گذشت و رکورد گینس را جابجا کرد
فال قهوه با نشان روز جمعه 2 شهریور ماه 1403
فال ابجد روزانه جمعه 2 شهریور 1403
فال حافظ با تفسیر روز جمعه 2 شهریور 1403 + فیلم
مزایا و فواید بچه داشتن برای سلامت جسم و روان که هرگز به ذهنتان هم نمی‌رسد؛ از فعال شدن کودک درون تا تشویقی برای پس‌انداز
مروری بر سریال‌هایی که تمام شدند و تکیه کلام‌هایی که ماندند+عکس/ وارد شدن عباراتی مثل "واس ماس"، "میزنم تو مختا" و "پ ن پ" به ادبیات محاوره‌ای مردم با این فیلم ها بود
تصاویری از مجموعه عروسکهای یک دهه شصتی/ از عروسکی همه‌ چشمشون دنبالش بود تا عروسک بی‌تربیت معروف
(تصاویر)وفادارترین مردم به نوشابه کوکاکولا در ناسالم ترین شهر جهان/مکزیک ؛ نوزادان در این شهر به جای شیر نوشابه می نوشند!
(تصاویر) حقایق بحث بر انگیز ونیز ایتالیا در تاریخ!/ بررسی رایج ترین اشتباه درباره این شهر اسرار آمیز توریستی!+تاریخچه
خانه‌داری یک کدبانو؛ ترفندهای جذاب و کاربردی برای پاک کردن لاک از روی لباس
(تصاویر)دیواره نگار 500 ساله ی «موعظۀ دجّال»؛شاهکار عظیم و ماندگار در کلیسای ایتالیایی
(ویدیو) تعجب هادی ساعی از فنی که ساخته خودش بود و مبینا نعمت زاده وسط مسابقات حساس المپیک در ثانیه های آخر زد/گفتم حتما مهره های کمرش جابجا شد
توهین زشت مورایس به غذای ایرانی و خنده‌های تمام نشدنی عادل فردوسی پور/ الفاظ مبتذل به معنای واقعی
(ویدئو) اجرای آهنگ “دیگه دیره” سینا شعبانخانی در اختتامیه جشنواره فیلم و عکس “با انرژی“ به یاد زنده یاد تورج شعبانخانی / دریافت لوح از دست لیندا کیانی
تصاویر زیرخاکی و دهه شصتی علی دایی و رضا رشید پور در روزنامه / یکی از نشانه های لاکچری بودن تو دهه 60 چاپ عکس تو روزنامه بود👍😁
منتخب روز   
قاب دو نفره دختر حسن روحانی در کنار کیمیا علیزاده؛ یکی ایستاده و یکی نشسته+عکس خاطره خنده دار مهران مدیری : تو خیابون شریعتی تهران ایست بازرسی نگهت میداره میگه برگرد دست و بذار روی ماشینت شروع میکنه به گشتن میگه این چیه میگم سوئیچمه یکم پایین تر این چیه میگم اینم زانومه نگاهی به چیدمان ساده اتاق کار شخصی هاشمی رفسنجانی +فیلم/ از نقشه ایران با نمایی از خلیج فارس تا تخت خواب و کامپیوتر شخصی خاطره خنده دار مهران مدیری : میگه رفتم کلاس زبان استاد گفت هِلو منم گفتم سلام علیکم گفت زهرمارو سلام حق نداری یه کلمه فارسی حرف بزنی+ویدئو افتادن عینک از دست سیدعباس عراقچی در مجلس همانا و شکار این لحظه توسط عکاس دوربین به دست همانا+عکس شعر خوانی شاعر یزدی در محضر آیت الله خامنه ای و خنده های از ته دل رهبر انقلاب / شاعر : همه را شکل یار می بینم ، پیرزن را نگار می بینم همسر شهید مجبور به فروش روکش دندان شد+ عکس در 27 مرداد سالروز تولد آیت الله آل هاشم؛ یادی کنیم از بوسه پدر امام جمعه شهید بر مزار پسرش+ عکس/ روحش شاد و یادش تا ابد گرامی خاطره خنده دار شهاب حسینی : میگه وقتی رِنوی طوسی اردکان 11 رو کنار ماشین لاکچری رضا گلزار پارک کردم برای خودش کُمدی کلاسیکی بود +ویدئو تئاتر دیدن آقای روحانی با تی شرت آبی و بدون عبا و عمامه به همراه دختر و نوه‌اش+عکس واکنش معنادار و عجیب پسر مسعود پزشکیان به استعفای ظریف + عکس یکی از غمگین ترین سکانس های شهرزاد/ مرگ جمشید خان