بدون شک یکی از مهم ترین معیارها در انتخاب شغل، درآمد آن است. شغل های پردرآمد جهان کارهایی هستند که با حوزه های سلامت، مهندسی، برنامه نویسی و کامپیوتر، حقوق و قضا و امور مالی مرتبط هستند.
وقتی که در حال برنامه ریزی برای آینده ی شغلی خود هستید، باید علاوه بر درآمد، به بازار کار آن شغل نیز توجه داشته باشید. گاهی اوقات، یک شغل درآمد بسیار خوب ولی بازار کار بسیار ضعیفی دارد و شانس اشتغال درآن بسیار پایین است.درادامه می خواهیم شمارابا با 18 شغل پردرامد آشنا کنیم.
1. صنعت غذا
مواد غذایی همیشه پرسود است! از آنجایی که خوراک از نیازهای اولیه هر انسانی است پس در هر شرایطی باید این نیاز برآورده شود. به خاطر همین نیاز ساده، این شغل و کار و هر حرفه ای که با مواد غذایی در ارتباط است، همیشه بازار خودش را دارد و درآمد و سود بالایی هم دارد.
اشتباه نکنید، منظور ما این نیست که بروید و یک کارخانه مواد غذایی راه بیندازید! شما می توانید به خدمات جانبی که کارخانه های مواد غذایی نیاز دارند هم فکر کنید و روی آن ها سرمایه گذاری کنید. به طور مثال این روزها صنعت بسته بندی از خود مواد غذایی هم بیشتر اهمیت دارد و مردم بیشتر جذب بسته بندی های خاص و متفاوت می شوند.
بهتر است به دنبال یک یا چند ایده کسب و کار خوب باشید و در یک کارگاه کوچک به بسته بندی با طراحی های مخصوص خودتان بپردازید. ایمان داشته باشید که اگر در این کار خلاقیت به خرج دهید در کمتر از یک سال فرد ثروتمندی می شوید.
این روزها به راحتی می توان با استفاده از ظرفیت خالی کارخانه ها یا کارگاه ها یی که پروانه بهداشت دارند، حبوبات و ادویه جاتی مثل فلفل، دارچین، زردچوبه و… را به صورت سفارشی تحویل گرفت و آن ها را با بسته بندی های خود و با برند خاص خودتان در بازار خاصی چون پادگان ها، دانشگاه ها، بیمارستان ها و… توزیع کرد.
البته ممکن است کارتان حسابی بگیرد و از یک کارخانه بزرگ، سفارش بسته بندی محصولات شان رابگیرید. هرگاه گذرتان به میدان راه آهن افتاد، حتما یک سری به مغازه های ظروف یک بار مصرف بزنید و سر صحبت را با مغازه داران این حرفه باز کنید. آن ها تنها صنفی هستند که همیشه بازار خاص خودشان را دارند و نگران مشتری و ضرر کردن نیستند. به گفته آن ها در این حرفه درآمد و سودآوری حتمی است به شرط این که بتوانید نبض بازار را در دست بگیرید.
2. طراح مد و لباس
ارائه طرح های جدید و متنوع و رقابت در عرصه زیبایی لباس و مد، کاری است که طراحان لباس انجام می دهند. اگر طراحی بتواند خودش را به شرکت های معتبر در زمینه مد ثابت کند و شانس همکاری با آن ها را پیدا کند، می تواند نسبت به آینده شغلی و درآمد بالای خود مطمئن باشد.
3. آرایشگری بهترین شغل پردرآمد برای بانوان
یکی از پولساز ترین مشاغلی که یک خانم می تواند انجام دهد انجام خدمات آرایشگری است. آرایش و گریم عروس، کاشت ناخن، پاکسازی پوست، اکستنشن و… در حال حاضر در کشورمان طرفداران زیادی دارد و آرایشگرانی که بتوانند مشتری ثابت و روزانه برای خود بیابند می توانند به راحتی یک ثروت خوب کسب کنند.
4. بازاریابی تلفنی
شغل بازاریابی این روزها خیلی فراگیر شده است. در بازاریابی اگه بتوانید با استفاده از فنون فروشندگی مشتری ها را جذب کنید و فروش محصول را بالا ببرید، پورسانت دریافت می کنید. بازاریاب های موفق بعضاً تا ماهی 10 میلیون تومان هم درآمد دارند. امروزه با رشد کسب و کارهای آنلاین، بازاریابی تلفنی جایگزین بازاریابی فیزیکی شده است.
5. توریسم درمانی
به دلیل پایین بودن هزینه های درمانی، مخصوصاً دندانپزشکی و جراحی زیبایی در ایران، از کشورهای مختلفی برای انجام عمل های زیبایی به ایران سفر می کنند. همین باعث شد تا صنعت توریسم درمانی شکل بگیرید.
جراحی زیبایی در سرتاسر دنیا متقاضی بسیاری دارد و به همین دلیل پردرآمدترین شغل در دنیا و بالطبع در ایران است. احتمالاً در اطراف خودتان کسانی را دیده اید که عمل بینی یا جراحی زیبایی دیگری انجام داده اند یا ممکن است شما که این مطلب را می خوانید یکی از عمل های زیبایی را انجام داده باشید.
6. خدمات ماساژ و پاکسازی صورت
در کنار کارهایی که برای زیبایی و بهبود سلامت ظاهر افراد رواج پیدا کرده است، ارائه خدمات ماساژ در اشکال مختلف آن هم جزو مشاغل پرطرفدار و پردرآمدی است که رونق زیادی دارد. مراکز مختلف بسیاری در این زمینه مشغول به کار هستند و ماساژ را به عنوان روشی درمانی برای بهبود کیفیت زندگی افراد معرفی می کنند.
7. راهنمای تور (تور لیدر)
به سفر و گردشگری علاقه مندید؟ با توجه به افزایش آمار ورود گردشگران به کشور به خصوص در شهرهای گردشگرپذیر همچون شیراز و اصفهان بازار تور لیدرها به خصوص راهنمای توریست های خارجی بسیار داغ شده است. راهنمای گردشگر یا تورلیدر شخصی است که با آشنایی و تسلط کامل بر نقاط گردشگری یک شهر از جمله اماکن تاریخی، بازارهای تجاری، جاذبه های طبیعت و ... خصوصیات و تاریخچه مربوط به این اماکن را برای گردشگرانی که به آن محل سفر می کنند، توضیح داده و معرفی کند.
8. واسطه گری (دلالی)
شغل واسطه گری یا دلالی در هر زمینه ای یکی از کم زحمت ترین و پر سودترین مشاغل در ایران به شمار می آِید. شغل واسطه گری نه سرمایه نیاز دارد و نه اطلاعات و آموزش خاصی. برای کسب درآمد فقط کافی است که برای چیزهای مختلفی مثل خانه، ماشین و ... مشتری پیدا کنید.
9. کشاورزی و دامپروی نوین
با پیشرفت تکنولوژی، افزایش جمعیت و روش های نوین، کشاورزی به یک شغل مهم در سراسر جهان تبدیل شده است و ایران نیز به خاطر داشتن زمین های فراوان می تواند محل مناسبی برای کشاورزی پیشرفته باشد.
اگر کسی به رشته کشاورزی علاقه دارد می تواند با سرمایه گذاری در این بخش و استفاده از علوم جدید در جهان ارزش افزوده فوق العاده ای در این شغل ایجاد کند. تنها مشکل کشاورزی در ایران کم بود آب و خشکسالی است که آن هم با بکارگیری و مدیریت شیوه های نوین آبیاری قابل حل است.
برای مثال شما نگاهی به آمار مصرف مرغ در ایران بی اندازید، تولید مرغ یکی از آن دسته شغل های زیر مجموعه کشاورزی است که این روزها هرچقدر که تولید شود بازار فروش آن وجود دارد.
10. راه اندازی آشپزخانه
بسیاری از مردم برای وعده های غذایی از بیرون غذا تهیه می کنند، افرادی که تعداد وعده های غذایی بیشتری از رستوران ها و آشپزخانه ها سفارش می دهند همیشه سعی می کنند بهترین آن ها را انتخاب کنند. پس آشپزخانه هایی که از نظر کیفیت غذا و سرویس دهی عملکرد خوبی دارند، درآمد خوبی نیز خواهند داشت.
اگر به شغل آشپزی علاقه دارید و می توانید غذای سالم و خوشمزه بپزید و یا شخصی را می شناسید که می تواند به عنوان سرآشپز به شما کمک کند، راه اندازی آشپزخانه می تواند گزینه ی خوبی باشد.
11. تعمیرکار خودرو
به لباس های روغنی تعمیرکارها نگاه نکنید، آنها یکی از پردرآمدترین مشاغل هستند. البته شکی نیست که شغل سخت و طاقت فرسایی است. جراحانی که با موتور و رادیات سروکله می زنند باید اعصاب و عضلاتی پولادی داشته باشند. اما به نظر می رسد با وجود این سختی ها، درآمدش به زحمتش به می ارزد.
12. طراح دکوراسیون
دنیای امروز به سمت سرمایه داری پیش رفته و مد و زیبایی یکی از اصلی ترین مفاهیم مرتبط با سرمایه داری به حساب می آیند. دنیای مد راه خود را در صنعت ساختمان سازی هم باز کرده است و افراد بسیاری تمایل دارند که فضای کاری و زندگی خود را به بهترین شکل ممکن طراحی و تزیین کنند.
طراحان دکوراسیون کسانی هستند که در این مورد باید به آن ها مراجعه کرد. طراحی دکوراسیون با توجه به گرایش شدید افراد به مصرف گرایی و به روز بودن، جزو شغل های پردرآمد محسوب می شود و می توان گفت همیشه از بازار کار خوبی برخوردار است.
طراحی دکوراسیون داخلی به شاخه های متعددی مثل طراحی داخلی ساختمان، طراحی نمای بیرون ساختمان، طراحی فضای اداری، طراحی مغازه های تجای و طراحی فضای سبز تقسیم می شود.
13. مترجمی
شاید تعجب کنید ولی مترجمی در جایگاه هشتم لیست شغل های پردرآمد جهان قرار دارد. با اینکه این شغل در کشور ما شغل پیش پا افتاده ای محسوب می شود و فاقد امنیت شغلی و درآمد خوب است، اما باید توجه داشته باشید که در خیلی از کشورهای جهان، به دلیل گستردگی روابط بین المللی مثل روابط حساس سیاسی و تجاری، ترجمه اهمیت بسیار زیادی دارد.
یک مترجم باید به چندین زبان خارجی تسلط کامل داشته باشد. این شغل سطوح مختلفی دارد و اگر بتوانید خود را به سطوح بالا مثل مترجمی برای شرکت های تجاری بین المللی یا سازمان های دولتی دارای روابط خارجی برسانید، کارهای شما بسیار حساس خواهند بود و به ازای همین حساسیت و دشواری کار شما، درآمدتان نیز بالا خواهد بود.
حساسیت کار مترجم به این است که به ویژه در متون حقوقی و قراردادها، در صورتی که کوچکترین اشتباهی در ترجمه صورت گیرد، ممکن است منافع یک سازمان یا حتی منافع یک کشور، در خطر جدی قرار بگیرد.
14. راه اندازی کسب و کار اینترنتی
15. برنامه نویس و توسعه دهنده وب
با توجه به وضعیت حرکت جهانی به سمت زندگی های مبتنی بر اینترنت و استعدادی که در کشور ما وجود دارد و همچنین پایین بودن هزینه راه اندازی این گونه شغل ها، شما اگر استعداد این کار را دارید می توانید وارد یکی از شغل های این مجموعه شوید.
از مزایایی این نوع شغل ها این است که شما در شروع فقط به دانش و چند سیستم کامپیوتری احتیاج دارید به طوری که سرمایه گذاری آن حتی از راه اندازی یک فلافل فروشی نیز کمتر است.
برای استخدام به عنوان برنامه نویس و برای اینکه سایت های مختلفی راه اندازی کنید، باید مهارت کدنویسی و تجربه داشته باشید. برای کسب مهارت برنامه نویسی می توانید در دوره های مختلفی به صورت حضوری و غیرحضوری شرکت کنید. کافیست در گوگل آموزش برنامه نویسی مدنظرتان را جستجو کنید.
طراحی وب (یا طراحی وب سایت یا Web Design) به فرایندی می گویند که در آن طراح وب ، اقدام به طراحی چیزهایی می کند که کاربر آن ها را در صفحه مانیتور خود می بیند. در واقع کار طراح وب این است که المان های یک وب سایت یا صفحه ی وب را طراحی کند و محل جای گیری آن ها را مشخص کند. خروجی کار یک طراح وب کاملا برای کاربران عادی قابل مشاهده است و کاربران آن را بصورت مستقیم می بینند.
16.کارشناس هوش تجاری
کارشناس هوش تجاری، کارش پیدا کردن اطلاعاتیست که به مدیران در اتخاذ تصمیمات راهبردی کمک می کند. او وظیفه تحلیل اطلاعات یک شرکت یا سازمان بزرگ را برعهده دارد. کارشناس هوش تجاری در تهیه برنامه ریزی متناسب سازی برای سامانه ها و اجرای آن ها نظارت دارد. از جمله وظایف مهم یک کارشناس هوش تجاری باید به ارزیابی مداوم منابع سازمان برای حصول اطمینان از حرکت درست سازمان در مسیر دستیابی به اهداف سازمانی، به روزرسانی مداوم پایگاه داده ها و هوش تجاری شرکت، توسعه استراتژی جمع آوری داده ها، تجزیه و تحلیل عملکرد شرکت های رقیب و اشتراک گذاری یافته های خود با مدیران ارشد سازمان اشاره کرد.
17.جراحی پلاستیک و زیبایی
بله حق با شماست، چشم بسته غیب می گوییم! همه ما می دانیم که جراحی های زیبایی در دنیا و به خصوص ایران طرفداران بسیار زیادی دارد. تاآنجاکه کسب وکار جدیدی به نام «توریسم درمانی» شکل گرفته و حسابی هم رونق پیدا کرده است! البته منطقی هم هست. هزینه جراحی زیبایی، دندانپزشکی و به طورکلی هزینه های درمانی در ایران برای بسیاری از خارجی ها ارزان تمام می شود. به همین خاطر بسیاری از توریست ها به بهانه دیدن زیبایی ها به ایران سفر می کنند و با پایان سفر زیباتر از قبل به کشورشان برمی گردند!
18.وکالت
با اینکه وکالت هم یک شغل پر درآمد به حساب می آید اما چالش های خاص خود را دارد. به همین خاطر شرط اصلی وکیل شدن عشق به کار است. مهم تر اینکه هدف یک وکیل در درجه اول دادخواهی است نه کسب درآمد.
جمع بندی
در این مطلب با حرفه های پولساز و شغل های پردرآمد آشنا شدیم. مشاغلی که همگی به مهارت و تخصص احتیاج دارند. بنابراین بی راه نیست که بگوییم راه ثروتمندی از مسیر علم آموزی می گذرد. شما به هر کدام از این مشاغل که علاقه مند باشید تنها درصورتی می توانید از رقبایتان پیش بیافتید که دانش، مهارت و خلاقیت بیشتری داشته باشید.