8 علامت مهم زخم معده + بهترین روشهای درمان به روش خانگی و طبیعی / بهترین قرص برای زخم معده چیست؟
به گزارش سرویس حوزه پزشکی ساعدنیوز، زخمهای گوارشی زخمهایی باز هستند که در سطح داخل معده یا بخش ابتدایی روده باریک (که به آن دوازدهه هم میگویند) ایجاد میشوند؛ زخم معده بیماری دردناکی است که لذت غذا خوردن را از شما میگیرد و وقت و بیوقت با دردهای شدید و خفیف آزارتان میدهد.
علائم زخم معده و سرطان معده
معده در پشت قفسه سینه و در انتهای مری قرار گرفته است. اما اگر معده درد دارید ممکن است این درد را در نواحی مختلفی از بدن احساس کنید که شما را تا حدی گیج نماید. مثلا ممکن است این درد را در قفسه سینه، کمر، پشت گردن، داخل بازوهای دست و .. نیز احساس کنید یا آن را با دردهای قلبی اشتباه بگیرید.
زخم معده همواره با دردهای زیادی همراه است که میتوانند بین چند دقیقه تا چند ساعت متفاوت طول بکشند. برخی از افراد به دلیل تشابه علائم زخم معده و سرطان معده نگران میشوند، به همین دلیل این علائم را بیشتر توضیح میدهیم. این دردها موقتیاند و زمانی که معده خالی باشد، به علت تاثیر اسید، شدیدتر میشوند. در نتیجه این درد بین وعدههای غذایی یا در طول شب بیمار را بیشتر اذیت میکند.
علائم زخم معده عصبی چیست؟
1- درد شکم: (درد معده کجاست؟) درد شکم یکی از علائم اصلی زخم معده عصبی است که معمولاً در ناحیه بالای شکم و پشت سینه حس میشود. این درد معمولاً پس از خوردن غذا بدتر میشود.
2- سوزش و ترشح: سوزش و ترشح نیز دو مورد از علائم اسید معده عصبی هستند که با درد شکم همراه هستند. سوزش و ترشح باعث احساس نفخ، سیری زودرس، تهوع و استفراغ میشود.
3- خستگی: خستگی ناشی از کاهش فشار خون و فقر خون به دلیل خون رفتگی به دستگاه گوارش است.
4- کاهش وزن: کاهش وزن ناگهانی نیز می تواند علامتی از این عارضه باشد.
5- تغیرات رفتار: تغیرات رفتار، اضطراب، بدخلقی، افسردگی، خواب آلودگی و تنش نیز ممکن است ناشی از زخم معده عصبی باشد.
6- خونریزی: خونریزی از دستگاه گوارش یکی از علائم عمده این عارضه است.
7- تغیرات در رنگ پوست: تغیرات در رنگ پوست، کاهش فشار خون و فقر خون ناشی از این بیماری است.
8- سفت شدن شکم: سفت شدن شکم ناشی از التهاب و تورم در دستگاه گوارش است.
علت ایجاد زخم معده
زخم معده عصبی به دلیل تحریک و تنش در دیواره معده ایجاد میشود. عوامل مختلفی مانند استرس، اضطراب، نگرانی، فشار روحی، خوردن غذاهای چرب و سنگین، مصرف الکل و دخانیات، برخی داروها و عفونت با باکتری هلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori) ممکن است باعث افزایش تولید اسید شود که در نتیجه زخمهای عصبی ایجاد شود. همچنین برخورد با شئهای سخت و تحرکات شدید نیز ممکن است به آسیب دیدگی داخل معده منجر شود.
چگونه زخم معده را تشخیص دهیم؟
1- درد شکم: درد شکم یکی از علائم اصلی است. این درد معمولاً در ناحیه بالای شکم و پایین سینه قرار دارد و بعضاً به سر، پشت و دستها هم تابیده میشود.
2- سوزش و تحریک: سوزش و تحریک در ناحیه شکم نشانگر زخم در این عضو است.
3- سیر شدن زودرس: اگر با خوردن کمترین مقدار غذا، حس سیر شدن را تجربه کنید، این یکی از عوارض زخم معده است.
4- تغییرات در رژیم غذایی: افزایش چاقوچوله، خوردن خوراک های چسبنده، خوردن خوراک های حامض و تنظیمات دستگاه گوارش را نشان میدهد.
5- خونریزی: اگر زخم معده شدید باشد، ممکن است باعث خونریزی شود که به صورت خروج خون از دهان یا درد شکم شدید همراه با خونریزی رودهای نشان داده میشود.
6- تغییرات در رفتار: افسردگی، اضطراب و تغییرات در رفتار نشانگر زخم معده است.
درمان زخم معده به روش خانگی و طبیعی
1. عسل: عسل به عنوان یک ضد التهاب و ضد باکتری قوی شناخته شده است. مصرف روزانه 1-2 قاشق عسل به صورت خام چندین بار در روز ممکن است به کاهش التهاب و درد در این ناحیه کمک کند.
2. نعناع: نعناع به عنوان گزینهای سبز برای درمان زخم معده شناخته شده است. این گیاه خود دارای خصائص ضد التهاب، ضد اسپاسم و ضد باکتری است. میتوانید چند برگ نعناع را در یک فنجان آب جوش قرار داده و بعد از چند دقیقه، آن را صاف کرده و نوشیده شود.
3. زیره سبز: زیره سبز به عنوان یک تسکین دهنده طبیعی شناخته شده است. مصرف روزانه 1-2 قاشق چایخوری پودر زیره سبز با عسل و یا آب ممکن است به کاهش التهاب و درد زخم معده کمک کند.
4. پوست لیمو: پوست لیمو حاوی ترکیبات فلاوانوئید، کاراتین، و اسید های آلفا- هیدروکسی است که به عنوان تسکین دهندهای برای درد و التهاب شناخته شده است. مصرف روزانه 1-2 قاشق چایخوری پودر پوست لیمو با عسل و یا آب ممکن است به کاهش التهاب و درد زخم معده کمک کند.
5. آویشن: آویشن به عنوان یک تسکین
بهترین قرص برای زخم معده چیست؟
داروی زخم معده چیست؟ پزشک با مشاهده عکس معده عصبی یا عکس زخم معده در اندوسکوپی ممکن است داروهای زیر را تجویز نماید. البته برای مشکلات معده از جمله معده درد، زخم معده و خونریزی معده، درمان رفلاکس و اسیدی شدن و ... داروهای متنوعی وجود دارند.
رانیتیدین Ranitidine (کاهنده اسید معده)
فاموتیدین Famotidine (درمان معده درد)
امپرازول Omeprazole (درمان مشکلات رفلکس معده و مری، درمان زخم معده)
رابپرازول Rabeprazole (برای زخم معده و ترش کردن)