ساعدنیوز
ساعدنیوز

9 متن رمزگشایی نشده و مرموز در جهان+ تصاویر

  جمعه، 26 آبان 1402 ID  کد خبر 362870
9 متن رمزگشایی نشده و مرموز در جهان+ تصاویر
ساعدنیوز: از الواح عهد نوسنگی که دربردارنده قدیمی‌ ترین نظام‌ های نوشتاری در دنیا می باشند تا حرف های نوشته شده در پشت کتاب یک مرد فوت شده، بعضی از افسانه‌ ا‌ی‌ ترین رموز گشوده‌ نشده و متون رازآلود هم‌ چنان برای بهترین رمز شکنان و زبان‌ شناسان نیز معما است./منبع: راهنماتو

1.معمای کتیبه شاگبرو

در شاگبرو هال در استفوردشایر در انگلستان یک یادبود متعلق به قرن هجدهم به نام یادبود چوپان قرار دارد. این یادبود به سفارش توماس آنسون، یکی از اعضای پارلمان انگلستان و به دست مجسمه‌سازی به نام پیتر شی در بین سال‌های 1748 تا 1763 ساخته شده است. این یادبود شامل یک نقش‌برجسته سنگی است که یک نسخه از نقاشی معروف نیکولاس پوسان به نام «چوپانان آرکادیا» و متنی نوشته‌شده به رمز را نمایش می‌دهد که مورخان و رمزشکنان صدها سال است نتوانسته‌اند معنای آن را کشف کنند.

در زیر سنگ‌برجسته حروف OUOSVAVV نوشته شده؛ حروف D و M با قدری فاصله از حروف قبلی در سطحی پایین‌تر قرار دارند و به نحوی چیه شده‌اند که ابتدا و انتهای این حروف را در بر می‌گیرند.

این حروف به قدری رمزآلود هستند که در کتاب‌های پرفروش خون مقدس و جام مقدس و داوینچی کد به آن‌ها اشاره شده است. در هر دو کتاب گفته شده که نیکولاس پوسان یکی از اعضای یک انجمن مخفی کلیسایی قرون‌وسطایی بوده و نقاشی چوپانان آرکادیا نیز حاوی پیام‌های مخفی است که فقط برای اعضای این انجمن قابل درک بوده است.

معلوم نیست که این حروف بتوانند رمزگشایی شوند. اما کسی که این حروف را نوشته احتمالا مطمئن بوده که تا قرن‌ها این حروف ذهن تمدن‌های بعدی را مشغول نگه خواهد داشت.

2.رازهای مخفی در هیروگلیف‌های مایایی

زبان‌شناسان صدها سال در تلاش بودند تا رمزهای به کار گرفته در متون هیروگلیف باستانی مایا را که روی حکاکی‌ها، سفال‌های نقش‌دار و کتاب‌هایی از جنس پوست درخت نوشته شده بودند، کشف کنند. خوشبختانه عملیات رمزگشایی از این متون با سرعت زیادی پیشرفت کرد و پیشرفت‌های معناداری در این حوزه به دست آمد.

زبان مایاها یکی از بصری‌ترین سیستم‌های نوشتاری در جهان است. متون هیروگلیف مایایی یکی از پیچیده‌ترین متون هستند که در آن‌ها صدها علامت منحصربه‌فرد گلیف در شکل انسان، حیوان، اشیاء ماورالطبیعه و طراحی‌های انتزاعی به کار رفته است.

نخستین موفقیت بزرگ در رمزگشایی از متون مایایی به لطف یک ریشه‌شناس روس در دهه 1950 رخ داد. او پیشنهاد داد که حداقل بخشی از متون مایایی آوایی هستند. نظریه او اثبات شد و از آن زمان پیشرفت‌ها برای رمزگشایی از متون مایایی سرعت گرفت. علی‌رغم پیشرفت‌های صورت گرفته در این زمینه، هنوز هم بخش زیادی از حکاکی‌ها و الواح برای زبان‌شناسان نامفهوم و غیرقابل درک هستند.

3.نوشته‌های اسرارآمیز رونگورونگو در ایستر‌آیلند

در قرن نوزدهم، اشیاء باستانی حاوی نمادهای حک‌شده روی آن‌ها در ایسترآیلند پیدا شد. ایسترآیلند، جزیره‌ای دورافتاده در چندهزارمایلی غرب آمریکای جنوبی است که به واسطه صدها سنگ یک‌تکه غول‌پیکر که مجسمه‌های شبیه به انسان به نام موآی هستند، معروف است.

نقش‌های ظریف کشف‌شده به نظر می‌رسد که گلیف یا نوعی سبک نوشتاری باشند اما معنای این گلیف‌ها هنوز کشف نشده است. برخی معتقدند رمزگشایی از این نوشتار رازآلود می‌تواند علت سقوط تمدن باستانی ایسترآیلند را توضیح دهد.

نوشتار رونگورونگو نخستین‌بار توسط یک مبلغ مذهبی کلیسای کاتولیک رومی در سال 1864 کشف شد. او در خاطرات خود از پیدا کردن 26 لوح چوبی حاوی نوشته‌هایی غیرمعمول به زبان رمز صحبت می‌کند. این الواح چوبی درحالی پیدا شدند که دچار هوازدگی یا سوختگی شده بودند. گلیف‌ها روی اشیاء دیگر شامل مجسمه مرد پرنده، عصای رئیس و زیورآلات باستانی نیز مشاهده شدند. تصاویر زبان رونگورونگو به شکل انسان، حیوان، گیاه و اشکال هندسی است. برخی باور دارند که رونگورونگو نوشتار واقعی نیست بلکه پروتو-نویسی است که منظور از آن مجموعه‌ای از نمادهایی است که بدون آنکه محتوای زبان‌شناختی حقیقی داشته باشند، اطلاعاتی را منتقل می‌کنند.

4.متون نوسنگی تارتاریا

نیکولای ولاسا در سال 1961 آنچه را که گمان می‌رود نخستین شواهد از اشکال نوشتار در جهان باشند، کشف کرد. او وقتی در یکی از محوطه‌های متعلق به عصر نوسنگی در رومانی مشغول اکتشاف بود، الواح گلی کوچکی حاوی حکاکی‌های رمزی پیدا کرد. این الواح امروز به نام الواح تاتاریا شناخته می‌شوند و قدمت آن‌ها به 5000سال قبل از میلاد باز می‌گردد.

برخی گمان می‌کنند این حکاکی‌ها نخستین اشکال نوشتار هستند، برخی دیگر گمان می‌کنند که این‌ها پیکتوگرام، نوشته‌های تصادفی، نمادهای مذهبی یا نمادهای مالکیت هستند.

5.صفحه فستوس

یک باستان‌شناس ایتالیایی در سال 1908 در ویرانه‌های فستوس، قصری مینوسی در ساحل جنوبی کرت، مشغول کاوش‌های باستانی بود که در گوردخمه زیرزمینی معبد، در میان استخوان‌های سوخته، غبار و خاکستر، یک دیسک طلایی دست‌نخورده را پیدا کرد. این کشف یکی از مشهوترین رازهای باستان‌شناسی است و به نام صفحه فستوس شناخته می‌شود.

صفحه فستوس، یک صفحه از گل پخته به قطر 15سانتی‌متر و صخامت 1سانتی‌متر است. در هر دو روی صفحه به صورت مارپیچ نمادهایی مهر زده شده است. این نمادها در جهت عقربه‌های ساعت به سمت مرکز صفحه می‌چرخند. نمادها پیکتوگرام هستند و تصاویری شامل مردی در حال قدم زدن، سر خال‌کوبی شده، یک کلاه، یک تیرکمان، چند گربه، عقاب و غیره …را نمایش می‌دهند.

رمزگشایی از این صفحه 26بار انجام شده و هنوز موفقیت‌آمیز نبوده است. برخی معتقدند که این خطوط به هیچ زبانی متعلق نیست و در زمره نوشتار خطی A قرار می‌گیرد اما برخی دیگر معتقدند که این نوشتاری هجایی است که به انواعی از زبان‌ها شامل هیتی، هومری، یونانی، هندواروپایی یا سامی مرتبط است.

6.معمای نسخه نوشتاری ووینیچ

یک دلال کتاب لهستانی-آمریکایی به نام ولیفرید ام. ووینیچ در سال 1912 در سفری تفتیشی به روم رفت. او اتفاقی به صندوقی محتوی یک کتاب متعلق به قرن نوزدهم دست پیدا کرد که اکنون به نام دست‌نوشته‌های ووینیچ شناخته می‌شوند. این سند، از زمان پیدا شدن، تا کنون بارها مطالعه شده و معروف‌ترین و موفق‌ترین رمزشکنان را شگفت‌زده کرده است.

ازآنجایی که زبانی مبهم در نوشتن این کتاب استفاده شده، نویسنده آن مشخص نیست. حتی برخی از تصویرهای این کتاب هنوز معما هستند. برخی واژگان فقط در بخش‌های خاصی به کار رفته‌اند و برخی حروف فقط در مکان‌های مشخصی استفاده شده‌اند. تکرار واژگان بسیار خاص است و از هیچ الگو یا نظمی تبعیت نمی‌کند. برخی کارشناسان گمان می‌کنند که نویسنده کتاب زبانی رمزآلود را اختراع کرده تا اطلاعاتی را مخفی کند. ولی برخی دیگر می‌گویند این کتاب حقه‌ای بیش نیست. بهرحال محققان هنوز امید دارند آن را بفهمند.

7.حکاکی‌ های ناشناخته لوح دیسپیلیو

لوح دیسپیلیو در سال 1993 در یک سکونتگاه دوران نوسنگی در شمال یونان در نزدیکی شهر کاستوریا که زمانی در حدود 7000 تا 8000سال قبل گروهی از مردم در آن سکونت داشتند، پیدا شد.

لوح دیسپیلیو زمانی یکی از هزاران شیء باستانی یافته‌شده در این ناحیه بود اما اهمیت حروف ناشناخته‌ای که روی آن حکاکی شده آن را از سایر اشیاء متمایز کرد. تاریخ‌نگاری این لوح چوبی نشان داد که در سال 5260قبل‌ازمیلاد نوشته شده است که آن را حتی از قدیمی‌ترین نظام نوشتاری‌ای که توسط سومری‌ها استفاده می‌شد، کهن‌تر می‌سازد.

به همراه این لوح، قطعاتی از اشیاء سرامیکی نیز پیدا شده‌اند که آن‌ها هم حاوی این نوشتار هستند. پروفسوری که این الواح را کشف کرده است می‌گوید، این نوع نوشتار که هنوز رمزگشایی نشده شکلی از ارتباط است که شامل نمادهایی است که شمارش دارایی‌ها را نشان می‌دهند.

8.مجموعه قوانین روهانک

مجموعه قوانین روهانک در دهه 1800 در مجارستان کشف شد. در ابتدا تصور می‌شد که این نوشته‌ها متعلق به قرون وسطا است. اما این متن که شبیه به کتبیه‌های کهن مجارستان است، کاملا نامفهوم است. کسی نمی‌داند این متن چه معنایی دارد یا چه کسی آن‌ را نوشته است.

9.کتیبه دانوب

تمدن دره دانوب یکی از قدیمی‌ترین تمدن‌های شناخته‌شده اروپایی است. این تمدن بین سال‌های 5500 تا 3500 قبل از میلاد در بالکان وجود داشت و ناحیه‌ای گسترده‌ از شمال یونان تا اسلونی و از کرواسی تا رومانی امروزی را دربر می‌گرفت.

یکی از بحث‌برانگیز‌ترین موضوعات مرتبط با تمدن دره دانوب زبان نوشتاری مفروض آن‌هاست. برخی باستان‌شناسان می‌گویند که نوشتار آن‌ها فقط مجموعه‌ای از اشکال هندسی و نمادها بوده و برخی دیگر می‌گویند که آن‌ها از یک سیستم نوشتاری حقیقی برخوردار بوده‌اند. کتیبه‌های پیدا شده در این ناحیه به 5500 سال قبل‌ازمیلاد تعلق دارند. نمادهای پیدا شده در این کتیبه‌ها روی سایر اشیاء باستانی نیز مشاهده شده‌اند. اما برخی با نظریه زبان نوشتاری مخالف‌اند و معتقدند که این اشکال صرفا نمادهای تزئینی هستند.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (506 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (203 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (67 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (51 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (46 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (40 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی!
فال قهوه با نشان روز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
منتخب روز   
دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌