به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از پندار آنلاین: بنابه گفته محققان، انسان از بدو تولد به خوراکیهای شیرین تمایل دارد. زیرا خوراکیهای تلخ و ترش احتمال دارد سمی باشند و عشق ذاتی ما به قند، یکی از فرآیندهای تکاملی است که ما را به سمت انتخاب خوراکیهای ایمن و مغذی هدایت میکند. علاوه بر تکامل، خوراکیهای شیرین مانند قند، معمولا سرشار از انرژی هستند و میتوانند انرژی و در نتیجه بقای ما را حفظ کنند. از طرفی دیگر مغز ما به دلیل اینکه برای زنده ماندن باید غذا بخوریم، حس لذت از غذا خوردن را به ما منتقل میکند. بدین ترتیب که مصرف قند موجب ترشح دوپامین در مغز شده و به ما احساس شادی و سرزندگی میدهد. اما چرا پس از غذا خوردن باز هم به یک خوراکی شیرین تمایل نشان میدهیم؟
چند دلیل از جمله، طعم، عادت و نیازهای عاطفی در این مورد دخیل هستند:
* طعم شیرین خوراکیها باعث می شود که حتی پس از خوردن غذا به سراغ یک نوع خوراکی شیرین برویم. بنابراین به منظور پرهیز از این کار بهتر است همراه با غذای خود، سالاد حاوی میوههای خشک شیرین مانند انجیر یا کشمش، مصرف کنید.
* گاهی اوقات به چنین رفتاری عادت کردهایم. برای ترک چنین عادتی بهتر است، روش دیگری برای تکمیل وعده غذایی خود پیدا کنید. به طور مثال یک لیوان چای نعناع بنوشید.
* برخی از افراد با خوردن یک نوع خوراکی شیرین پس از غذا، احساس نیاز درونی برای خوردن یک چیز شیرین دارند. اما اگر آنها در کنار خانواده و یا دوستانشان، غذا بخورند کمتر به سراغ خوراکیهای شیرین میروند.
علاوه بر موارد فوق، برخی از افراد برای پاداش دادن به خود به سراغ خوراکیهای شیرین میروند. این اتفاق زمانی رخ میدهد که فرد با روشهای دیگر مراقبت از خود، آشنا نیست. بنابراین با آموزش چنین روشهایی میتواند، این اشتیاق را مهار کند.