آزمون GREچیست؟
افرادی که قصد ادامه تحصیل در یکی از دانشگاه های خارج از کشور را ادامه دارند، لازم است در یکسری آزمون های استادندار شرکت کنند. از جمله این آزمونها، می توان به آزمون های زبان TOFEL IELTS , و آزمون GRE اشاره کرد.
در این قسمت درباره آزمون GRE، انواع آن، نحوه ثبت نام در این آزمون، مراکز برگزار کننده این آزمون در ایران و اطلاعات دیگر درمورد این آزمون صحبت میکنیم.
آزمون (GRE) Graduate Record Examination، یکی از آزمون های لازم برای گرفتن پذیرش در مقاطع مقطع کارشناسی ارشد و یا دکتری در دانشگاه های خارج از ایران است. این آزمون به دو شکل عمومی General و تخصصی Subject برگزار می شود. برای گرفتن پذیرش در رشته های مختلف تحصیلی، گرفتن نمره قبولی در آزمون GRE Subject ضروری می باشد اما در برخی از رشته از جمله رشته های علوم پایه قبولی از آزمون GRE Subject نیز لازم است.
در حال حاضر یکی از شرایط پذیرش برای تحصیل در دانشگاه های آمریکا و برخی از دانشگاه های اروپا، شرکت و قبولی در آزمون GRE است. زیرا آنها معتقدند که دانشجویان علاوه بر یاد گرفتن مطالب علمی وتخصصی بایستی قدرت استنتاج و درک متون عمومی دشوار را داشته باشد. اما آزمون GRE در کشورهای دیگر زیاد مطرح نیست.
محتوای آزمون GRE :
این آزمون از سه قسمت درک واژگان (verbal section) ، ریاضیات (quantitative section) و بخش نوشتاری تحلیلی(analytical writing section) تشکیل شده است.
بخش زبانی حاوی سوالاتی در مورد متضاد و مترادف کلمات دشوار و سنجش میزان دایره لغات فرد می باشد.
بخش ریاضی شامل ۲ سری سؤال ۲۰ تایی است و مدت زمان پاسخ گویی آن ۳۵ دقیقه بوده و نمره این بخش بین ۱۳۰-۱۷۰ در نظر گرفته می شود.
بخش نوشتاری تحلیلی شامل نوشتن ۲ انشا می باشد که هرکدام دارای ۳۰ دقیقه زمان است. نمره این بخش از ۶ محاسبه میشود.
پس از بخش های 1 و 2 تقریبا 5 دقیقه استراحت داده می شود و پس از بخش سوم یک استراحت ۱۰ دقیقه ای داده می شود.
درباره بخش نگارش تحلیلی (Analytical writing) آزمون GRE :
در این بخش از فرد خواسته می شود دو انشای مختلف بنویسد. یک انشاء درباره یک مسئله و انشاء دیگر درباره یک استدلال. این انشاها در یک برنامه پردازش کلمه که ETS به طور اختصاصی طراحی کرده است در کامپیوتر نوشته می شود. این برنامه فقط کارکردهای اولیه کامپیوتری را مشخص می کند و متن را از لحاظ املائی یا سایر موارد بررسی نمی کند. نمره هر انشاء از 6 نمره در نظر گرفته می شود.
برای نوشتن انشاء درباره یک مسئله (Issue task) داوطلب ۳۰ دقیقه زمان دارد و موضوعات مسائل از مجموعه سوالاتی انتخاب می شوند که برنامه GRE به طور کامل منتشر کرده است.
برای نوشتن انشاء درباره یک استدلال (Argument task) به داوطلب یک متنی داده می شود تا درباره آن یک انشاء استدلالی بنویسد. در واقع فرد ضعف های منطقی استدلال را در نظر میگیرد نه نظر شخصی خود را درباره موضوع. زمان تعین شده برای نوشت این انشا ۳۰ دقیقه می باشد. استدلال ها از مجموعه ای از موضوعاتی انتخاب می شوند که برنامه GRE به طور کامل منتشر کرده است.
بخش آزمایشی (Experimental section)
این بخش می تواند در بخش لغات، ریاضی یا نگارش تحلیلی قرار داده شود. اما نمره آن در کل نمرات محاسبه نمی شود. اما توصیه می شود که داوطلبان تمام بخش ها را با دقت انجام دهند. گاهی اوقات به جای بخش آزمایشی، یک بخش پژوهشی مشخص در انتهای آزمون ارائه می شود.
البته باید به این موضوع اشاره کرد که در آزمون GRE کاغذی، بخش آزمایشی وجود ندارد.