معرفی رشته فرش
فرش از قدیمی ترین و مهم ترین هنرهای ایرانی محسوب می شود. هنری که در تار و پود آن می توان فرهنگ های مختلف ایرانی را دید.
فرش برای ایران از جهت فرهنگی و اقتصادی اهمیت دارد. زیرا علاوه بر اینکه یکی از بهترین ابزارها برای انتقال فرهنگ ایرانی و اسلامی به سایر نقاط جهان است، در بعد اقتصادی نیز علاوه بر اشتغال زایی و تامین نیاز داخل، صادراتش به کشورهای دیگر در بهبود اقتصاد تاثیر بسیار مثبتی را دارد.
در دنیای پیچیده تجارت امروزه، برای موفق بودن در حوزه صنعت فرش، نیاز به متخصصان و کارشناسانی آشنا به مبانی نظری و عملی فرش وجود دارد که رشته دانشگاهی فرش به خوبی این افراد را برای کشور تربیت می کند.
موقعیت های شغلی رشته فرش
فرش یکی از کالاهای اصلی و صادراتی کشور ایران محسوب می شود که جایگاه ویژه ای در کشورهای مختلف دنیا دارد.
برای تهیه و تولید فرش نیازی به تهیه مواد خارجی نبوده و اکثر مواد اولیه تولید فرش در کشور ما وجود دارد و به همین دلیل می توان با کمترین هزینه فرش های با کیفیتی تولید کرد و از طرف دیگر با قیمت مناسب در بازارهای جهانی به فروش رساند و از این جهت فرش به عنوان یکی از کالاهای پرسود محسوب می شود که می تواند علاوه بر زمینه اشتغال و رونق کسب و کار داخل را فراهم کند درآمد ارزی مناسبی نیز برای کشور به ارمغان آورد.
در حال حاضر کارخانه و کارگاه های مختلفی در زمینه تولید فرش فعالیت می کنند و محصولات تولیدی آن ها در بازارهای داخلی و خارجی به فروش می رسد و این مراکز تولیدی برای ادامه راه و موفقیت بیشتر نیاز به کارشناسان حرفه ای حوزه فرش دارند تا بتوانند در زمینه های مختلف مانند طراحی، تولید، رنگ و دیگر موارد مهم به آن ها کمک کنند.
افرادی که بتوانند در زمینه فرش اطلاعات مناسبی به دست آورند بدون شک می توانند در این کارخانه ها مشغول به کار شوند و حتی اگر بتوانند سرمایه گذار مناسبی جذب کنند و یا خودشان سرمایه راه اندازی کارگاه فرش بافی را داشته باشند می توانند اقدام به تأسیس کارخانه و یا کارگاه فرش بافی کنند و از این راه درآمد مناسبی به دست آورند.
یکی دیگر از حوزه هایی که برای فارغ التحصیلان رشته فرش وجود دارد آموزش است که افراد فارغ التحصیل این رشته می توانند با طی کردن مقاطع بالا به عنوان مدرس فرش مشغول به کار شوند.