معرفی رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی
كارشناسان بازرسي فني وظيفه حصول اطمينان از صحت تعميرات، تغييرات و اصلاحات انجام شده را بر عهده دارند. همچنين مسؤوليت حفظ و حراست دستگاهها، ماشينآلات برقي و مكانيكي در مقابل خوردگي، اتفاقات و حوادث ناخواسته و انفجاراتي كه در اثر ضعيف شدن دستگاهها در طول زمان پيش ميآيد، بر عهده اين دسته از متخصصان است.
براي اين كه فارغالتحصيلان اين رشته بتوانند در صنايع پتروشيمي و پليمر حضوري فعال داشته باشند، در دوران تحصيل اطلاعات كاملي در زمينههاي مختلف از جمله موارد زير به دست ميآورند:
1ـ استانداردها و كدهاي طراحي
2- بازرسي فني و بازرسي برق
3- اصول ساختماني و مهندسي و ساخت در صنايع پتروشيمي
4ـ تعيين مشخصات فني دستگاهها و ماشينآلات پتروشيمي
5ـ كاربرد وسايل كنترل و ماشينهاي دوار مكانيكي و برق در واحدهاي صنايع پتروشيمي و پليمر
6ـ انتخاب آلياژهاي فلزي و غيرفلزي و مواد صنعتــي كه بايد از آنها در ساخت دستگاهها، ماشينآلات، لولهها و ... استفاده شـــود
7ـ خوردگي و اكسيداسيون در صنايع مربوط
موقعیت شغلی رشته مهندسی ایمنی و بازرسی فنی
ضریب ایمنی در کشورهای در حال توسعه نسبت به کشورهای پیشرفته از استانداردهای جهانی پائین تر است . علت این امر فقط فقر اقتصادی نیست ، ایمنی کار یا بازرسی فنی و مسائل جانبی آن زمانی برای ما مسئله ساز می شود که دچار مشکلی بشویم . بنابراین بنای اولیه کارها بر پیشگیری نمی باشد بلکه عموما به دنبال رفع مشکل هستیم. تا آنجا که بعضی از کارفرمایان به جهات غیرانسانی در صدد ایمنی محیط کار کارگران بر نمی آیند . به طور طبیعی از فارغ التحصیلان این رشته استفاده مطلوب نمی کنند . عمده مراکز صنعتی مانند ذوب آهن ، آلومینیوم سازی ، پتروشیمی ، صنایع خودروسازی ، هواپیمایی ، راه آهن ، مترو و هر مرکز فعالیت اقتصادی (خصوصی یا دولتی) می تواند به نوعی بازار کار این رشته محسوب شود.
3 سال پیش
5 سال پیش
5 سال پیش