معرفی رشته مهندسی فضای سبز
به منظور افزايش سطح دانش و کيفيت مهندسي طراحي فضاي سبز ضروري است به ترتيب متخصصيني که بتوانند با استفاده از دانش و تجربه خود نسبت به طراحي فضاي سبز که از حرفه هاي طراحي و از هنرهاي ظريفه است اقدام کرده و از طرفي در آموزش تحقيق و برنامه ريزي توسعه و بهبود اين رشته فعاليت نمايند .مطالعه و بررسي در زمينه طراحي، کاشت و پرورش نباتات و تلفيق علوم گياهي با معماري بطوري که در حل مسائل مربوط به رابطه بشر با طبيعت اطرافش در مقياس مختلف کمک نمايد، رشته اي از علوم دانشگاهي را تشکيل مي دهد که تحت عنوان رشته مهندسي فضاي سبز ناميده مي شود.
مجموعه اي از علم و هنر است و دانشجوي اين رشته بايد هم به علم کشاورزي و هم هنر طراحي و معماري مسلط و علاقه مند باشد. دانشجوي مهندسي فضاي سبز بايد به علم کشاورزي اعم از خاک شناسي، هواشناسي، چمن کاري، باغباني و گلکاري آشنايي داشته باشد تا به عنوان مثال بتواند بذر چمن مناسب تهيه کرده و با کود مناسب و آبياري به موقع، چمني مناسب براي زمين بازي يا تزئين ميادين گل تهيه نمايد، هم چنين بتواند گياهاني با گل هاي بزرگ و بادوام پرورش دهد و درختان مناسب براي حاشيه خيابان ها انتخاب کرده و آن ها را به درستي هرس کند.
از سوي ديگر دانشجوي اين رشته بايد فردي با ذوق و هنرمند باشد و به طراحي و نقشه کشي علاقه مند باشد تا بتواند از گياهان زينتي در طراحي محوطه هاي مسکوني، اداري و تجاري به خوبي بهره گيرد و در طراحي پارک و پارک سازي، طراحي فضاهاي شهري و محوطه هاي ويژه مثل محوطه هاي صنعتي، دانشگاهي، شهرک هاي مسکوني و اتوبان ها به ياري ذوق و هنر خويش طرح هايي مناسب و زيبا ارائه دهد.
گرایش های رشته مهندسی فضای سبز در مقطع کارشناسی ارشد و مقاطع بالاتر
1- مهندسی طراحی محیط زیست
2- معماری منظر
3- طراحی شهری
4- برنامه ریزی شهری
موقعیت شغلی رشته مهندسی فضای سبز
تمامي شهر ها به ويژه شهرهاي بزرگ به فضاي سبز و بهبود محيط زيست نياز دارند. از همين رو سازمان پارك هاي فضاي سبز شهرداري ها يكي از مراكز اصلي جذب فارغ التحصيلان اين رشته است. متخصصان فضاي سبز همچنين مي توانند به عنوان طراح، مدير، ناظر و مجري فضاي سبز موسسات دولتي و خصوصي و محوطه هاي اداري و مسكوني فعاليت نمايند يا به عنوان مربي هنرستان هاي كشاورزي و مجري امور تحقيقات وزرات كشور، وزارت جهاد كشاورزي و وزارت مسكن و شهرسازي مشغول به كار شوند.