ساعدنیوز
ساعدنیوز

آداب و ورسوم مردم مقدونیه چگونه است؟

  یکشنبه، 04 دی 1401   زمان مطالعه 11 دقیقه
آداب و ورسوم مردم مقدونیه چگونه است؟
مقدونیه کشوری در جنوب شرقی اروپا است. همراه ساعد نیوز باشید تا با آداب و رسوم این کشور زیبا آشنا شویم.

کشور مقدونیه یکی از کشورهای جنوب شرقی اروپا است و در بخش شمال یونان قرار دارد. این کشور در سال 1991 توانست از یوگسلاوی سابق جدا شود. پایتخت کشور مقدونیه شهر زیبای اسکوپیه است. طبق نظر تاریخ نویسان تاریخ مقدونیه و باستان شناسان، آثاری از وجود انسان در دوران پارینه سنگی در این سرزمین شناخته شده و تاریخ نگاران قدمت آن را تا ۹۰۰۰ سال می دانند. همچنین از میانه دوره نوسنگی هم آثاری از سفالینه های سرخ و سفال گری در بخش غربی مقدونیه کشف شده است. از این هزاره ها و دوره های پارینه سنگی و نوسنگی که بگذریم به مقدونیه باستان می رسیم که پادشاهی مقدونیه گسترش یافت و تاریخ مقدونیه وارد مرحله دیگری شد.

فرهنگ مردم مقدونیه

در فرهنگ کشور مقدونیه تمدن سهم بسیار مهمی دارد و مردم این کشور به تمدن خود بسیار می بالند. تحقیقات نشان داده است که غرور مردم این کشور بهتر از هر ملتی علاقه به اصول و عادات زندگی روزمره خود داشته و به طور سطحی زندگی در بین مردم این کشور پیشرفته است. مردم کشور مقدونیه علاقه زیادی به سیگار کشیدن دارند و پس از یونان این کشور رتبه در افراد سیگاری در دنیا دارد. سطح زندگی افراد در کشور مقدونیه بسیار بالا است و فرهنگ زندگی در این کشور بسیار عالی است. دانش آموزان از سنین کم در کشور مقدونیه سیگار را امتحان می کنند بیشترین درصد سیگاری در این کشور شانس فرهنگی بالایی دارد. در هر صورت فرهنگ مردم کشور مقدونیه می تواند شرایط خاص خود را داشته باشد. جمعیت کشور مقدونیه به طور کلی بالغ بر 10 میلیون نفر است و البته که شرایط زندگی در این کشور می تواند ماهیت های مذهبی زیادی را در بر بگیرد. جوان ها در این کشور در مراسم های مهمی شرکت می کنند. رفت و آمد به کلیسا در کشور مقدونیه دارای شرایط ویژه ای است و البته که فرهنگ زندگی در این منطقه پیش بینی های خوبی داشته است. در تعطیلی های صورت گرفته در این کشور هر شخص باید بتواند اصول ویژه ای را شکل دهد. عید پاک در این کشور به طور کلی بهتر از سایر عیدها ارزش گذاری می شود. مشخص است که موقعیت های فرهنگی در کشور مقدونیه می تواند نقش سیاسی و ارزشمندی داشته باشد. دولت های مختلفی در این کشور دیده می شود و شانس مذهبی به ساده ترین اصول بررسی می شود. ظهور و تجلی مسیح در این کشور در جشن های مختلف بررسی شده است. زبان های گفتاری: مقدونیه ای ۶۸٪، آلبانیایی ۲۵٪، ترکی ۳٪، صربی و کروات ۲٪، زبان های دیگر ۲٪ است.

کشور مقدونیه

دین در مقدونیه

اسلام دومین دین در کشور مقدونیه است که در زمان ورود عثمانیان به این کشور راه یافته است و به طور کلی در آن دوره سی درصد از افراد دین اسلام را قبول کرده و مورد حمایت قرار دادند. آمار دقیقی برای جمعیت شیعیان در کشور مقدونیه به دست ما نرسیده است اما مشخص است که اصول دینی در این کشور زیر نظر دولت های خاصی ارزیابی می شود. مشخص است که اسلام در بین مردم کشور مقدونیه بسیار مورد حمایت قرار گرفته است. در این کشور مسلمانان زیادی از قومیت های آلبانی و ترک و مقدونیه ای هستند و البته که برخی از نژادها در این کشور زیر نظر تشکیلات دینی مشخص می شوند. مساجد زیادی در کشور مقدونیه برای اسکان و برای عبادت وجود دارد مسلمانان سنی و تابع مذهب در این کشور هستند که در دوره های مختلف ارزیابی شده است. مساجد زیادی در کشور مقدونیه وجود دارد. مسجد سلطان مراد، مسجد شارنا، مسجد جامعه مقدونیه و … همگی در لیست مساجد بسیار جذاب و دیدنی در این کشور هستند. فرقه های صوفیه نیز در کشور مقدونیه وجود دارد و استحکام این مساجد به دوره های مختلفی باز می گردد. در این کشور تکیه هایی وجود دارد که برگرفته از امامان شیعه بوده و به طور کلی بر روی دیوارهای این بخش اشعار مختلفی نوشته شده است مشخص است که مراسم های سوگواری در این کشور زیر نظر دولت مختلفی بررسی می شود. غذای نذری بخشی از دین در کشور مقدونیه محسوب می شود.

پوشش در مقدونیه

حجاب در کشور مقدونیه آزاد است اگر دقت کرده باشید بانوان در این کشور از لباس های بسیار زیبا استفاده می کنند و زیبایی برای بانوان تعریف دیگری دارد مردم در این کشور حجاب رسمی خود را وابسته به سیاست های خاصی می دانند. البته که لباس های رنگی در این کشور دارای شرایط خاصی است و در مراسم خاکسپاری کشور مقدونیه هیچ کس اجازه استفاده از پوشش های رنگی ندارد به طور کلی هر شخص از نظر پوشش می تواند تصمیم گیری خاصی داشته باشد. استفاده از لباس های نخی در فصل تابستان بیشتر دیده می شود. کلاه های معروفی در کشور مقدونیه دیده می شود که دارای دو بخش خوب است و یک بخش از این کلاه ها دارای پارچه های رنگی است که نماد پرچم این کشور است. در کشور مقدونیه هر شخص باید بتواند سعی کند استایل مخصوص به خود داشته باشد. پوشش در این کشور وابسته به لباس های پر از طرح و رنگ است. استفاده از پوشش های مناسب در این کشور زیر نظر سازمان های مختلفی ارزیابی می شود. پوشش مردم این کشور در سال های اخیر بسیار بهتر از دوره های گذشته است. پوشش رسمی مردم در این کشور بر اساس جدیدترین جریان های خاص رویت می شود. هر شخص در کشور مقدونیه اجازه دارد که لباس های بسیار زیبایی به تن کند. پوشش در کلیساها و مساجد پوشیده است و البته که افراد حق ندارند در این مکان ها بدحجاب یا بی حجاب باشند. پوشش کودکان در کشور مقدونیه همیشه شاد و رنگارنگ است.

خرافات در مقدونیه

خرافاتی در زمینه آداب و معاشرت مقدونیه وجود دارد که دانستن آن خالی از لطف نیست در این کشور شما در اولین دیدار خود با یک شخص تنها اجازه دارید که به صورت رسمی به او دست دهید و نباید لبخند بزنید! لبخند زدن در اولین دیدار خوش یمن نبوده و دردسر ساز می شود و به طور کلی ارتباط های مستقیم چشمی در این کشور در شرایط خاصی رویت شده است. آداب معاشرت در بین مردم مقدونیه بسیار ارزشمند است. گاهی اوقات در مقدونیه بهتر است که افراد مختلف را ببوسید اما اینطور که مشخص است خرافات در زمینه لبخند زدن در مقدونیه بسیار زیاد است. دست زدن به شانه شخص مقابل یک کار بسیار زشت تلقی می شود و این موضوع ریشه در خرافات مقدونیه دارد به طوری که اشخاص برای دست زدن به شانه شخص طرف مقابل بهتر است که در ابتدا از او اجازه بگیرند. در این کشور پر حرفی اصلاً درست نبوده و مردم مقدونیه از افراد پر حرف دوری می کنند و پر حرفی را نماد تفکر ضعیف می دانند. مشخص است که اصول خرافاتی در این کشور می تواند شانس پذیرش را مورد بررسی قرار دهد. شما در مقدونیه خرافات زیادی در زمینه تنوع لباس پوشیدن افراد می بینید و این موضوع در سال های اخیر سبب یک سری اصول خاص شده است. افراد در مقدونیه باید بتوانند از هر نظر مورد حمایت دولت های خاصی قرار بگیرند. خرافات زیادی در این کشور در زمینه بازدید از دوستان صورت می گیرد به طوری که با یک تازه عروس رفت و آمد باید مشخص و محدود باشد.

غذا در مقدونیه

چواپی یکی از غذاهای خوش طعم در کشور مقدونیه است که به طور کلی طعم خاصی دارد. این غذا با گوشت قرمز چرخ کرده تهیه می شود و به صورت لقمه ای سرو می شود. این غذا در کنار پیاز سرو می شود. این غذا بسیار پروتئین زیادی دارد و البته که برخی از افراد آن را مشابه با سوسیس می دانند. پلیجسکاویکا یک نوع کباب است و یکی از محبوب ترین غذاهای صربستان محسوب می شود. خوراک های گریل شده در کشور مقدونیه بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و با پیاز مخلوط می شود و به صورت دایره ای شکل در می آید. این غذا با همبرگر طعم خاصی دارد و البته که به صورت دودی شکل خواهد بود. مشخص است که این غذا یک انتخاب عالی برای جوانان است. سارما یک غذا شبیه به دلمه است و با برگ درخت انگور تهیه می شود این غذا با برگ انگور یا کلم طعم خوبی دارد و از سیب زمینی و گوشت برای طعم بهتر این غذا استفاده می شود. بادمجان های مخلوط در این غذا اغلب به صورت سالاد تهیه می شود. نوشیدنی های سرد در این کشور بسیار استفاده می شود. بادمجان های مخلوط شده در این غذا به صورت خاصی ارزیابی می شود. ترکیبات زیادی در این راستا رویت شده است. آجوار یک غذای سنتی در کشور مقدونیه است و بسیار خوش طعم است. شباهت های زیادی برای این غذا سنتی است و به صورت تست مالیده می شود. این غذا از فلفل قرمز و بادمجان تهیه می شود. این غذا بسیار تند است و شاید با ذائقه هر فردی سازگار نباشد.

جشن سنتی ازدواج در مقدونیه

هر ساله گروهی کم جمعیت از کوه نشینان در مقدونیه، اتحاد زن و مرد در سنت ازدواج را به شکلی خاص و ویژه جشن می گیرند. یک روز یکشنبه، چند ساعت قبل از این که فستیوال سالانه مراسم عروسی سنتی در روستای گالیچنیک، در مقدونیه به پایان برسد، داماد و ساقدوش های او برای انجام آخرین بخش از تعارفات و دعوت های خاص مراسم به سمت جنگل رهسپار می شوند. اواسط ماه جولای (تیر ماه) است و این گروه خوشحال در حالی که بلوزهای سنگین و شلوارهای پشمی به تن دارند و تعدادی، در حال دمیدن در شیپورهای چوبی و دهل زنان آن ها را همراهی می کنند، در یک ردیف و در یک مسیر بسیار باریک به سمت قبرستان می روند در حالی که یک بطری مشروب محلی به نام راکیجا و تعدادی لیوان روی یک سینی در دست دارند.

جشن سنتی ازدواج در مقدونیه

آن ها سپس یک سنگ قبر که در فضای خالی میان درختان واقع شده را احاطه می کنند و مقداری از این نوشیدنی را روی قبر می ریزند. این مراسم سنتی که اکنون چندین شب و روز از شروع آن گذشته با جشن و پایکوبی و می گساری همراه است و بدین ترتیب با روشن کردن شمع های مذهبی خاص و جمع شدن به دور قبر بستگان درگذشته، آن ها را نیز به ساعات پایانی مراسم خود دعوت می کنند. این مراسم هر ساله در روزهای 14 و 15 ماه جولای برگزار شده و دو روز و نیم به طول می انجامد و دعوت کردن از روح کسانی که سال ها پیش درگذشته اند، با سنت ها و آداب ازدواج های امروزی و مدرن هیچ سنخیتی ندارد. اما برای این مردم محلی و هزاران نفر از مردم مقدونیه که اکنون در خارج از وطن خود زندگی می کنند و همچنین گردشگران و مسافرانی که خود را به کوهستان های غربی ترین قسمت مقدونیه رسانده اند، آشنایی دوباره سالانه با یک رسم سنتی فرهنگی بسیار قدیمی باعث شده که این مراسم بسیار ویژه و خاص باشد. زیبایی این مراسم در زمانی است، که برای ترویج و حراست از این رسم سنتی و قدیمی صرف می شود. این فستیوال، یک قرن پیش و بعد از این که چندین نسل از مردم روستای گالیچنیک از این روستا مهاجرت کردند آغاز شد. اما آن ها ریشه خود را فراموش نکردند و هر ساله تابستان، به افتخار حافظ و نگهبان این روستا، در روز سنت پیتر که مصادف با 12 جولای برای ارتدوکس هاست، ساکنان روستا برای پیدا کردن نیمه گمشده خود که در جایی دیگر نخواهند یافت به روستای موطن خود باز می گردند. امروزه هزاران نفر از سراسر جهان برای کمک به زوجینی که تازه ازدواج کرده اند به این روستا باز می گردند و همزمان به نیاکان خود ادای احترام کرده و طبیعت و محیطی که همگی به آن افتخار می کنند را مورد تکریم قرار می دهند.

جشن ازدواج سنتی در مقدونیه

این مراسم سنتی به طور غیررسمی شب جمعه و به افتخار داماد جوان آغاز شده و تمامی مردان و زنان روستا در این مراسم شرکت دارند. سپس از روز شنبه تا مراسم مذهبی روز یکشنبه در کلیسا برنامه های خاصی اجرا می شود. یکی از این برنامه ها اجرای رقص سنتی توسط مادر داماد است. سپس عروس از سه چشمه کوزه ای را پر از آب می کند. از دیگر برنامه ها می توان به انتقال عروس از خانه پدری اش به خانه داماد همراه با خوش آمدگویی و شادی دسته جمعی، پذیرایی و تبریک به کسانی که در این ازدواج دخیل بوده اند و همچنین خداحافظی با اعضای گروه موسیقی اشاره کرد.

سخن آخر

صحبت کردن به زبان های محلی در کشور مقدونیه بسیار رویت شده است. چیزی که در بین مردم ایران نیز وجود دارد و سهم بزرگی از اوضاع فرهنگی را شامل می شود. از سوی دیگر در فرهنگ این کشور استفاده از اشعار محلی نیز بخش مهمی محسوب می شود. میراث فرهنگی در بین مردم این کشور بسیار عالی است. تمدن کهن در این کشور بسیار غرور آفرین است و به طور کلی آشنایی با فرهنگ این کشور می تواند در ارتباط گیری با مردم بسیار عالی باشد.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (518 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (256 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (255 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (245 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (226 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (99 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (73 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (61 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (52 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (44 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (43 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (40 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
منتخب روز   
جریمه سنگین قهرمان سرشناس به خاطر دست درازی به یک زن 5 منطقه گردشگری پاییزی اطراف تبریز/ جون میدن واسه گرفتن عکسهای جذاب پاییزی قتل در پارک قیطریه بخاطر متلک انداختن به نامزد مقتول مهران مدیری: بدترین 4 سال زندگیم حتی پول نان و پنیر نداشتم! پسرم فرهاد از گرسنگی بیهوش شد/عین جنازه شده بودم عوضش الان بادیگارد دارم+فیلم حضور پرانرژی قهرمانان جوکر، ناهید مسلمی و عمو رشید در وی‌آی‌پی کنسرت سهراب پاکزاد/ یویو گفتن ناهید مسلمی رو وسط کنسرت از دست ندید👌 می‌گویند پزشکیان برف تهران را هم نخواهد دید! / تأخیر در پرداخت یارانه پاس گل به مخالفان دو آتیشه رئیس جمهور بود دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند...