معرفی شهر ادرنه

  شنبه، 01 آبان 1400   زمان مطالعه 8 دقیقه
معرفی شهر ادرنه
استان ادرنه، یکی از استان‌های اروپایی ترکیه به شمار می‌رود. این استان با پیشینه‌ای از اشغال‌های متعدد و میزبانی از قومیت‌های بسیار، جاذبه‌های تاریخی متنوعی را در دل خود جای داده است.

اِدیرنه (به ترکی: Edirne، به یونانی: Ἁδριανούπολις تلفظ: آدریانوپولیس، به بلغاری: Одрин تلفظ: اُدرین) نام یکی از شهرهای ترکیه است.این شهر مرکز استان ادیرنه ترکیه است.شهر ادیرنه در ناحیه تراکیه در منتهی الیه غربی ترکیه و در نزدیکی مرز یونان و بلغارستان واقع شده است.جمعیت این شهر در سال ۲۰۰۲ برابر با ۱۲۸٬۴۰۰ نفر برآورد شده است.استان ادرنه یکی از استان های کشور ترکیه، واقع در قاره آسیا است. این استان که در منطقه تراکیه شرقی قرار دارد، یکی از سه استان اروپایی ترکیه به شمار می رود. استان ادرنه از شرق با استان های تکیرداغ و قرقلرایلی، از جنوب شرقی با شبه جزیره گالیپولی در استان چناق قلعه، از شمال با بلغارستان و از غرب با یونان مرز مشترک دارد. مرکز این استان، شهر ادرنه است.استان ادرنه بیش از ۴۰۰ هزار نفر جمعیت و مساحتی با ابعاد ۶.۲ هزار کیلومتر مربع دارد. بیشتر جمعیت این استان را مسلمانان تشکیل می دهند که خود به دو مذهب سنی و شیعه تقسیم می شود و در رده بعد پیروان مسیحی قرار دارند. زبان مردم ادرنه ترکی است.استان ادرنه تحت حکومت مرکزی ترکیه قرار دارد که از نوع پارلمانی دموکراتیک به شمار می رود. در این نوع حکومت، رئیس جمهوری در راس کشور قرار دارد و نخست وزیر در راس حکومت. قوه مقننه توسط مجلس کبیر ملی ترکیه، قوه مجریه توسط هیئت وزرا و قوه قضاییه به صورت کاملا مستقل از مجلس و وزرا اداره می شود.مرکز کنونی استان، شهر ادرنه، بین سال های ۱۳۶۳ تا ۱۴۵۳ به عنوان سومین پایتخت امپراتوری عثمانی به شمار می رفت. این شهر یک بار در سال ۱۸۲۹ و در طول جنگ استقلال یونان، و بار دیگر در ۱۸۷۸ و در طول جنگ های روسیه و عثمانی توسط نیروهای روس اشغال شد. در سال ۱۹۱۳، ادرنه برای مدتی کوتاه توسط بلغاری ها و از سال ۱۹۲۰ به مدت دو سال از معاهده سور، توسط یونانی ها به اشغال درآمد. ادرنه سرانجام با پیروزی در جنگ استقلال ترکیه، در سال ۱۹۲۲ آزاد شد.آب و هوای استان ادرنه، گرم و معتدل و میزان بارش بارندگی در این استان زیاد است. حتی در خشک ترین ماه های سال، این استان بارش های زیادی را تجربه می کند. دمای متوسط سالانه حدود ۱۳ درجه گزارش شده است.برای بازدید از ادرنه، می توانید به صورت شخصی راهی شوید یا از تور ترکیه استفاده کنید. نزدیک ترین فرودگاه بین المللی به استان ادرنه، فرودگاه بین المللی آتاتورک است. ترمینال ادرنه هرچند در مسیر خروجی شهر قرار دارد؛ اما تعدادی مینی بوس به صورت رایگان مسافران را به مرکز شهر می برند. قطار روزانه اروپای غربی در ایستگاه شهر کاپی کوله که در نزدیکی مرز بلغارستان قرار دارد، توقف می کند و قطار روزانه به مقصد استانبول از ایستگاه شهر ادرنه عبور می کند.از سوغاتی های معروف استان ادرنه می توان به صابون های میوه ای شکل، شیرینی های بادامی و جارو اشاره کرد. شما برای خرید می توانید به «بازار بزرگ ادرنه» (The Grand Bazaar of Edirne) و «مارجی اوت لت» (Margi Outlet) سر بزنید.

جاذبه های گردشگری شهر ادرنه

شهر ادرنه با 844 کیلومترمربع مساحت در شمال غربی کشور ترکیه در ایالت ادرنه در نزدیکی مرز با کشورهای یونان و بلغارستان قرار گرفته است.از جاذبه های گردشگری این شهر حتما دیدن بفرمایید با ما همراه باشید.

پل رودخانه مریچ

پل رودخانه مریچ یک پل تاریخی مربوط دوره عثمانی است که بر روی رودخانه مریس قرار دارد. این پل توسط سلطان عثمانی محمود دوم در سال ۱۸۳۹ شروع و در سال ۱۸۴۳ به پایان یافت. پل رودخانه مریچ طول ۲۶۳ متر و عرض ۷ متر و دارای ۱۲ قوس است. این پل یک مکان مناسب برای عکاسی است.

پل رودخانه مریچ

مسجد اوچ شرفلی

مسجد اوچ شرفلی اولین ساختمان با بزرگ ترین گنبد در دوره عثمانی است. این مسجد در بین سال های ۱۶۳۸ و ۱۴۴۷ در مرکز تاریخی شهر ادرنه ساخته شده است. مسجد اوچ شرفلی از سنگ آهک بورگاز با یک گنبد اصلی که قطر آن ۲۴ متر ساخته شده است. مسجد اوچ شرفلی در سال ۱۷۳۲ دچار آتش سوزی شد و در زلزله سال ۱۷۴۸ آسیب زیادی دید که همه این خرابی ها توسط سلطان محمود اول ترمیم و بازسازی شد.

مسجد اوچ شرفلی

مسجد سلیمیه

مسجد سلیمیه از برجسته ترین بناهای تاریخی دوره عثمانی و سلطنت سلطان سلیم دوم است که در زمینی به مساحت ۲,۴۷۵ متر مربع و زیربنای مسجد ۱,۶۲۰ متر مربع بنا شده است مساحت کل این مجموعه ۲۲ هزار و ۲۰۲ متر مربع است. ارتفاع گنبد این مسجد ۴۳،۲۸ متر و قطر دهانه آن ۳۱،۳۰ متر است. گنبد روی یک پایه هشت ضلعی بنا شده است. چهار گنبد در گوشه ها و یک نیم گنبد در محراب در استحکام گنبد اصلی بنا نقش دارند. گبند مسجد ۳۲ پنجره کوچک داشته و در بخش های زیرین گنبد نیز ۶ ردیف پنجره وظیفه تأمین روشنایی این مسجد را برعهده دارند. مسجد سلیمیه ۴ مناره دارد و هر مناره دارای سه شرفه ۳۸۰ سانتیمتری دارد. ارتفاع مناره ها ۷۰،۸۹ متر است. در تزئین این مسجد از هنر مرمرتراشی، کاشیکاری و خوشنویسی استفاده شده است.

مسجد سلیمیه

موزه سلامت سلطان بایزید دوم

موزه سلامت سلطان بایزید دوم یک موزه مربوط به بیمارستان دانشگاه تراکی در مجتمع موزه سلامت سلطان بازید دوم است. این موزه در سال ۱۴۸۸ میلادی توسط سلطان بایزید دوم ساخته شد. موزه سلامت سلطان بایزید دوم ابتدا به عنوان بیمارستان برای درمان اختلالات روانی مورد استفاده قرار می گرفت، که در سال ۱۹۹۷ به یک موزه بهداشتی تبدیل شد. موزه سلامت سلطان بایزید دوم به توسعه و خدمات پزشکی در طول تاریخ، به ویژه پزشکی دوره عثمانی اختصاص یافته است.

موزه سلامت سلطان بایزید دوم

بازار بزرگ ادرنه

بازار بزرگ ادرنه یک بازار سنتی زیبا در ادرنه ترکیه است، که به سبک معماری قرن چهارم ساخته شده است. در بازار بزرگ ادرنه انواع لوازم سنتی، سوغاتی، لباس و کفش ارزان قیمت به فروش می رسد.

بازار بزرگ ادرنه

ایستگاه قطار قره آغاج

ایستگاه قطار قره آغاج از بناهای معروف و مشهور دوره عثمانی است که در سال ۱۸۹۰ ساخته شده است. ایستگاه قطار قره آغاج به دنبال بازسازی های قرن بیستم، ساختمان راه آهن به دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تراکیا در ادرنه تبدیل شد. در سال ۱۹۹۸، پیمان یادبود و موزه لوئیزیانا در کنار ایستگاه راه آهن سابق قرار گرفته است.

ایستگاه قطار قره آغاج

مسجد قدیمی ادرنه

مسجد قدیمی ادرنه از جمله مساجد قرن پانزدهم مربوط به دوره عثمانی است که در زمان سلطنت سلطان مهمند و بوسیله امیر سلیمان ساخته شده است. مسجد قدیمی ادرنه دارای ۹ گنبد با ۴ ستون است، در داخل مسجد کارهای بزرگ خوشنویسی به تزئین بنا کمک کرده است.

مسجد قدیمی ادرنه

موزه هنرهای اسلامی و ترکی

موزه هنرهای اسلامی و ترکی در مجموعه مسجد سلیمیه قرار دارد که مربوط به دوره عثمانی است و آثار همچون خوشنویسی، سلاح، شیشه، چوب، سرامیک، لباس و جواهرات در آن به نمایش در آمده است. همچنین در برخی از اتاق ها آثار دینی و مذهبی مانند قرآن کریم، فرش نماز و آلات موسیقی اسلامی وجود دارد.

موزه هنرهای اسلامی و ترکی

مارجی اوت لت

مارجی اوت لت یک اوت لت با فروشگاه های بسیار و مارک های تجاری معتبر ترکی است. در این لوت لت محصولات با کیفیت خوب و قیمت مناسب عرضه می شود. در کنار خرید کافه و رستوران های مختلف برای استراحت وجود دارد. همچنین دارای پارکینگ رایگان برای بازدیدکنندگان است.
مارجی اوت لت

موزه جنگ بالکان

موزه جنگ بالکان یه موزه مربوط به خاطرات جنگ بالکان و شهدای سال ۱۹۱۳ است. همچنین بنای یادبودی هم به همین مناسب در محوطه موزه قرار دارد. این موزه یکی از مکان های دفاهی ادرنه در جنگ بود. در موزه جنگ بالکان عکس ها و کتیبه ها و مجسمه های خاطرات جنگ و اسارت به نمایش در آمده است.
موزه جنگ بالکان

کنیسه ادرنه بویوک

کنیسه ادرنه بویوک یکی از بزرگ ترین بناهای تاریخی مربوط به امپراطوری عثمانی است که سومین عبادتگاه بزرگ کنیسه در اروپا شناخته می شود، که در سال ۱۴۹۲ ساخته شده است. این بنا تا سال ۱۹۸۳ به دلیل استفاده نشدن به مخروبه ای تبدیل شد، اما در سال ۱۹۹۵ توسط اداره کل بنیاد کنیسه بازسازی و ترمیم شد و در سال ۲۰۱۵ افتتاح شد.
کنیسه ادرنه بویوک

موزه باستان شناسی ادرنه

موزه باستان شناسی ادرنه در سال ۱۹۲۵ در مسجد سلیمیه توسط دکتر ریفات عثمان، آریو داگدویرن تاسیس شد. بعد از آن در سال ۱۹۷۱ به ساختمان فعلی خود منتقل شد. موزه باستان شناسی ادرنه اولین موزه باستان شناسی در ادرنه است که استخوان های فیل، کرگدن ها و اسب ها را به نمایش گذاشته است. همچنین دارای آثاری مانند گلدان ها، اسباب بازی ها و سایر اشیای زینتی و بخش ویژه مربوط به یافته های Ainos است.
موزه باستان شناسی ادرنه

و در پایان....

ادرنه یا همان ادیرنه Edirne نام یکی از شهر های شمال غربی تراکیه (ترکیه اروپایی) است که در قرون وسطی توسط امپراتوری روم هاردیان پلیس تشکیل شد. سلطان های عثمانی پیش از استانبول این شهر را به عنوان پایتخت امپواتوری عثمانی انتخاب کردند و دربازه زمانی سال های ۱۳۶۹ تا ۱۴۵۳ همچنان جایگاه خود را محفوظ نگه داشت. طبق بررسی های به عمل آمده در سال ۲۰۱۴ این شهر دارای جمعیتی قالب بر ۱۶۵۹۷۹ نفر بود.امیدواریم از خواندن این مطاب لذت ببرید با ساعد نیوز همراه باشید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها