آزمون تومر چیست؟
واژه ی TOMER مخفف Türkçe Öğretim Merkezi، به معنی مرکز اموزش ترکی هستش . لازم به ذکر است که این ازمون یکی از معروف ترین و مهم ترین آزمون های ورودی دانشگاه های کشور ترکیه برای زبان ترکی است.
این آزمون برای مراکز مختلف آموزشی، دانشگاه ها و… اهمیت زیادی دارد و مشود آن را یکی از پیش شرط های ورود به دانشگاه های کشور ترکیه دانست، آن هم دانشگاه هایی که زبان تدریس آن ها ترکی استانبولی است.
هدف از برگزاری آزمون تومر سنجش سطح زبان ترکی متقاضیان است. به زبان ساده تر، این مدرک شبیه به مدارک آیلتس و تافل در زبان انگلیسی ست. همه ی افرادی که قصد کار، تحصیل یا تابعیت کشور ترکیه را دارند. باید این مدرک را داشته باشند که بر اساس نوع نیاز می توانند امتیاز های مختلفی را در آزمون TOMER کسب کنند.
آزمون TOMER شامل شش بخش است: Listening،Structure، Reading، Spoken Interaction، Spoken Production، Writing که دانش زبان ترکی استانبول متقاضیان را در همه ی جنبه ها به دقت می سنجد.
- همه ی متقاضیان خارجی تحصیل در مقطع کارشناس دانشگاه های کشور ترکیه باید برای دریافت مدرک TOMER اقدام کنند. متقاضیان این مقطع برای تحصیل در دانشگاه های انگلیسی زبانی مانند MTU باید مدرک زبان انگلیسی تافل یا آیلتس را هم ارائه دهند.
- متقاضیان کار در ترکیه نیز باید مدرک TOMER را به محل کار خود ارائه دهند. تا از تسلط نسبی آن ها بر روی زبان ترکی اطمینان حاصل شود.
- افرادی که دوست دارند تابعیت کشور ترکیه را به دست آورند نیز باید در آزمون TOMER شرکت کنند.
نکته مهم : ذکر این مورد ضروری است که در بیشتر دانشگاه های ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد ارائه ی مدرک تافل و آیلتس نیز الزامی هستش. همچنین در مقطع دکتری هم همه ی دانشجویان ملزم به ارائه ی این مدارک هستند و باید به زبان انگلیسی کاملاً تسلط داشته باشند.
اعتبار تومر در دانشگاه های ترکیه
مدارک آزمون تومر به دو نوع گواهی سرتیفیکا Sertifika و یا دیپلما Diploma تقسیم می شود که در ادامه به توضیح شان می پردازیم:
- آزمون تومر سرتیفیکا: این نوع از آزمون تومر شامل دریافت سرتیفیکیت سطح مقدماتی A2 ، سطح متوسط B2 و سطح پیشرفته C1 شده و دارای اعتبار دو ساله است. لازم به ذکر است که آزمون تومر سرتیفیکا نسبت به نوع دیپلما در بازه زمانی کوتاه تری قابل دستیابی است.
- آزمون تومر دیپلما: همانطور که در جدول بالا به شرح جزئیات این سطح از زبان ترکی استانبولی پرداختیم، دریافت مدرک سطح دیپلم آزمون تومر به معنی داشتن مهارت کامل زبان ترکی استانبولی بوده و از لحاظ اعتبار هیچگونه محدودیت زمانی ندارد.
بنابر اطلاعات وبسایت تومر، افراد شرکت کننده در آزمون تومر در صورت گرفتن نمره زیر ۵۰ امکان دریافت مدرک تومر را نخواهند داشت و برای سایر نمرات آزمون تومر نیز مدارکی با سطوح مختلف صادر می شود که به شرح زیر است:
- با کسب مجموع نمره ۵۰ تا ۵۹ فرد موفق به دریافت مدرک سطح A2 آزمون تومر می شود
- با کسب مجموع نمره ۶۰ تا ۶۵ فرد موفق به دریافت مدرک سطح B1 آزمون تومر می شود
- با کسب مجموع نمره ۶۶ تا ۷۰ فرد موفق به دریافت مدرک سطح B2 آزمون تومر می شود
- و با کسب مجموع نمره ۷۱ تا ۱۰۰ فرد موفق به دریافت مدرک سطح C1 آزمون تومر می گردد
از این رو مدارک نهایی سرتیفیکا Upper-intermediate و یا Diploma آزمون تومر همچون سایر آزمون های زبان معتبر دنیا مورد تائید دانشگاه های دولتی کشور ترکیه بوده و متقاضی ادامه تحصیل در دانشگاه های دولتی این کشور باید علاوه بر قبولی در امتحان ورودی کنکور ترکیه، از یکی از مدارک نهایی آزمون تومر برخوردار باشد.
مدرک دیپلم آزمون تومر نه تنها برای ورود به دانشگاه های این کشور، بلکه برای ورود به بازار کار و استفاده از مزیت کار حین تحصیل در ترکیه، موضوعی مهم و مورد نیاز برای دانشجویان متقاضی ادامه تحصیل در این کشور تلقی می شود.