به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، در اولین روزها و هفته های پس از زایمان، شخصی که به تازگی مادر شده است، احساسات گوناگونی را تجربه می کند. او ممکن است احساسات جدید و زیبایی مثل احساس افتخار، شادی و سعادت را داشته باشد و همچنین ممکن است احساسات ناخوشایندی مثل غم و ناراحتی را هم تجربه کند. برخی از این احساسات طبیعی هستند و پس از چند هفته فرد به حالت عادی بازمی گردد ولی برخی از آن ها غیرطبیعی هستند و ممکن است برای ماه ها باقی بمانند که به این حالت اخیر، افسردگی پس از زایمان گفته می شود. آشنایی با علائم و روش درمان افسردگی پس از زایمان باعث می شود که نگرانی از این اختلال کاهش یابد و شخص سریع تر به روال زندگی عادی بازگردد.
احساسات ناراحتی و بازه های زمانی احساس اندوه که بعد از تولد کودک پیش می آید با عنوان "بیبی بلوز " (گرفتگی خلق پس از زایمان) شناخته می شود. حالت موسوم به بیبی بلوز پس از زایمان یک اختلال روانشناسی شایع است و شدت آن اغلب طی یک یا دو هفته کاهش می یابد. این نوع از ناراحتی اغلب به تغییرات هورمونی عمده که بعد از تولد رخ می دهد مرتبط است. تقریبا از هر هفت زن یک نفر چیزی شدیدتر از یک اختلال ساده بیبی بلوز را تجربه می کند.
زنانی که زایمان کرده و به مدت چندین هفته با ناراحتی، اضطراب یا نگرانی درگیر هستند ممکن است به افسردگ پس از زایمان مبتلا شده باشند. در حالیکه بیبی بلوز اغلب به سرعت خاتمه می یابد ولی افسردگی پس از زایمان ممکن است به مدت طولانی باقی مانده و به شدت بر توانایی فرد (زن) برای برگشت به زندگی معمول روزانه تاثیر بگذارد که در این مطلب شما را با روش های درمان افسردگی پس از زایمان آشنا خواهیم کرد.
علائم افسردگی بعد از زایمان
- احساس افسردگی و غم و اندوه به مدت چند هفته یا بیشتر.
- میل به جدا شدن از خانواده و دوستان.
- گریه هاي مداوم.
- داشتن افکار صدمه زدن به خود، نوزاد یا اشخاص دیگر.
- عدم علاقه به رابطه جنسی و امتناع از ان.
- مشکل در ارتباط برقرار کردن با کودك.
- تغییرات زیاد در مصرف مواد غذایی و عادات خواب.
- احساس خستگی زیاد در طول روز.
- احساس عصبانیت، تحریک پذیري، احساس اضطراب ،نگرانی،حملات هراس و داشتن افکار منفی.
عوامل تشدید کننده ابتلا به افسردگی بعد از زایمان
- سابقه افسردگی
- بارداري ناخواسته
- تعداد فرزندان
- بیماري مادر
- سایر عوامل: سندروم پیش از قاعدگی، عدم توجه و همکاري همسر، تنهایی، تعارضات موجود در زندگی زناشویی.
درمان افسردگی بعد از زایمان
براي درمان افسردگی پس از زایمان اغلب درمان دارویی( داروهاي ضدافسردگی و ضد اضطراب) و روان درمانی توصیه می شود. حضور یک فرد حمایت کننده در درمان این نوع افسردگی تاثیر شگرفی خواهد داشت. مادرانی که در دوران بارداري ورزش هایی مانند یوگا انجام می دهند، کمتر دچار افسردگی می شوند. قرار گرفتن در محیطی با حمایت خانواده و دوستان، مصرف مواد غذایی مناسب، خواب کافی، ورزش و.... مصرف اسیدهاي چرب امگا 3، در انواع مواد غذایی مانند ماهی، دانه کتان، شاهدانه در پیشگیري و درمان افسردگی موثر هستند.
- D مصرف ویتامین
- مصرف کلسیم و منیزیم
- مصرف اسید فولیک