به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،معمولا قطراتی که روی خودرو می نشیند و بعد از مدتی خشک می شود و ما نیز به آن توجه نمی کنیم، باقیمانده باران اسیدی است. وقتی باران یا برف می بارد، آلودگی های محیطی نظیر اسید سولفوریک و اسید نیتریک که توسط کارخانه ها، اگزوز کامیون ها و خودروهای سواری ایجاد می شود را به دام می اندازد و روی خودرو می نشاند که البته این پدیده موقع نشستن قطرات شبنم هنگام صبح نیز صادق است. آلاینده ها به دلیل سنگینی در انتهای قطره قرار می گیرند و به طور مستقیم با سطح رنگ در تماس هستند. بر اثر تابش نور خورشید، آب تبخیر و اسید غلیظ شده و باعث رد و اثر (Etching) روی لایه شفاف می شود که اثر آن روی سطح رنگ باقی می ماند.
از این رو کارشناسان به طور جدی توصیه می کنند که بعد از بارش باران یا برف خودرو را در اولین فرصت بشویید اما شستن خودرو فصل سرد و گرم ندارد و شستن اصولی متعلق به هر دوره و فصلی است. در این مورد بسیاری از مردم خودرویشان را با مایع ظرفشویی می شویند که باعث تخریب قطعات لاستیکی، پلاستیکی و رنگ می شود.
شستن خودرو در فصل سرد و زمستان را فراموش نکنید ، چراکه در فصل زمستان به سبب بارش برف و یخ زدگی معابر ؛ سطح جاده ها و خیابان ها مملو از نمک و شن ریزه می باشند از این رو در حین رانندگی نمک و شن ریزه سطح خودرویتان را در بر گرفته و همین امر می تواند موجب آسیب و خوردگی رنگ خودرویتان شود.
شایان ذکر است هنگامی که خودرو تمیز باشد، رطوبت به سرعت خشک می گردد ، اما وقتی که کثیف باشد ، رطوبت در نواحی کثیف جمع شده و باعث خوردگی می شود. البته در برخی موارد از آب با فشار استفاده کنید، زیرا می تواند کثیفی هایی که به سختی به بدنه خودرو چسبیده اند را بردارد. البته به این نکته توجه داشته باشید که فاصله مناسب را حفظ نمایید ؛ چراکه فشار زیاد آب ممکن است رنگ بدنه را بلند کند.
دقت داشته باشید تمام نواحی که ممکن است کثیفی و نمک در آن جمع شود را بشویید. برای مثال، داخل گلگیرها، زیر سپرها و غیره همه توده نمک را که به فرآیند خوردگی سرعت می بخشد، بشویید.
از تمیز بودن شیشه جلو خودرویتان اطمینان حاصل نمایید. نمکی که روی شیشه جلو باقی می ماند، به تیغه های برف پاک کن چسبیده می شود و در زمان کار کردن برف پاکن ها موجب خش شدن شیشه خودرو می گردد. بهتر است برگ ها و بقیه خس و خاشاکی که در زیر شیشه جلو یا کانال های آب در زیر در موتور خودرو و صندوق عقب جمع می شوند را تمیز کنید. چراکه وجود برگ ها هم موجب مسدود شدن خروجی آب می شوند و هم اینکه رطوبت را در خود جمع می کنند و باعث تسریع فرآیند خوردگی و ایجاد بوی نم در داخل خودرو می شوند.
به طور معمول اکثر افراد به قطراتی که پس از بارش باران روی خودرو می نشیند و بعد از مدتی خشک می شود توجهی نمی کنند. اما که در اصل این قطرات باقیمانده باران اسیدی هستند.
در واقع وقتی باران یا برف می بارد، آلودگی های محیطی نظیر اسید سولفوریک و اسید نیتریک که توسط کارخانه ها، اگزوز کامیون ها و خودروهای سواری ایجاد می شود را به دام می اندازد و روی خودرو می نشاند .
گفتنی است این پدیده موقع نشستن قطرات شبنم هنگام صبح نیز صادق است. در حقیقت آلاینده ها به دلیل سنگینی در انتهای قطره قرار می گیرند و به طور مستقیم با سطح رنگ در تماس هستند. بر اثر تابش نور خورشید، آب تبخیر و اسید غلیظ شده و باعث رد و اثر (Etching) روی لایه شفاف می شود که اثر آن روی سطح رنگ باقی می ماند.
بر این اساس پس از بارش باران یا برف شستن خودرویتان را در اولویت قرار دهید.نکته حائز اهمیت که بسیاری از افراد از آن آگاهی ندارند اینکه استفاده از مایع ظرفشویی میتواند باعث تخریب قطعات لاستیکی، پلاستیکی و رنگ می شود.
در حقیقت مایع ظرفشویی برای پاک کردن چربی و روغن طراحی و ساخته شده است از این رو استفاده نادرست از مایع ظرفشویی می تواند به راحتی واکس محافظ رنگ را لخته کند و همچنین رطوبت موجود در قطعات لاستیکی و پلاستیکی را از بین برد.
بنا به گفته افراد متخصص در این زمینه ، مواد شوینده باید قدری قلیایی باشد تا مواد اسیدی سطح جاده را که روی خودرو نشسته اند، خنثی کند. ضمنا از روان کنندگی مناسبی برای حفاظت لایه شفاف از خط و خش و اثرات مارپیچی برخوردار باشد. و همچنین پس از خشک شدن اثری روی خودرو برجای نگذارند.
پس فراموش نکنید شستن خودرو در تمامی فصول حائز اهمیت است. به ویژه پس از بارش باران و برف حتمن قطرات به جا مانده بر روی بدنه خودرویتان را پاک کنید.