احکام و مجازات شرکت در مهمانی و پارتی های شبانه‌ی مختلط

  یکشنبه، 11 اردیبهشت 1401   زمان مطالعه 3 دقیقه
احکام و مجازات شرکت در مهمانی و پارتی های شبانه‌ی مختلط
در حال حاضر شرکت در مهمانی مختلط و پارتی شبانه، در میان نوجوانان و جوانان ، امر متداولی شده است.پسران و دختران زیادی به بهانه های گوناگون از جمله جشن تولد، پذیرش در دانشگاه و امثالهم اقدام به تدارک مهمانی مختلط می نمایند.

شرکت در مهمانی مختلط و پارتی شبانه تمامی گروه ها و اقشار مختلف جامعه را در برگرفته است ،قانونگذار این مهمانی ها در قانون مجازات اسلامی جرم انگاری نکرده است و چنانچه افراد حاضر در میهمانی مرتکب جرمی نشوند از حیث شرکت در میهمانی مجازاتی ندارند مگر آن که در ضمن مهمانی مرتکب جرم شوند.

آیا شرکت در مهمانی های شبانه و پارتی جرم است؟

اگر شما در یک مهمانی شبانه دعوت شوید باید بدانید که این عمل جرم نیست اما لازم است برخی از جوانب شرکت در این مهمانی را بسنجید. مثلا اگر شما در این مهمانی مشروبات الکلی استفاده کنید و پلیس وارد این مهمانی شود، قطعا شما هم جز کسانی هستید که مرتکب جرم شده و مجازات می شوید. این مجازات نه به خاطر شرکت در مهمانی، بلکه به دلیل مصرف مشروبات الکلی است که در کشور ما جرم است. در واقع اگر شما در آن مهمانی جرمی مرتکب نشوید، شما را به علت شرکت در مهمانی مختلط مجازات نخواهند کرد. در مهمانی های شبانه اصولا یکسری جرایم مشخص اتفاق می افتد که اصولا آن ها باعث دستگیری و مجازات افراد حاضر در آن مهمانی می شود.

پوستر مسائل قضایی

جرایمی که در مهمانی ها اتفاق می افتد:

  • مصرف مشروبات الکلی در مهمانی ها: همانطور که می دانید مصرف مشروبات الکی در کشور ما جرم است پس فرقی نمی کند که شما مشروب را در مهمانی یا در پارک استعمال کنید؛ در هر صورت شما مرتکب جرم شده اید.اما امروزه مشروبات الکلی یکی از ارکان جدایی ناپذیر برخی مهمانی های شبانه شده است و عامل اصلی مجازات جوانان در مهمانی می باشد.بنابراین چه مهمانی شما مختلط باشد چه نباشد، اگر مشروبات الکلی مصرف کرده باشید، این عمل جرم بوده و مجازات آن هشتاد ضربه شلاق است. ماده ۲۶۴ قانون مجازات اسلامی بیان می کند: «هر کس مشروبات الکلی را بخرد یا حمل یا نگهداري کند به سه تا شش ماه حبس و یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می شود.»
  • رابطه نامشروع در مهمانی های مختلط: یکی از اتفاقاتی که ممکن از در مهمانی ها پیش بی آید روابط نامشروع و یا گاهی زنا است. روابط نامشروع به روابطی گفته می شود که کمتر از زنا گفته می شود و هرگونه تماس فیزیکی و جنسی که از روی شهوت باشد را در بر می گیرد. ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی بیان می کند: «هرگاه زن و مردي که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه کننده تعزیر میشود.» تقبیل به معنی بوسیدن و مضاجعه به معنی هم بستر شدن است. همچنین اگر زنایی صورت مجازات آن طبق قانون ۱۰۰ ضربه شلاق است.
  • مصرف مواد مخدر در مهمانی: به طور کلی مصرف موارد مخدر در قانون مبارزه با مواد مخدر جرم محسوب می شود و علاوه بر این، حمل و نگهداری مواد مخدر نیز جرم است. گاه در برخی مهمانی ممکن است مواد مخدر هم مصرف شود که در این صورت اگر پلیس مطلع شود می تواند در این مورد نیز اقدامات لازم را انجام دهد. بر اساس بند ۵ ماده ۱ قانون مبارزه استعمال مواد مخدر به هر شکلی جرم است مگر قانون استثنائی قایل شود.

نتیجه گیری بحث

صرف شرکت در مهمانی مختلط شبانه، از طرف قانون گذار جرم انگاری نشده است لذا می بایست با توجه به اصل تفسیر مضیق که از آثار اصل قانونی بودن جرم و مجازات بوده و از اصول بدیهی علم حقوق جزا می باشد چنانچه رابطه نامشروع یا استمعال مواد مخدر و روان گردد ثابت نگردد، مقامات قضایی دادسرا قرار منع تعقیب صادر می نمایند چرا که با توجه به اصل برائت و قاعده دراء در صورت وقوع شک بین ارتکاب جرم و عدم ارتکاب جرم، حاکم می بایست حکم به برائت دهد.

پوستر پارتی شبانه

امیدوارم از محتوای مسائل حقوقی نهایت استفاده را برده باشید و برای کسانی که دچار مشکل حقوقی هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر