بارداری، ممکن است همه چیز را در روال زندگی شما تغییر دهد، از خصوصیات فیزیکی و ظاهری گرفته تا اخلاقیات و ویژگی های روحی، همه و همه در طی دوران بارداری دستخوش تغییر شده و به همین دلیل سوالات و نگرانی های زیادی برای مادران ایجاد می شود. یکی از این نگرانی ها در رابطه با مسائل جنسی و تجربه ارگاسم به روش های مختلف و به عنوان مثال ارضا شدن با دست در بارداری است که به دلیل خجالت کمتر مطرح می شوند.
ارگاسم در هنگام بارداری
برخی های می گویند که ارگاسم زنــان در هنگام بارداری می تواند به جنین آسیب بزند همان طور که گفته شد برقراری رابطه جنسی هیچ مشکلی برای جنینی که به طور طبیعی در حال رشد است، نخواهد داشت. از همین رو رسیدن به ارگاسم نیز برای والدهایی که بارداری آن ها از نظر متخصص طبیعی شمرده شده و با توجه به آزمایش های انجام شده مشکلی در رشد جنین وجود ندارد، آسیبی به جنین وارد نمی کند. اما اگر در هنگام آزمایشات گرفته شده از جنین در حال رشد در رحم مادر به مواردی از جمله لکه بینی و درد شکمی و سایر موارد اشاره شود، برقراری رابطه جنسی از طرف پزشک متخصص می تواند ممنوع شود و برای همین در هنگام بارداری، برای برقراری رابطه جنسی باید با توصیه ی پزشک انجام گیرد.
پس این ذهنیت اشتباه است که رسیدن به ارگاسم در دوران بارداری می تواند باعث وجود مشکل و حتی سقط جنین در دوران بارداری شود. برقراری رابطه جنسی و همچنین رسیدن به ارگاسم در هنگام بارداری می تواند بدون هیچ مشکلی همراه باشد و به همین دلیل تنها زمانی می توان گفت برقراری رابطه ی جنسی و رسیدن به ارگاسم می تواند برای جنین مضر باشد یا باعث سقط جنین شود که مشکلاتی در هنگام بارداری وجود داشته باشد که در این صورت توسط پزشک شناسایی و به زوجین توصیه می شود که برای کاهش احتمال خطر ســقط جنین از برقراری رابطه جنسی با همسر باردار خود پرهیز کنند.
آیا ارضا شدن یا همان ارگاسم در دوران بارداری ایمن است؟
وقتی صحبت از رابطه جنسی در دوران بارداری به میان می آید، موارد زیادی وجود دارند که می تواند باعث تردید شما و همسرتان شوند: به دلیل هورمون ها و حالت تهوع صبحگاهی ممکن است احساس کنید که به این کار علاقه ای ندارید. شریک زندگی شما ممکن است نگران "آسیب زدن به جنین" یا آسیب رساندن به شما باشد و از همه مهم تر هر دوی شما ممکن است نگران ارگاسم و انقباضات رحمی باشید.اما خبر خوب این است که اگر بارداری شما کم خطر باشد و پزشک نیز ممنوعیتی قائل نشده باشد، به صورت کلی تجربه رابطه جنسی و ارضا شدن در هر سه ماهه بارداری بی خطر و ایمن است. البته که برای رفع این تردیدها و نگرانی ها، بهترین راهکار این است که همیشه با پزشک خود در مورد رابطه جنسی، مشورت کرده و از او مجوز بگیرید.
تاثیرات ارگاسم در طول بارداری بر جنین
از آن جایی که در دوران بارداری جنین در مایعی بنام آمنیوتیک قرار دارد که یک مایع محافظت کننده از جنین در برابر ضربات و آسیب های فیزیکی احتمالی است، از همین رو می توان گفت برقراری رابطه جنسی خطری برای جنین همراه نخواهد داشت. البته باید این نکته را در نظر گرفت که توصیه می شود در دوران بارداری بتوان از پــوزیشن های جنسی که فشار فیزیکی کمتری را بر مادر متحمل می شوند، استفاده کرد تا بتوان سکس سالم و بدون آسیبی هم برای مادر و هم برای جنین به ارمغان آورد.
با توجه به تــاثیر رابطه جنسی بر مغز این امر می تواند موجب کاهش استرس و ناراحتی های روانی شود از همین رو در هنگام رابطه جنسی و افزایش هورمون اندروفین مادر می تواند از حالات روانی مطلوب تری در هنگام بارداری بهره مند باشد و دوران بارداری مطلوب تری را بگذراند و حتی برای جنین می تواند محیطی پر از آسایش و آرامش و به دور از تنش را به ارمغان آورد. باید اظهار داشت که در دوران بارداری رسیدن به ارگاسم می تواند باعث ورود خون و اکسیژن به اندام تناسلی و رحم و باعث رسیدن مواد مورد نیاز و مغذی به جنین شود و از همین رو می توان گفت که رسیدن به ارگاسم نه تنها ضرر ندارد بلکه حتی می تواند برای جنین مفید نیز واقع شود.
1. شکل شکم می تواند در هنگام ارگاسم تغییر کند
در دوران بارداری و پس از برقراری رابطه ی جنسی و رسیدن به ارگاسم، والد شاهد تغییر شکل شکم خود خواهد بود. در این مورد باید بگوییم که شکل به حالتی مثلثی تبدیل می شود که راس مثلث می تواند وسط شکم باشد. این حالت کاملا طبیعی بوده و از همین رو هنگام رسیدن به ارگاسم و تغییر شکل شکم از حالت طبیعی به حالت مثلثی آسیبی به جنین وارد نمی شود.
2. ارگاسم در بارداری می تواند بهتر باشد
به علت اینکه در دوران بارداری رسیدن به ارگاسم می تواند موجب شود که خون و اکسیژن به رحم برسد، از همین رو افزایش ترشح هورمون اندروفین می تواند باعث سرخوشی بیشتری شود پس در دوران بارداری زنان به ارگاسم شدیدتری می رسند که در نتیجه احساس لذت بسیار بیشتری نسبت به زمانی که باردار نیستند خواهند داشت. این نکته را در نظر بگیرید که نــزدیکی در دوران بارداری و رسیدن به ارگاسم در طول بارداری نه تنها مضر نخواهد بود بلکه بسیار لذت بخش تر از هنگامی است که بارداری به وجود نیامده است.
3.انقباض عضلات رحم در بارداری
اگر در هنگام بارداری و پس از رسیدن به ارگاسم زنان احساس گرفتگی عضلات در قسمت رحم خود کنند، می توان گفت که در دوران بارداری این احساس گرفتگی طبیعی است و خطری جنین را در این حالت تهدید نمی کند. در دوران بارداری و رسیدن به ارگاسم احتمال گرفتگی قاعدگی افزایش می یابد اما این کاملا طبیعی بوده و از همین رو خطری نه برای والد و نه برای جنین نخواهد داشت.
ارگاسم در سه ماهه دوم بارداری
سه ماهه دوم بارداری می تواند بهترین زمان برای رسیدن به ارگاسم و بر قراری رابطه ی جنسی در زوجین باشد. از همین رو می توان گفت این سه ماهه حالات تهوع و احساس بدی که سه ماهه اول دارا می باشد را ندارد و از طرف دیگر مشکلات و فشار های فیزیکی ســه ماهه سوم بارداری را هم نخواهد داشت. می توان اظهار داشت که بهترین نوع رابطه ی جنسی در دوران بارداری می تواند راجب به سه ماهه دوم بارداری باشد و از همین رو می تواند لذت بخش تر هم باشد.ارگاسم در سه ماهه دوم بارداری می تواند موجب این شود که با توجه به افزایش انتقال خون به درون رحم، زن احساس لذت بیشتری کند و رسیدن به ارگاسم او همان گونه که در بالا اشاره شد از شدت بیشتری بر خوردار باشد. پس می توان گفت سه ماهه دوم نه تنها خطری برای جنین و والد ندارد بلکه بر قراری رابطه ی جنسی می تواند بسیار لذت بخش باشد.
آیا ارگاسم سبب زایمان زودرس می شود؟
در بسیاری از موارد به زوجین توصیه می شود که در هنگام بارداری از بر قراری رابطه ی جنسی امتناع کنند زیرا می تواند موجب شود که زایمان زودرس داشته باشد. اما این سخن کاملا اشتباه بوده و طی تحقیقاتی که در سال 2014 توسط پزشکان به انجام رسید، به این نتیجه رسیدند که بر قراری رابطه ی جنسی و رسیدن به ارگاسم تفاوت چشمگیری در زایــمان زودرس نخواهد داشت.
طی این تحقیقات از دو گروه زنان باردار که گروه اول در هر هفته دو بار به بر قراری رابطه ی جنسی می پرداختند و گروه دوم که از این امر و از برقراری رابطه ی جنسی خود داری کردند، طی تحقیقاتی که انجام شد این نتیجه را در بر داشت که هر دو گروه در زمان های پیش بینی شده زایمان کردند و همین طور موجب این نگرش شد که بر قراری رابطه ی جنسی در دوران بارداری اثری بر زایمان زودرس نخواهد داشت.
در چه صورتی ارضا شدن یا ارگاسم در بارداری ممنوع است؟
ممکن است زنان به دلایل متعددی در برقراری رابطه جنسی در بارداری تردید داشته باشند و یا به دلیل داشتن ویار و تهوع در بارداری، تمایلی به برقراری رابطه جنسی در بارداری نداشته باشند. همچنین همسر فرد ممکن است تصور کند که سکس در بارداری می تواند سبب آسیب به مادر، جنین یا هر دوی آن ها شود. بنابراین هم مادر و هم پدر ممکن است در مورد رابطه جنسی، ارگاسم در بارداری، انقباضات رحمی و یا سقط جنین نگران باشند.زنان برای داشتن سکس در بارداری باید با پزشک خود صحبت کنند و چنانچه بارداری، جز بارداری های کم خطر باشد، منعی برای داشتن رابطه جنسی وجود ندارد. برخی مطالعات نشان داده اند که هیچ تفاوت قابل توجهی میان افزایش انقباضات رحمی در کسانی که در دوران بارداری رابطه جنسی داشته اند و کسانی که در دوران بارداری رابطه جنسی نداشته اند، وجود ندارد. همچنین پژوهش ها نشان داده اند که ارضا شدن در دوران بارداری با خطر زایمان زودرس، پارگی زودرس کیسه آمنیوتیک یا وزن کم نوزاد در هنگام تولد ارتباطی ندارد. در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر، بیمار باید از رابطه جنسی خودداری نماید:
- لکه بینی یا خونریزی در بارداری؛
- نارسایی سرویکس (نارسایی سرویکس خطر زایمان زودرس را افزایش می دهد.)؛
- وازوپرویا (رگ سرراهی)؛
- جفت سرراهی.
در صورت پارگی کیسه آب (کیسه آمنیوتیک)، مادر باردار باید از برقراری رابطه جنسی خودداری نماید؛ زیرا مایع آمنیوتیک به عنوان یک سد محافظتی میان جنین و محیط اطراف او عمل می کند. همچنین در صورت پارگی کیسه آب، مادر باردار نیز در معرض عفونت قرار می گیرد. در صورت وجود بارداری پر خطر از جمله بارداری چند قلویی، مادر باردار تنها در صورت کسب اجازه از پزشک خود می تواند نزدیکی داشته باشد.