نذر نخود چیست؟
نَذْر آن است که انسان برای خدا ملتزم به انجام عملی پسندیده یا ترک عملی ناپسند شود. در صورت وجود تمام شرایط نذر، عمل به آن واجب بوده و تغییر آن جایز نیست و در صورت تخلف، کفاره واجب می شود. در نذر فرزند، اجازۀ والدینش شرط نیست، ولی بیشتر فقها معتقدند نذر زن بدون رضایت شوهرش باطل است. مؤثرترین نذر این که کدام نذر دارای تأثیر بیشتری است و زودتر ما را به حاجتمان می رساند، با تحقیقی که انجام شده این نتیجه قابل دسترسی است که نذر برای ائمه اطهار (ع) بسیار مؤثر است؛ مثلاً کسی نذر کند که اگر خداوند حاجت او را برآورده کرد یک ختم قرآن بخواند و ثواب آن را به ساحت مقدس یکی از چهارده معصوم (ع) هدیه کند، یا نذر کند روزه بگیرد، یا چهل روز زیارت عاشورا بخواند. یکی از راه های برآورده شدن حاجات، نذر کردن است که دارای آداب خاصی است.از جمله این که در نذر باید صیغه خوانده شود، ولی لازم نیست به عربی باشد؛ مثلاً اگر بگوید نذر کردم اگر مریض من خوب شد برای خدا، بر من واجب است که صد تومان به فقیر بدهم، نذر او صحیح است.از شرایط نذر آن است که نذر کننده باید مکلّف و عاقل باشد و با اختیار خود نذر کند.پس نذر انسان مجبور و یا کسی که مثلاً از روی عصبانیت و بی اختیار نذری می کند، صحیح نیست، و کاری را هم که می خواهد به عنوان نذر انجام دهد باید یک نوع رجحان و برتری داشته باشد و انجام آن برایش ممکن و در حد توان او باشد.
نذر نخود چگونه انجام می شود ؟
مردم نجف هر وقت حاجتی داشته باشند ۱۲ نخود برمیدارند و به هر کدوم ۱۰۰۰ بار یاعلی میخونند که جمعا میشود ۱۲ هزار بار وهر زمان که حاجت گرفتند آش درست میکنند و این ۱۲ نخود رو هم داخل آش میریزند. مردم نجف12 عدد نخود برمی دارند برای این نذر و دیگر نذرها باید طاهر و پاک باشید و غسلی به گردن شما نباشد، سپس به هر کدام از نخودها 1000 مرتبه ذکر یاعلی می خوانند که جمعا می شود 12 هزار مرتبه، نخودها را نزدیک دهان ببرید و نباید وقفه ای بین این 12 هزار ذکر بیفتد و همه را پشت سر هم بخوانید.
سپس آن ها را داخل نایلون قرار بدهید و در جایی بگذارید که در دسترس کسی نباشد و کسی به آن ها دست نزند. و هر زمانی که حاجت گرفتید آش درست می کنید و این 12 نخود را داخل آش بریزید.
برای پخت آش حتما نباید آش رشته باشد می توانید از آش های محلی تان بپزید. از این آش نباید خودتان و خانواده تان میل کنید.
باید از این آش حداقل 7 خانواده بخورند.
نسبت به گرفتن حاجت باید صبور باشید و لازم به تکرار آن نیست. بدانید اگر با باور قلبی و ایمان 100 درصد این کار را انجام بدهید حاجت شما در زمانی که به صلاح شماست برآورده می شود و نباید روی آن پا فشاری کنید. هرگز برای خواسته های نامعقول نذر نکنید.
ماجرای داستان پیرمرد خارکن نذر نخود چیست؟
در زمان های قدیم پیرمرد خارکنی به نام عبدالله بوده که از خارکنی امرار معاش و زندگی می گذراند. وی در فصل گرما دو پشته خار جمع می کرد یکی را می فروخت و دیگری را در غاری مخفی می کرد. روزی برفی بارید و خاری نبود رو به سوی غار نهاد ولی دید اثری از خارها نیست. دلشکسته رو به سوی خدا نمود و طلب کمک می نمود که ناگهان بی هوش گردید.
در عالم بی هوشی سیدی سراغ آن آمد و جویای حالش گردید و عبدالله ماجرا را تعریف کرد سپس آن سید مشتی سنگ در دامن او ریخت و گفت: این جواهرات را فردا بفروش.
خارکن بیدار شد و سنگ ها را در دامن دید اما آنها را ریخت و به خانه برگشت.
فردای آن، یکی ازسنگ ها که در لباس او جا مانده بود مرواریدی گشته بود خارکن سراسیمه برگشت و تمام سنگ ها را جمع کرد و شب مجددا خواب دید آن سید نورانی را آن سید این دفعه گفت: برای جبران خوب است هر شب جمعه علی را یاد کن و سه سکه نخود مشکل گشا بخر و بین مردم تقسیم کن.
پیرمرد بعد از بیداری فهمید آن سید مولا علی (ع) بوده است پس از آن خار کن فردی متملک گردید و همسر و فرزندانش انیس خانواده ی پادشاه گردیدند.
در این بین روزی خار کن راهی مکه گردید و زن را توصیه به نذر دائمی خود نمود ولی پس از چند هفته زن دیگر آن نذر ادا نکرد.
چگونه نذر خود را تغییر دهیم؟
در صورتی که نذر همراه با شرایط و صیغۀ صحیح واقع شود، تغییر آن جایز نیست و واجب است عین همان مورد استفاده شود. به عنوان مثال اگر زیارت امام حسین(ع) را نذر کرده نمی تواند بجای آن به زیارت امام رضا(ع) رود، یا اگر برای قربانی کردن گوسفند خاصی را نذر کرده باید فقط همان گوسفند را قربانی کند.