به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از تجارت نیوز، سلمان نصیرزاده، کارشناس بازار سهام گفت: بازار دیروز روی گروه های متوسط و کوچکتر حرکت کرد و موید این موضوع نیز رشد ۰.۵ درصدی شاخص هم وزن بود. بازار به تعادل نسبی از نظر نسبت های سودآوری و قیمتی رسیده است.
وی ادامه داد: در خیلی از صنایع متوسط نمادهایی با پی به ای پنج تا هفت به وفور پیدا می شود. در گروه های بزرگتر نیز وضعیت به همین صورت است و بازار متعادل شده است . این وضعیت برای رسیدن کلیت بازار به تعادل امیدوارکننده است.
نصیرزاده عنوان کرد: در روزهای گذشته شاخص رشد حدود ۹ درصدی داشته و در حال حاضر به محدوده مقاومت یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی رسیده است. گزارشات ماهانه آذر خوب بوده و عملکرد پاییز می تواند نسبت به فصل تابستان بهتر باشد و این موضوع کمک می کند تا پی به ای بازار تعدیل شود و قیمت ها جذاب تر شود.
دنیای اقتصاد نوشت:
آینده بورس در ۴ سناریو
هرچند تقاضا در جریان معاملات روزهای اخیر بورس تهران کمی تقویت شده، اما هنوز خبری از ورود پول های تازه به بازار نیست. شرایطی که پیش بینی آینده بازار سهام را سخت کرده است. با این حال گمانه زنی ها از رشد اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۲ سبب شده است چشم انداز سهام کالایی بورس تهران مثبت باشد.
با در نظر گرفتن این مهم در کنار دو متغیر داخلی یعنی سرنوشت مذاکرات احیای برجام و تحریم ها و تصمیمات کلان اقتصادی می توان ۴ سناریو برای آینده بورس و بنگاه های اقتصادی ترسیم کرد.
ازار سهام روزهایی تقریبا عادی را سپری می کند. پس از آنکه افزایش تقاضا در روزهای گذشته توانسته بورس را از خطر نزول بیشتر نجات دهد، حالا به نظر می رسد که فضا برای بهبود شرایط از گذشته بهتر شده است.
با این حال دو عامل مهم احتمال بهبود اقتصاد جهانی در سال میلادی بعدی در کنار احتمال توافق هسته ای و رفع تحریم ها و همزمان با آن فرصت های بکر اصلاحات اقتصادی در داخل توانسته چهار حالت کلی را برای ادامه راه بازار سرمایه به وجود بیاورد که بنا به تحقق هر کدام می توان شرایط متفاوتی را در بازار سهام شاهد بود.
روزهای پایانی سال ۲۰۲۱ میلادی است و تقریبا تمام اقتصادهای جهانی به استقبال سال جدید میلادی رفته اند. چشم اندازها از اقتصاد ۲۰۲۲ یکی پس از دیگری بر روی تارنمای رسانه های مختلف می روند و در حالی که برخی بازارهای مالی به استقبال تعطیلات رفته اند، در میان کارشناسان بازارهای خارجی همچنان بازار تحلیل و گمانه زنی داغ است.
روند خسته کننده و کاهشی در بورس
در این میان اما بورس تهران که برای ماه های متوالی روندی خسته کننده و کاهشی را پیموده، بی توجه به تمامی حواشی بیرونی مسیر خود را طی می کند.
هم اکنون با نزدیک شدن به پایان نخستین هفته از دی ماه سال جاری اوضاع بورس نسبت به دوهفته قبل چندان بد نیست. نماگر اصلی این بازار که می رفت در پایان آذر ماه به کف کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی برسد، هم اکنون راه خود را به سمت کانال ۴/ ۱ میلیونی بازیافته است.
بیراه نیست اگر بگوییم که اصرار دولت بر حمایت گلخانه ای از بازار سرمایه سبب شده تا حتی در ظاهر شاخص های بورسی وضعیت مناسب تری را نسبت به گذشته نشان دهند. با این حال همان طور که می دانیم، خوب یا بد، این روزها هم می گذرند و نزدیک شدن آینده به حال از جذابیت اخبارهای این چنینی برای فعالان تمامی بازارها ازجمله بازار سهام می کاهد.
دلیل این امر هم این است که همیشه وزن نادانسته ها نسبت به دانسته ها در وقوع واقعیت ها بیشتر است و همین امر سبب می شود گمانه زنی در خصوص آینده همواره از آنچه که در حال رخ دادن است جذاب تر و در نتیجه بااهمیت تر باشد.
بر این اساس یکی از موارد جالب توجه موجود که ارزش گمانه زنی دارد و می تواند بر عملکرد بسیاری از شرکت ها و حتی کل اقتصاد اثر بگذارد انتظاراتی است که هم اکنون پیرامون آینده بازارهای مالی شکل گرفته است.