به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در استودیوی «صف اول» شبکه یک سیما درباره موضوع عفاف و حجاب و اجرای آن در کشور گفت: مصوبه عفاف و حجاب به صورت یک برنامه کامل اولین بار در شورای فرهنگ عمومی کشور که مسئولیت آن را وزارت ارشاد دارد، در اوایل دهه ۸۰ بررسی شد و به تصویب شورای عالی رسید.
جامعه ایرانی عمیقاً عفیف است
اسماعیلی گفت: از سال ۱۳۸۴ مصوبه عفاف و حجاب اجرایی شد. یعنی نزدیک ۱۷ سال است از اجرای و ابلاغ این قانون می گذرد. وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی بیش از ۲۰ وظیفه را به عهده دارد. روح حاکم بر این قانون متناسب با فرهنگ ایرانی است. جامعه ایرانی عمیقاً عفیف است. دچار یک فراز و نشیب هایی درباره کیفیت اجرای قانون هستیم و بین گروه های مردم اختلاف نظر وجود دارد که این قانون باید چگونه اجرا شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه پدیده ای به نام برهنگی در ذات فرهنگی غرب کم نیست، افزود: به عنوان مثال، به مجسمه های شهر های اروپایی نگاه کنید، این موضوع مشخص است. اما در فرهنگ و میراث تاریخی ما و قبل از اسلام به راحتی پیداست که جامعه ایرانی با موضوع عفاف نسبت دارد. یکی از دلایل اصلی انقلاب اسلامی هم اعتراض جامعه ایمانی به نظام فرهنگی سابق بود.
حوزه مد و لباس ذیل شورای فرهنگ عمومی تعریف شد
اسماعیلی با اشاره به اینکه در حوزه برنامه های نمایشی، موسیقی، تئاتر، کتاب، نشر، مد و لباس و ... مسئولیت های روشنی را به عهده داریم، افزود: در ابتدای کارم در وزارتخانه جانمایی جدیدی را انجام دادم و کارگروه مد و لباس را ذیل شورای فرهنگ عمومی قرار دادم. دلیل اصلی اش این بود که شورای فرهنگ عمومی عملیاتی ترین شورای ما در حوزه فرهنگ است.
وی توضیح داد: تقریباً بخش عمده ای از کارهایمان در حوزه مد و لباس آیین نامه های حوزه پوشاک بود. نیروی انتظامی همیشه گلایه داشت که من مجری قانون هستم و آیین نامه را وزیر فرهنگ باید ابلاغ کند. ابلاغی ندارم که بخواهم کار اجرایی انجام دهم. ما ابلاغیه را انجام دادیم که بستر های اجرای قانون به صورت کامل فراهم شده است. از سال ۱۳۸۷ مدیریت عفاف و حجاب از وزارتخانه فرهنگ به وزارت کشور منتقل شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سوال آیا سامانه طراحان راه اندازی شد، توضیح داد: من فقط به حوزه های رسمی مد و لباس به دلیل حساسیت هایش اکتفا نمی کنم. دوستان ما مطالعات خوبی درباره این سامانه انجام دادند و به زودی به صورت تکامل یافته تر رونمایی خواهد شد تا بتوانیم بخش مهمی از طراحان را در سراسر کشور و حتی منطقه داشته باشیم.
برگزاری نمایشگاه عفاف و حجاب از دی ماه
اسماعیلی با اشاره به اینکه در مصلای تهران از دی ماه به مدت دو ماه نمایشگاه دائمی عفاف و حجاب در حال برگزاری است، افزود: این نمایشگاه تا نزدیک عید نوروز برگزار خواهد شد. به عنوان مثال، در نمایشگاه قرآن که بخش عفاف و حجاب پا برجا بود، وزرا و همکاران من در دولت تشکر می کردند و می گفتند که پیش از این مکانی نبود تا خانم ها و دخترانمان برای انگاره های خودشان لباس مناسبی را تهیه کنند. این نمایشگاه این فرصت را مهیا کرد.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور به من دستور داد که این نمایشگاه را دائمی برگزار کنیم، ادامه داد: رئیس جمهور گفت که این نمایشگاه در نقاط مختلف کشور برگزار شود و الان به صورت دو ماهه در تهران در مرکز شهر انجام می دهیم که پیش از این سابقه نداشته است.
راه اندازی نظام جدید مجوزدهی در دست اقدام است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به شکایت تهیه کنندگان مطرح سینما و تلویزیون مبنی بر اینکه آن ها می گفتند فلان اثر من بدون مشکل مجوز گرفته، اما بعد از مدتی همان موضوع و سبک کاری ام نتوانسته مجوز بگیرد، تصریح کرد: من این ایراد را وارد می دانستم. ما این مشکلات را حل کردیم و نظام جدیدی از مجوز دهی را براساس معیار های دقیق و شفاف در شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب خواهیم رساند.
با بنگاه های تولید فیلم طرف شوید
اسماعیلی درباره به رسمیت شناختن بنگاه های تولیدی گفت: ما قبلاً با اشخاص و تهیه کننده کار می کردیم. امروز یکسری بنگاه های تولید فیلم ایجاد شده که می توان به شبکه های نمایش خانگی، برخی نهاد ها اشاره کرد که سالی چهار، پنج فیلم تولید می کنند و به ما می گویند که شیوه ارزیابی تان را تغییر دهید. ما همین موضوع را در آیین نامه می بینیم که بخشی از مجوز های صدور پروانه را با همین بنگاه ها انجام دهیم. یعنی هر بنگاهی که مجوز دارد، اثر را طبق قواعد بسازد. ما هم پروانه نمایش را صادر کنیم. پروانه صدور ساخت را در اختیار بنگاه ها قرار گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره وضعیت چاپ کتاب یادآور شد: طبق آمار آبان ماه بیش از ۱۱۰ هزار عنوان کتاب داشتیم. من عنوان متولی این بخش به این وضعیت راضی نیستم. ما بیش از ۳۷۰۰ کتابخانه عمومی داریم و به سرعت آن ها را افزایش می دهیم.
او افزود: نهاد کتابخانه ما انصافاً کار مهمی را به عهده دارند؛ همچنین، بیش از ۱۰ هزار کتابخانه در مساجد داریم که می خواهیم این تعداد را افزایش دهیم.