به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،روغن سوزی مشکلی است که برای خودروهای کارکرده و فرسوده بیشتر پیش می آید.
در اثر روغن سوزی، روغن موجود در موتور به همراه بنزین سوخته و کم می شود.
معمولا بر اثر سوختن روغن موتور، از اگزوز خودرو دود خارج می شود که این دود می تواند قابل مشاهده نباشد.
اگزوز خودروهای پیشرفته و امروزی، دود حاصل از سوختن روغن را جذب کرده و مانع از خروج آن به محیط میشوند.
علائم روغن سوزی چیست؟
1- کم کردن روغن یکی از اصلی ترین علائم روغن سوزی موتور محسوب می شود که معمولا ناشی از خرابی واشر سرسیلندر، خوردگی یا ساییدگی دیواره سیلندر یا پیستون، خرابی لاستیک گیت، خرابی یاتاقان ها، خرابی شاتون ها، شکستن یک یا چند رینگ پیستون و اصطکاک شدید گیت سوپاپ می باشد. این مشکلات باعث می شود که روغن موجود در سطح سیلندر، در حین حرکت رو به پایین پیستون به طور کامل از جداره پیستون پاک نشود و در زمان احتراق با مخلوط سوخت و هوا ترکیب شده و به همراه گازهای خروجی اگزوز از موتو خارج خواهد شود.
2- خروج دود آبی رنگ از اگزوز به معنای سوختن روغن است که می تواند ناشی از خرابی واشر سر سیلندر، خوردگی یا ساییدگی دیواره سیلندر یا پیستون و اصطکاک شدید گیت باشد.
3- اگر دود خارج شده از اگزوز سفید رنگ باشد از سوختن ماده خنک کننده و یا روغن هیدرولیک خبر می دهد که در این شرایط وضعیت جدی تر است اما خارج شدن دود سفید نشانه روغن سوزی محسوب نمی شود.در صورتی که دود سفید رنگ ناشی از سوختن ماده خنک کننده باشد از وجود مشکلی در واشر سرسیلندر و یا سیلندر خودرو خبر می دهد و اگر ناشی از سوختن روغن هیدرولیک باشد مشکل از گیربکس خودرو بوده است.
4- دود سیاه رنگ یکی از پدیده های رایج در بین خودروهای دیزلی قدیمی است که به ویژه در هنگام استارت زدن مشاهده می شود اما در خودروهای بنزینی امروزی وجود چنین دودی به معنای تراکم نادرست و عدم تناسب در مخلوط هوا و سوخت است. این عدم تناسب در نتیجه اشکال در سیستم سوخت رسانی، گرفتگی فیلتر هوا و یا نقص در عملکرد سنسور اکسیژن به وجود می آید.
راه حل
در صورت تشخیص دادن علائم روغن سوزی، خودرو خود را به یک مکانیکی برده و تست کمپرس انجام دهید. در این صورت سریعا متوجه خواهید شد که دقیقا مشکل روغن سوزی از کدام قسمت است.