به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ، تبخال تناسلی یک بیماری مقاربتی شایع است که مردان و زنان را درگیر می کند. خصوصیات هرپس تناسلی شامل درد، خارش و زخم در ناحیه تناسلی است. اما ممکن است هیچ گونه علائم یا نشانه ای وجود نداشته باشد. این تبخال، حتی با وجود اینکه هیچ زخم قابل مشاهده ای نداشته باشد، می تواند واگیردار باشد. داروها می توانند علائم بیمار را تسکین داده و خطر آلوده کردن دیگران را کاهش دهند. کاندوم نیز می تواند در پیشگیری از انتقال ویروس موثر باشد.
ابتلا به تبخال تناسلی می تواند باعث شرمندگی، خجالت و عصبانیت شود. در صورتی که فکر کنید همسرتان این عفونت را به شما انتقال داده، ممکن است نسبت به وی مشکوک یا خشمگین باشید، یا ممکن است از طرد شدن توسط شریک خود هراس پیدا کنید. اگر مشکوک به داشتن تبخال تناسلی (یا هرگونه بیماری مقاربتی دیگر) هستید بلافاصله به یک پزشک مراجعه نمایید تا از عفونت بیشتر و عوارض دیگر پیشگیری شود.
علت بروز تبخال تناسلی
دو نوع ویروس هرپس در بروز تبخال تناسلی دخیل هستند: HSV 1 و HSV 2. ویروس ها از طریق غشای مخاطی به بدن راه پیدا می کنند، از جمله، بینی، دهان و ناحیه تناسلی. ویروس ها بعد از راه یابی به داخل بدن، در سلول های عصبی موجود در ناحیه لگن مستقر می شوند.
HSV1 و HSV2 در مایعات بدن افراد آلوده از جمله بزاق دهان، مایع منی و ترشحات واژن یافت می شوند.
علائم تبخال تناسلی
تاول معمولا دو روز بعد از تماس با ویروس ظاهر می شود، در برخی موارد شاهد بروز تاول یک ماه بعد از آلوده شدن خواهیم بود. علائم کلی در آقایان، شامل تاول در آلت تناسلی، کیسه بیضه و نواحی مقعد می باشد.
علائم در خانم ها شامل بروز تاول در واژن و مقعد می باشد.
علائم و نشانه های کلی تبخال تناسلی عبارت است از :
بروز تاول در دهان و اطراف لب ها و صورت و نواحی که در تماس با منبع آلودگی هستند
ناحیه عفونی معمولا با خارش همراه می باشد
تورم غدد لنفاوی
سردرد و تب
در صورتی که نوزادی با تبخال تاسلی به دنیا بیاید، شاهد زخم هایی در صورت، بدن و ناحیه تناسلی هستیم و معمولا با عوارض جدی روبرو خواهد بود. از قبیل:
کوری
آسیب های مغزی
حتی مرگ نوزاد
به همین خاطر، خانم های باردار در صورت ابتلا به تبخال تناسلی، باید پزشک را در جریان قرار دهند. چرا که این ویروس از طریق مادر به جنین منتقل می شود
تشخیص تبخال تناسلی، از طریق معاینات بالینی امکان پذیر می باشد. گاهی نیاز به انجام تست های آزمایشگاهی نیز می باشد.
درمان تبخال تناسلی
در درمان تبخال تناسلی، موارد زیر از سوی متخصص زنان تجویز می شود:
مصرف دارو
داروهای ضد ویروس، به تسکین درد و تسریع روند بهبود کمک می کنند. علاوه بر این علائمی مانند خارش نیز با مصرف دارو بهبود خواهد یافت.
درمان های خانگی
استفاده از شست و شو دهنده ها هنگام استحمام، از جمله اقداماتی است که توصیه می شود. ناحیه عفونی باید تمیز و خشک نگه داشته شود. پوشیدن لباس زیر راحت و پنبه ای نیز توصیه می شود.
در صورت ابتلا به تبخال تناسلی در دوران بارداری چه باید کرد ؟
در دوران بارداری، آگاهی یافتن از سلامت مادر و جنین و عدم ابتلا به بیماری های مقاربتی اهمیت ویژه ای دارد. ویروس ها و عفونت ها از طریق لوله واژنی به راحتی به جنین منتقل می شوند. به همین خاطر در صورت ابتلا به تبخال تناسلی و بارداری، این موضوع را به اطلاع پزشک برسانید تا با در نظر گرفتن بهترین گزینه درمان، سلامت جنین نیز حفظ شود.
هنگام رابطه جنسی، رعایت بهداشت و استفاده از کاندوم، جهت پیشگیری ازبروز تبخال تناسلی و انتقال بیماری های مقاربتی توصیه می شود.
درمان قطعی برای تبخال تناسلی وجود ندارد، اما امکان کنترل علائم با مصرف دارو وجود دارد. این ویروس به صورت نهفته در بدن باقی می ماند و با استرس، بیماری و یا خستگی مجدد ظاهر خواهد شد.