در ابتدا، لازم است به عنوان یک زن حامله یادتان باشد که مشکل ورم معده و روده در طی دوران بارداری همه زنان با عنوان "آنفلوآنزای معده" شناخته میشود. در واقع، این بیماری نوعی عفونت مخاط روده است که یک مشکل شایع در بين زنان باردار به شما میرود. از آنجايي كه با آغاز دوران بارداري در بدن زنان، دستگاه ایمنی بدن آنها ضعيف ميشود، اين خانمها بیشتر از ساير زنان مستعد ابتلا به انواع عفونتهای ویروسی و بیماریهای مختلف قرار دارند. پس، اگر شما هم به عنوان يك خانم جوان و بيتجربه میخواهید با اثرات آنفولانزای معده و روده در طي دوران بارداري زنان آشنا شده و راههای مقابله با آن را ياد بگيريد، خواندن مقاله زیر را فراموش نکنید!
علل آنفولانزای شکمی در دوران بارداری
آنفولانزای شکمی یا معده یک نوع التهاب به وجود آمده در بارداری است که از طریق عفونت ویروسی و یا باکتریایی ایجاد می شود .کیسه داخلی معده اغلب تحت تاثیر عواملی می تواند به عفونت یا ویروس مبتلا شود که روی گوارش فرد تاثیرگزار است . این بیماری ها به دلیل مصرف آب و مواد غذایی نیز در صورت رعایت نکردن بهداشت کافی منتقل می شوند و گاهی اوقات نیز به دلیل مصرف غذا هایی است که به اندازه کافی پخته نشده اند .
نشانه های بروز آنفلوآنزای معده در طی دوران بارداری زنان
به منظور تشخیص علائم آنفولانزای معده در زنان حامله باید مطمئن شد که علائم به وجود آمده در بدن اين زنان، ناشی از وجود ویار صبحگاهی نيست. برای این کار، زنان حامله باید با چند نمونه از علائم این بیماری در بدن خود آشنا شوند. برخي از این علائم و نشانه ها عبارتند از:
- اسهال شدید و یا داشتن مدفوع شل و آبکی در زنان باردار
- بروز درد شکم و گرفتگی عضلات در بدن زن حامله
- تب کردن و پایین آمدن درجه حرارت بدن زنان باردار به طور ناگهانی
- بروز دردهای عضلانی در بدن زنان باردار
- بروز تب در بدن زنان باردار، که همراه لرز باشد
- احساس خستگی شدید در بدن زنان باردار
- بروز سردرد در زن حامله
- کم شدن آب بدن فرد مبتلا به بيماري آنفولانزاي معده
در روزهاي ابتدايي مبتلا شدن زنان باردار به آنفولانزای معده، علائم بیماری بسیار خفیف به نظر ميرسند، اما اگر پس از گذشت دو روز همه نشانهها فروکش نکرد، فرد بيمار حتما باید همراه با یک پزشک متخصص زنان و زايمان وضعیت بدني خود و جنين داخل رحمش را بررسی کند. در نهايت، به عنوان يك خانم جوان و بيتجربه به خاطر داشته باشيد كه فقط مشورت با يك پزشک متخصص زنان و زايمان در درمان بیماری شما موثر خواهد بود.
چگونه با انفولانزای گوارشی در دوران حاملگی مبارزه کنیم ؟
- به اندازه کافی مایعات بنوشید :مایعات نقش مهمی را در از بین بردن آنفولانزا دارند .
- استراحت کنید :بیماری و اسهال به دلیل آنفولانزای گوارشی به شما احساس ضعف و خستگی می دهد و باعث می شود که بدنتان نتواند به طور طبیعی کار کند و بنابراین حتما باید استراحت کافی داشته باشید تا جایی که به طور کامل ریکاوری نشده اید، استراحت کنید .
- غذای مناسب بخورید : زمانی که نشانه ها و علائم انفولانزای معده خود را نشان می دهند، متوجه می شوید که غذاها کم کم در نظر شما بی مزه می شوند و پس بهتر است که سعی بر مصرف ادویه نداشته باشید و از غذاهایی که واقعا بدون طعم و چاشنی خاصی هستند استفاده کنید که این غذا ها هضم راحت تری دارند .
- زنجبیل مصرف کنید :زنجبیل هضم را آسان می کند و از حالت تهوع نیز جلوگیری می کند .
- نعناع مصرف کنید :نعناع نیز می تواند حال و روز بهم ریخته معده شما را بهبود ببخشد . می توایند چای نعناع را مانند چای زنجبیل درست کرده و بنوشید .
- پروبیوتیک ها مصرف کنید :پروبیوتیک ها حاوی باکتری های مفید هستند و می توانند باکتری های مضر را از بین ببرند . 75 درصد از سیستم ایمنی بدن مادر قسمت معده و شکم قرار دارد و بنابراین باید کاملا تقویت شود.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم ؟
- بیشتر از 48 ساعت است که بیمار هستید .
- دمای بدن شما 101 درجه فارنهایت یا بیشتر است .
- کم آبی شدید ، خشکی شدید دهان و یا ادرار تیره دارید .
- دچار کمبود اشتها و یا خستگی مفرط هستید .
- نمی توانید آب و مایعات را در مدت زمان کوتاه در بدن خود نگه دارید و حتما باید زود به زود به دستشویی بروید .
چگونه در دوران بارداری از بروز آنفولانزا پیشگیری کنیم؟
- دست های خود را به دقت بعد از هربار دستشویی رفتن شستشو دهید و مطمئن باشید که محل نشستن توالت فرنگی کاملا تمیز است .
- از نوشیدن آب تصفیه نشده و یا غذای پخته نشده خودداری کیند .
- دستان خود را بعد از باغبانی و یا لمس پرنده یا هر حیوان دیگری بشویید .
- هنگامی که مریض هستید ، هیچ غذایی درست نکنید ، مگر این که دستان خود را کامل شسته باشید .
- از افراد مبتلا به انفولانزا دوری کنید .
- حتما از حوله و لوازم شخصی جداگانه استفاده کنید.
- از غذاهای سرد که چند ساعتی در یخچال بوده اند، استفاده نکنید.
- یک رژیم غذایی سالم داشته باشید، به اندازه کافی آب بنوشید، ورزش کردن را فراموش نکنید.
آیا این عفونت ها به کودک آسیب وارد می کند ؟
آنفولانزای معده ویروسی نیست که در بدن پخش شود و مستقیما به کودک برسد . بدن شما در صورت طبیعی کار کردن می تواند با این ویروس مبارزه کند و فرقی ندارد که باردار باشید یا خیر .البته در بعضی از موارد ، آنفولانزای شکمی باعث زایمان زودتر از موعد و در موارد نادری سقط جنین می شود و باید مراقب بود که جنین از اسهال زیادی و یا کم آبی مادر دچار آسیب نشود و در نتیجه حتما باید در چنین شرایطی تحت نظر پزشک باشید و دستورات او را کامل و دقیق اجرا کنید .