آیا کهیر پس از بارداری شایع است؟
کهیر بعد از زایمان می تواند یک بیماری پوستی کوتاه مدت باشد. کهیر در دوران بعد از زایمان حتی در خانم هایی که سابقه آلرژی و بیماری های پوستی نداشته اند هم بروز پیدا می کندکهیر در صورت بروز بثورات پوستی پرتحرک، معمولاً در اثر واکنش آلرژیک به عامل بیرونی یا علل روانی مانند استرس شدید اتفاق میفتد و والدین جدید چیز کمی در این مورد می دانند.کهیر نشان دهنده این است که سیستم ایمنی بدن شما کاملا متعادل نیست. این موارد برای حدود ۲۰ درصد افراد ممکن است رخ دهد؛ اما بروز کهیر بعد از زایمان زیاد نگران کننده نیست و کهیر ها معمولاً به همان سرعت که ظاهر می شوند از بین می روند.
هیچ مطالعه ای موضوع شایع بودن کهیر پس از بارداری را بررسی نکرده است. احتمال ابتلا به آنها پس از بارداری در صورت هر یک از شرایط بالا، مانند هر زمان دیگری از زندگی است. شواهدی مبنی بر حرف مردم حاکی از آن است که نوسانات هورمونی و استرس پس از زایمان ممکن است خطر بروز کهیر پس از زایمان را افزایش دهد، اگرچه ممکن است برای همه خانم ها یکسان نباشد.
کهیر بعد از زایمان با چه علائمی همراه است؟
کهیر می تواند مانند بثورات قرمز یا برجستگی های پوست باشد. برخی از افراد در اواخر بارداری یا اندکی پس از تولد کودک خود بثورات آلرژیک مشاهده می کنند که شبیه کهیر است.
- بافت خشن پوست شبیه به اگزما
- برجستگی های صاف و متورم روی پوست
- برجستگی های پوستی صورتی، قرمز یا رنگ پوست
- جوش های منفرد، برجستگی های مسطح بزرگ یا لکه های روی پوست
- هنگامی که روی آنها فشار می دهید برجستگی های پوستی ایجاد و یا سفید می شوند.
- بثورات پوستی در صورت، گردن، سینه، معده، بازوها یا پاها (تقریباً در هر جایی از بدن)
علت کهیرهای بعد از بارداری و زایمان چیست ؟
- نیش حشرات
- تغییرات هورمونی بعد از زایمان
- استرس
- وضعیت های پزشکی مثل وضعیت های تیروئیدی خاص
- در معرض نور شدید ، گرما و یا هوای بسیار سرد قرار گرفتن
- وضعیت های محیطی در بیرون و یا داخل خانه
- مصرفی برخی داروهای خاص
- غذاهای خاص و آلرژی زا
کهیر بعد از زایمان و بارداری را چگونه درمان کنیم ؟
- به انداز کافی آب بنوشید :مایعات و آب بدن خود را به اندازه کافی تامین کنید.
- از مواد کمکی استفاده کنید :در قسمت هایی که پوست تان سوزش دارد ، از کرم ها و لوسیون های التیام بخش استفاده کنید و با پزشک خود در مورد کرم های تاثیرگزار مشورت کنید.
- از متخصص پوست مشاوره بگیرید :در صورت امکان ، با متخصص پوست صحبت کنید تا بتواند بهترین تجویز را به شما بدهد.
- کمک بگیرید :بهتر است که از دوست یا یکی از اعضای خانواده درخواست کنید تا مدتی را از کودک شما نگهداری کند.
- استرس خود را مدیریت کنید :استرس در به وجود آمدن کهیرها نقش مهمی دارد و باید سطح آن را تا جایی که می توانید، کنترل کنید و سعی کنید که استراحت کردن و مدیتیشن را در پیش بگیرید . استرس همچنین سطح کورتیزول را بالا می برد که نه تنها برای وخیم تر شدن کهیر ها مضر است، بلکه برای نوزاد نیز تاثیرات منفی دارد.
- از داروهای آنتی هسیتامین استفاده کنید :داروهای آنتی هستامین و داروهای ضد التهابی خاصی وجود دارند که می توانند خارش و التهاب پوست را به حداقل برسانند . پس حتما با درمانگر خود مشاوره کنید تا در صورت نیاز این داروها را برای شما تجویز کند.گاهی اوقات ممکن است که به دلیل شیردهی و نوع سیستم بدنی نتوانید از این داروها استفاده کنید که تشخیص آن با پزشک است . پس مشورت با متخصص در این مورد را حتما انجام دهید.
- لوسیون کالامین:لوسیون کالامین با متوقف نمودن خارش و سرعت بخشیدن به فرآیند درمان ، جوش های مربوط به کهیر را درمان می کند.
- دوری از اضطراب:اضطراب موجب ایجاد کهیر در بدن می شود پس برای درمان کهیر و یا جلوگیری از کهیر زدن بهتر است از انجام کارهای استرس زا دوری کنید . برای دور ماندن از هر نوع نگرانی ، خواب و استراحت کافی داشته باشید و الگوی خواب خود را منظم کنید . اگر دارای کودک هستید و استراحت کافی ندارید از نزدیکانتان برای مراقبت از کودک کمک بگیرید.
درمان های خانگی برای بهبود کهیرهای بعد از زایمان
- حمام با بلغور جو دوسر:خاصیت ضد التهابی و تسکین دهنده جو دوسر باعث رفع خارش و تورم می شود. یک پیمانه جو دو سر را در یک پارچه با الیاف میکروفیبر پوشانده و آن را در یک کاسه آب گرم خیس کنید. اجازه دهید تا به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه باقی بماند و سپس به وان حمام اضافه کنید. حدود ۱۵ دقیقه بدن خود را در وان حمام خیس کنید. پیروی از این برنامه به طور روزانه ممکن است به تسکین کهیر کمک کند.
- آلوئه ورا:آلوئه ورا به دلیل اثر خنک کننده آن برای التهاب مشهور است. ژل تازه آلوئه ورا را گرفته و آن را بر روی ناحیه آسیب دیده اعمال کنید. اجازه دهید کمی بر روی پوست باقی مانده و سپس با آب سرد بشوئید.
- زردچوبه:زردچوبه دارای خاصیت ضد التهابی است. یک قاشق غذاخوری زردچوبه را به یک لیوان شیر داغ اضافه کنید. ممکن است کمی پودر فلفل سیاه را به آن اضافه کرده و دو مرتبه در روز میل کنید. با این وجود، مطالعات کافی در مورد تاثیر زردچوبه بر روی پوست صورت نگرفته است.
- چای بابونه:این چای می تواند برخی از علائم مانند التهاب، خارش و جوش را تسکین دهد. اگرچه هیچ مطالعه ای در مورد ایمنی آن بر روی زنان پس از بارداری صورت نگرفته است، اما هیچ گزارشی در مورد سمی بودن آن نیز منتشر نگردیده است. یک قاشق غذاخوری بابونه خشک را در یک فنجان آب گرم بریزید. اجازه دهید تا حدود پنج دقیقه خیس بخورد، آن را از صافی رد کرده و یک یا دو بار در روز آن را میل کنید.
توصیه های دیگر برای درمان کهیر بعد زایمان
- برای کاهش خارش و التهاب ناشی از کهیر ها از دارو های آنتی هیستامین و ضد التهاب استفاده نمایید.
- اگر در دوران شیردهی هستید هر دارویی مصرف نکنید.
- برای درمان کهیر از حمام آب داغ اجتناب کنید.
- هنگام شیردادن به کودک تان، دراز بکشید تا خودتان هم بتوانید استراحت کنید.
- هر چه مقدار استفاده از ویتامین C بیشتر باشد تولید هیستامین در بدن، کاهش می یابد.
- تابش مستقیم نور خورشید برای پوست شما مضر است.