وجود جوش در نوک سینه مساله رایجی است و علت جوش روی نوک سینه زنان معمولا چیزی نیست که بخواهد موجبات نگرانی شما را فراهم کند. اگر می خواهید بدانید که جوش روی هاله قهوه ای سینه به چه علت ایجاد می گردد، این متن را مطالعه کنید.
بسیاری از افراد متوجه برآمدگی ها یا جوش هایی روی نوک سینه خود می شوند. برآمدگی ها یا جوش های پستان می تواند دلایل زیادی داشته باشد. برخی از آن ها خوش خیم و بسیار شایع هستند. برخی دیگر می توانند عوارضی مانند آبسه نشان دهد.
غدد هاله ای: غدد هاله ای یا غدد مونتگومری، برآمدگی های کوچکی روی هاله پستان هستند که ترشحاتی از جنس چربی دارند که برای نرم شدن پوست این ناحیه است. این غدد بسیار شایع هستند. بسیاری از افراد آن را دارند، اگرچه اندازه آن در هر فرد متفاوت است.
عفونت مخمری: اگر جوش های روی پستان شما با بثورات همراه باشد، می تواند ناشی از یک عفونت مخمری باشد. این عفونت ها می تواند به سرعت پخش بشوند. دیگر نشانه های آن شامل قرمزی و خارش است.
آکنه: آکنه می تواند در هر قسمتی از بدن ظاهر شود، که نوک پستان را هم شامل می شود. آکنه روی سینه اغلب به شکل جوش های سر سفید است.این جوش ها می تواند در هر سنی ایجاد شود و بخصوص در زنانی که ورزش می کنند، به خاطر تعریق زیاد سینه در سینه بند ورزشی بسیار شایع است. همچنین ظاهر شدن آن ها قبل از دوره ماهیانه نیز متداول است.
فولیکول های موهای زیر پوستی: همه افراد دارای فولیکول های مو روی هاله پستان هستند. این فولیکول های مو می توانند مسدود شده باشند و در نتیجه موهای زیر پوستی یا جوش ها ایجاد می شوند.فولیکول های مسدود شده به طور معمول می تواند به راحتی برطرف شود. در موارد نادر، موهای زیر پوستی موجب آبسه می شوند.
آبسه زیر هاله پستان: آبسه های زیر هاله پستان تجمع چرک است که در بافت پستان ایجاد می شود. آن ها بیشتر در اثر ورم پستان ایجاد می شود که با شیردهی مرتبط است.اما این حالت می تواند در زنانی که در حال حاضر شیردهی نمی کنند نیز اتفاق می افتد. آبسه های زیر هاله به صورت توده هایی متورم در زیر غده هاله ای ظاهر می شوند. این توده ها دردناک هستند. در زنانی که شیردهی نمی کنند، این می تواند نشانه ای از سرطان پستان باشد.
سرطان پستان: در موارد بسیار نادر، برآمدگی های روی پستان ممکن است نشانه سرطان پستان باشد. این برآمدگی ها ممکن است با ترشح خون یا چرک همراه باشد.
جوشهای روی نوک پستان مثل جوشهای دیگر نقاط بدن تحت درمان قرار میگیرند، اگرچه علت بروز آنها ممکن است متفاوت باشد.اغلب جوشهای روی پستان را باید به حال خود رها کرد. بدن خود بدون کمک عناصر خارجی آنها را از بین میبرد، و کلنجار رفتن با این جوشها ممکن است باعث تشدید آنها شود. این موضوع در مورد نواحی حساس پوست شامل نوک پستان مصداق دارد.
استفاده از آب گرم و صابون ملایم یا پاک کنندههای دارای سالیسیلیک اسید ممکن است به سرعت گرفتن فرآیند التیام و پیشگیری از بروز عفونت کمک کند.اگر پزشک ظن به بدخیم بودن توده داشته باشد، از تستهای تشخیصی استفاده کرده و درمان را آغاز میکند. درمان برای تودههای بدخیم میتواند شامل شیمی درمانی، جراحی یا ماستکتومی باشد.
رعایت بهداشت مناسب میتواند نقش مهمی در پیشگیری از بروز جوش روی نوک پستان داشته باشد. استفاده از لباسهای تمیز و راحت به پیشگیری از بروز این جوشها کمک میکند.شستشوی منظم بدن، به ویژه پس از تعریق، میتواند به از بین بردن سبوم و عرق از روی منافذ پوست کمک کند.
در بسیاری از موارد، وجود جوش در نوک پستان جای نگرانی ندارد. منافذ مسدود شده، موهای موهای درون روییده و تاول های شیر معمولا خود به خود بهبود می یابند. سایر انواع برآمدگی ها مانند آبسه یا عفونت های مخمری ممکن است نیاز به درمان داشته باشند.
اگر برآمدگی روی سینه متورم، قرمز یا دردناک باشد باید به پزشک مراجعه کنید. این نوع برآمدگی ممکن است نشانه ای از عفونت یا عوارض دیگری باشد که نیاز به درمان دارد. توده های متورم عمیق زیر پوست می توانند نشانه ای از آبسه باشند که باید توسط پزشک تشخیص داده شوند.
اگر علت برآمدگی های روی نوک پستان قابل شناسایی نیست حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید. برآمدگی هایی که تغییر شکل می دهند، در کنار توده های دیگر ظاهر می شوند، یا اگر تغییرات دیگری در بافت نوک پستان یا پستان وجود داشته باشد، ممکن است نشانه ای از سرطان سینه باشد. در چنین مواردی، فرد باید در اسرع وقت با پزشک مشورت کند.