فیوزها از قطعات مهم و گستردهای میباشند که در خودروها، کامیونها، اتوبوسها و … استفاده میشود. آنها از برای محافظت از کابلها، سیمها و قطعات الکتریکی خودرو مانند سیستم روشنایی خودرو و چراغها، سیستم تهویه خودرو و بخاری، شیشههای برقی، سیستم صوتی و دیگر سیستمها طراحی شده اند. در حقیقت فیوزها (Fuse) اتصالات ساده ای هستند که در مواقع لزوم، جریان برق را قطع کرده تا تجهیزات برقی آسیب نبینند.
اگر فیوز به درستی نصب نشده باشد، ممکن است منفجر شود. به عنوان مثال، ممکن است فیوزی با آمپراژ بالاتر از فیوز قبلی نصب کرده باشید. این می تواند باعث بروز مشکلاتی شود که باعث می شود فیوز جدید منفجر شود.
علاوه بر این، اتصال کوتاه شایع ترین دلیل سوختن فیوز در خودرو است. این زمانی اتفاق میافتد که یک اتصال ضعیف بین دو هادی وجود داشته باشد که باعث بارگذاری بیش از حد مدار الکتریکی میشود.اتصال کوتاه در اتومبیل ها معمولاً به دلایل زیر اتفاق می افتد:
سیم کشی فرسوده: همه خودروهای مدرن دارای سیم های فوق العاده بلندی هستند که مانند رگ های بدن انسان از خودرو عبور می کنند. عایق روی آن سیم ها می تواند پس از سال ها از بین برود. سیمهای در معرض دید میتوانند با فریم فلزی خودرو تماس بگیرند و باعث اتصال کوتاه شوند که فیوزها را منفجر میکند.
خرابی قطعه: اتصال کوتاه همچنین ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که اجزای الکتریکی شما خراب شوند. به عنوان مثال، یک مشکل الکتریکی در رادیو ماشین شما می تواند مدار آن را بیش از حد بارگذاری کند و فیوز آن را منفجر کند.
هادی در معرض: سیم کشی یا سایر موادی که الکتریسیته را هدایت می کنند، در صورت قرار گرفتن در معرض آب باران یا نشت مایعات خودرو، دچار اتصال کوتاه می شوند.
قبل از انفجار فیوز، ممکن است علائم جزئی مانند روشن و خاموش شدن چراغها، نشانگر، بوی سوختن، یا صداهای وزوز و کلیک را مشاهده کنید و بشنوید. بسته به چیزی که مدار برای آن در نظر گرفته شده است متفاوت است.