سوختن لامپ، شايع ترين علت خرابي چراغهاي جلو با عقب است، كه باعث مي شود يكي از چراغها يا هر دوي آنها كار نكنند و باعث عدم ديد كافي براي راننده و همچنين ايجاد اشكال در ديده شدن توسط رانندگان ديگر مي گردد. سيم پيچ داخل لامپها يا همان فيلامان(Filament) از فلز بسيار سختي به نام تنگستن ساخته مي شود و وقتي كه لامپ خودرو روشن مي شود، سيم داخل آن در اثر حرارت زياد به نقطه ذوب خود نزديک مي شود. در حالتي كه در اثر تغيير ناگهاني در ولتاژ يا ميزان جريان برق، درجه حرارت سيم داخل لامپ بالاتر رود، سيم مذكور ذوب شده و از وسط و يا از محل اتصال خود پاره شده و جدا مي گردد كه باعث خاموش شدن ناگهاني لامپ مي شود و در اين حالت اصطلاحاً لامپ خودرو سوخته است.
دلایل سوختن لامپ های خودرو
یکی از دلایلی که موجب سوختن لامپ ماشین می شود، شل بودن سوکت لامپ است. لرزش سوکت به روی پایه های چراغ، موجب ایجاد نوسان در جریان الکتریکی می شود و درنتیجه لامپ خودرو می سوزد. دلایل دیگر سوختن لامپ خودرو به شرخ زیر است.
- نوسانات برق
- شارژ بیش از اندازه برق
- وجود مشکل در سیستم دینام و باتری
- ایراد در فیوزهای ماشین
- وجود مشکل در سیستم مدار کشی ماشین
روش هایی برای جلوگیری از سوختن لامپ ماشین
یکی از مهمترین دلایل سوختن لامپ ماشین، روشن ماندن چراغ ها بیش از 5 ساعت در طول شب است. خاموش کردن لامپ ها قبل از 5 ساعت، مانع از داغ شدن بیش از اندازه لامپ ها می شود. در حقیقت باید نوعی هماهنگی بین توان مصرفی لامپ های ماشین، با دینام، ولتاژ مصرفی باتری و آمپر وجود داشته باشد. در ادامه شما را با راهکارهای جلوگیری از سوختن لامپ ماشین آشنا می کنند.
- بهتر است تا حد امکان در هنگام رانندگی از نور بالا استفاده نکنید و همچنین به طور دائم نور بالا و نور پایین را عوض نکنید.
- سعی کنید در هنگام عوض کردن لامپ ها، به قسمت شیشه ای لامپ دست نزنید.
- یکی دیگر از دلایل سوختن لامپ خودرو، استفاده بی مورد از چراغ های مه شکن است. پس هنگامی که هوا بارانی یا مه آلود نیست، از روشن کردن چراغ های مه شکن خودداری کنید.