گوگل استریت چیست و چه کاربردی دارد؟
با گسترش پروژه گوگل که تصویر مجازی خیابان ها و محیط های بیرونی را با فرمت 360 درجه در اختیار کاربران قرار می دهد، این پرسش به وجود آمد که آیا همین پروژه قابل امتداد به محیط های داخلی هم هست؟ در همین راستا گوگل در سال 2014 از پروژه Google Business View با کاربردش در فضای داخلی مشاعل گوناگون بهره برداری کرد.
در این ابزار نیز از همان شیوه گوگل استریت ویو استفاده می شود. هدف اصلی به تصویر کشیدن فضای داخلی کسب و کارها و نمایش آن به مشتریان است. البته همانطور که گفتیم گوگل در این پروژه خود به طور مستقیم دخالت نکرد و در عوض با آموزش تعدادی مشخص و محدود عکاس در هر شهر که پس از مصاحبه و دوره آموزشی و قبولی در آزمون و خرید تجهیزات مورد تایید گوگل انتخاب می شدند اقدام به این کار کرد.
این افراد مدرک Google Trusted Photographer را میگرفتند و عکاسان می توانند با عکاسی از داخل فروشگاه ها، مراکز خرید، رستوران ها و مکان های عمومی، تصاویر تولید شده را روی پلتفرم گوگل قرار دهند. البته این پروژه در ادامه با تغییر نام به زیر مجموعه مستقیم استریت ویو بدل شد.
مزیت استفاده از استریت ویو چیست؟
با کمک سرویس گوگل استریت ویو، مشتریان مشاغل مختلف می توانند به صورت مجازی در محل فعالیت کسب و کار قدم زده و با فضا، دکوراسیون و کالاهای موجود در محل کسب و کار قبل از حضور فیزیکی و یا قبل از خرید آنلاین بیشتر آشنا شوند.
در این حالت فروشندگان و ارائه کنندگان خدمات می توانند سهم موثری در تصمیم گیری مشتریان خود داشته باشند. همچنین افراد مختلف، چه صاحبان مشاغل و چه مشتریان می توانند عکس ها را با سایرین در هر جا مانند شبکه های اجتماعی، صفحات وب و غیره به اشتراک بگذارند.
از جمله مهمترین مزایای انتشار عکس های استریت ویو مشاغل در نقشه گوگل، نمایش مستقیم عکس ها در صفحه نتایج گوگل یا همان گوگل سرچ است که منجر به دیده شدن بیشتر عکس های 360 درجه و افزایش بازدید از وبسایت دارنده کسب و کار خواهد شد.
آموزش کار با گوگل استریت ویو (Google Street View)
پیش از شروع آموزش کار با گوگل استریت ویو کمی بیشتر از این فناوری صحبت می کنیم. در گوگل استریت ویو برای نمایش سه بعدی و واقعی تر ساختمان ها و خیابان ها از فناوری استریت ویو استفاده شده است و نمای گسترده، واضح و سه بعدی از هر مکان مورد نظر را تماشا می کنید.
برای درک بهتر اینکه گوگل استریت چیست بهتر است مقایسه ای میان سه سرویس تقریبا مشابه و مرتبط گوگل یعنی گوگل مپ، گوگل ارث و گوگل استریت ویو داشته باشیم. پس در ادامه آموزش کار با گوگل استریت ویو با ما باشید.
آموزش کار با گوگل استریت ویو : تفاوت گوگل ارث با گوگل استریت چیست ؟
این برنامه ها تاریخچه و ویژگی های متفاوتی با هم دارند که در ادامه آموزش کار با گوگل استریت ویو به این تفاوت ها خواهیم پرداخت. در این بین گوگل ارث قدیمی ترین برنامه محسوب می شود که کار بر روی آن از سال 2001 آغاز شد و از سال 2004 رسما روی پلتفرم های گوگل ارائه شد.
با گوگل ارث شما می توانید تصاویر سه بعدی و پرسپکتیو یک شعر یا مکان را از زاویه دید ماهواره تماشا کنید. فرض کنید قصد داریم ببینیم یک بنای تایخی در نقطه ای از جهان چگونه است و در چه موقعیتی قرار دارد. در اینجا با استفاده از گوگل ارث و نقشه ماهواره ای آن روی نقطه مورد نظر رفته و با پیدا کردن آن می توانیم زاویه بالا آن را ببینیم.
البته ابتدا، تصاویر مربوط به تمام زمین هستند، بعد نزدیکتر شده و قاره و کشور را نشان می دهند، کم کم وارد شهر و محله می شویم تا به بنای تاریخی مد نظر برسیم؛ در این مرحله، می توانیم تصویر سه بعدی و از نمای بالای آن بنا و نواحی کنارش را مجسم کنیم.
گوگل مپ اما کمی جدیدتر از گوگل ارث است و در واقع همان نقشه های شهری قدیمی کاغذی است اما به صورت آنلاین و در قالب اپلیکیشن. در واقع هنگامی که در یک محله یا شهر قدیمی به دنبال یک آدرس یا مکان خاص هستید، گوگل مپ بهترین راهنمای شماست!
البته نقشه های دوبعدی و دیجیتال گوگل مپ، نسبت به نقشه های چاپی قدیمی مزایا و امکانات بیشتری در اختیار فرد می گذارد. فارغ از این می توان از ابزارهای چون مسیرهای گوناگون و یا مسیریابی با گوگل نویگیشن استفاده کرد. همچنین قابلیت هایی نظیر زمان رسیدن به مقصد با وسایل گوناگون و موارد اینچنینی نیز در گوگل مپ ارائه می شود و به علاوه وضعیت ترافیک مسیرها مختلف را نیز ارائه می دهد. به علاوه گوگل مپ در ادامه به پلتفرم مسیریابی و نقشه یابی محوری گوگل بدل شد و سایر قابلیت ها مانند گوگل ارث در آن ادغام شدند.
اما همانطور که پیش از این نیز در آموزش کار با گوگل استریت ویو گفته بودیم، این سرویس برنامه ای برای نمایش تصاویر پانوراما و به هم متصل از مکان ها، ساختمان ها، مناظر، خیابان ها و بسیاری نقاط دیگر برای کاربر است.
درواقع آنچه در گوگل استریت چیست می خواهیم بگوییم اینکه تصاویر در این پلتفرم واقعی تر و با جزئیات بیشتر و از همان زاویه دید معمولی انسان است. البته در این سرویس برای حفظ حریم خصوصی افراد، پلاک خودروها و تصاویر افراد توسط هوش مصنوعی تشخیص داده شده و در عکس ها به صورت محو و تار نشان داده می شوند.
آموزش کار با گوگل استریت ویو (Google Street View)
در اینجا یک گزینه یا تصویر برای Street View خواهید دید. با انتخاب این گزینه می توانید با استفاده از عکس های 360 درجه ای گوگل می توانید از محوطه مورد نظر دیدن کنید. در حالت استریت ویو، می توانید از فلش های روی صفحه برای جابجا شدن استفاده کنید، البته این می تواند به کندی انجام بگیردریال پس برای جابجایی سریعتر روی نقطه ای که قصد حرکت به آنرا دارید دبل کلیک کنید. همچنین با انگشت خود می توانید زوم این و زوم اوت کنید.
راه دیگری برای دسترسی به Street View نگاه داشتن انگشت روی قسمتی از نقشه است. یک پین در آن قسمت گذاشته خواهد شد و قسمت سفیدی به پایین صفحه اضافه خواهد شد. از این قسمت، همانطور که قبلاً نیز گفته شد، می توانید عکس های 360 درجه گوگل را ببینید، البته اگر چنین عکس هایی گرفته شده باشد.
نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که این قابلیت به صورت آفلاین در دسترس نخواهد بود. پس اگر در حال استفاده از این قابلیت هستید بهتر است که به شبکه اینترنت اپراتور همراه تان متصل نباشید و به جای آن به یک شبکه Wi-Fi متصل باشید، چون بارگذاری این تعداد عکس، حجم زیادی از اینترنت تان را استفاده خواهد کرد.