فیزیوتراپیست کیست و چه زمان باید به آن مراجعه کرد؟
اگر تاکنون بر اثر یک بیماری و یا آسیب، توانایی هایتان در انجام برخی امور و همچنین حرکت دادن اندام هایتان تحت تاثیر قرار گرفته، احتمالا پزشکتان شما را به یک فیزیوتراپیست معرفی کرده تا توانایی اندام های آسیب دیده شما را به حالت اولیه بازگرداند. فیزیوتراپیست با بیماران همکاری می کند تا به آنها در مدیریت درد، تعادل، تحرک و عملکرد حرکتی کمک کند. بسیاری از افراد بنا به دلایل مختلفی در مقطعی از زندگی خود با فیزیوتراپیست کار کرده اند. ممکن است تا به حال پس از یک تصادف رانندگی، بعد از عمل جراحی یا برای رفع کمردرد به یکی از آنها ارجاع داده شده باشید. در این مطلب به شرح وظایف و دلایل مراجعه افراد به فیزیروتراپیست صحبت خواهیم کرد.
فیزیوتراپیست چه کاری انجام می دهد؟
فیزیوتراپیست طبق برنامه های طراحی شده با بیماران کار می کند تا باعث بازکشت توانایی و حرکت اندام های آن ها شود. آن ها آموزش دیده اند تا به بیماران در تمام مراحل زندگی، از نوزادی تا سالخوردگی که عملکرد و حرکت آن ها تحت تاثیر عوامل و شرایط زیر قرار می گیرد، کمک کنند:
- بیماری
- شرایط سلامتی
- جراحت
- دلایل و اتفاقات محیطی
- سالخوردگی
- اختلالات
- مسائل مربوط به وزن
فیزیوتراپیست ها با استفاده از روش های مختلفی که موارد زیر را شامل می شوند، به این هدف دست می یابند:
- از بیمار می خواهند تمرینات خاصی را انجام دهد
- ماساژ عضلات
- استفاده از دستگاه های تحریک عضلات
- دستکاری مفاصل
- آموزش برخی از فعالیت های سبک زندگی مانند راه رفتن، دویدن و…
- کشش عضلات
فیزیوتراپیست ها نه تنها به جنبه های فیزیکی سلامتی شما، بلکه به سلامت عاطفی، روانی و اجتماعی شما نیز می پردازند. آن ها در تمام مراحل درمانی از جمله پیشگیری، آموزش، مداخله و توانبخشی کار می کنند. درواقع هدف از فیزیوتراپی، بهبود کیفیت زندگی شما است.
اصول رزومه نویسی
در ابتدا باید چند اصل مهم در ساخت یک رزومه را با همدیگر بررسی کنیم. این سه اصل، فارغ از فارسی یا انگلیسی بودن رزومه و عنوان رزومه (عنوان شغلی رزومه)، باید حتماً رعایت شوند.
-
هدفمند بودن رزومه: ساخت رزومه عمومی ممنوع است. قبل از این که شروع به رزومه نویسی کنید، باید مشخص کنید که برای چه شغلی و برای چه نوع شرکت یا سازمانی می خواهید رزومه بسازید. تمامی اطلاعات رزومه نیز باید با توجه به این هدف انتخاب شده و اطلاعات زاید و غیر مرتبط از رزومه حذف شوند تا هم رزومه کوتاه شود و هم خواننده رزومه خیلی راحت تر رزومه شما را بفهمد و تشخیص دهد که شما چه کاره هستید و برای چه کاری اپلای کرده اید.
- خلاصه نویسی: زمانی که اطلاعات اضافی از رزومه حذف شوند، بالطبع طول رزومه کوتاه تر خواهد شد. اما با این حال شما باید اطلاعات مرتبط با هدف رزومه را نیز گلچین کنید و تمام تلاشتان را انجام دهید تا یک رزومه یک صفحه ای بسازید. هر مدیر تنها 6 ثانیه برای روزمه شما وقت می گذارد. پس اگر با ارزش ترین و مهم ترین اطلاعاتتان را با اطلاعات کم ارزش تر مخلوط کنید، قطعاً بخش مهمی از اطلاعاتتان از دست خواهد رفت و از چش مدیر پنهان خواهد ماند و در نتیجه شانس انتخاب شدن روزمه تان به شدت کاهش پیدا خواهد کرد.
-
اشتباهات رزومه نویسی: اشتباهات رزومه نویسی مانند خطای تایپی، غلط املایی و نگارشی می تواند باعث حذف رزومه تان شود. پس حتماً پس از اتمام و تکمیل رزومه، آن را چندین بار بخوانید و هر گونه خطای احتمالی را پیدا کرده و آن را اصلاح کنید.
شروع رزومه نویسی
فرم رزومه شما به بخش های اصلی اطلاعات پایه، اطلاعات تحصیلی، اطلاعات شغلی، مهارت ها و گواهینامه ها و تحقیقات و پروژه ها تقسیم می شود.
-
اطلاعات پایه: بخش اول فرم رزومه به 4 زیر شاخه به نام های اطلاعات فردی، اطلاعات تماس، توصیف خلاصه و شبکه های اجتماعی تقسیم می شود.
-
اطلاعات فردی: در بخش اطلاعات فردی دو قسمت مهم وجود دارد. یکی عنوان رزومه و دیگری اطلاعات خصوصی مانند وضعیت تاهل، تاریخ تولد و عکس است. عنوان رزومه باید مطابق با عنوان شغلی که برای آن اپلای می کنید باشد؛ در ضمن اگر از برای یک آگهی استخدامی خاص می خواهید رزومه تان را ساخته یا ویرایش کنید، حتماً باید عنوان رزومه تان با عنوان شغلی که در آگهی استخدام آمده است، یکسان باشد. درباره اطلاعات خصوصی مانند وضعیت تاهل، تاریخ تولد و تصویر شخصی در برخی کشورها مانند انگلیس و امریکا شما مجاز به نوشتن چنین اطلاعاتی در رزومه تان نیستید. پس حتماً درباره قوانین کشوری که می خواهید در آن اپلای کنید، تحقیق کنید.
-
اطلاعات تماس: حتماً این قسمت را به صورت کامل پرکنید. زمانی که رزومه تان برای مصاحبه کاری اتخاب شود، باید بستر ارتباطی مطمئنی را برای شرکت فراهم کنید که با شما تماس بگیرد. پس حتماً علاوه بر شماره موبایل، یم تلفن تماس ثابت در رزومه تان بنویسید؛ چرا که ممکن است موبایل تان در دسترس نباشد و به راحتی شانس استخدام را از دست بدهید. در ضمن حتماً آدرس ایمیل تان را در رزومه بنویسید و از یک آدرس ایمیل حرفه ای استفاده کنید. در بخش زیر می توانید چند نمونه آدرس ایمیل حرفه ای را در رزومه خود مشاهده نمایید.
✘ آدرس ایمیل غیر حرفه ای
- Athlete@gmail.com
- Physio1365@gmail.com
- Young_Lion@gmail.com
- God_Father@gmail.com
✔ آدرس ایمیل حرفه ای
- A.Masomi@gmail.com
- Abbas.M.1985@gmail.com
- A.M@gmail.com
- Abbas.Masomi@gmail.com
-
توصیف خلاصه: توصیف خلاصه یا همان بخش درباره من، خلاصه ای از رزومه شما ست که در همان بالای رزومه قرار می گیرد تا در همان ابتدای کار یک تصویر کلی از شما در ذهن کارفرما نقش ببندد. پس حتماً این بخش را با دقت و وسواس کامل بنویسید و در آن بگویید چه کاره هستید و چقدر سابقه دارید، توانمندی ها و دستاوردهایتان در این حوزه کاری چه بوده است؟ فیزیوتراپیست با بیش از 6 سال سابقه کاری تخصصی در زمینه درمان انواع بیماری های حرکتی، تنفسی، عصبی و انواع عوارض بیماری های سرطانی، کلیوی و قلبی
-
شبکه های اجتماعی: اگر مدیری رزومه شما را انتخاب کند، قطعاً به دنبال منابعی است تا قبل از روز مصاحبه اطلاعات بیشتری از شما به دست آورد. پس حتماً شبکه های اجتماعی تان را مرتب و پست های نامربوط را حذف کنید و آدرس آن ها را در رزومه خود قرار دهید.
-
اطلاعات تحصیلی: در نوشتن سوابق تحصیلی از قانون کرونولوجیکال یا ترتیب زمانی وارونه استفاده کنید و مدارک تحصیلی از با ارزش ترین بنویسید.
-
سوابق شغلی: در بخش سوابق شغلی حتماً شغل هایی که مرتبط با عنوان رزومه هستند را در فرم رزومه خود بنویسید. در ضمن نیازی به نوشتن تمامی سوابق کاری نیست. از بین سوابق کاری مرتبط خود، 3 تا 5 ردیف شغلی را انتخاب کنید و این سوابق کاری با ارزش را به ترتیب زمانی وارونه در رزومه خود بنویسید. در ضمن می توانید برای هر یک از آن ها مهم ترین و ظایفی که بر عهده داشته اید و همین طور مهم ترین دستاوردهایتان را بنویسید.
-
مهارت ها: در بخش مهارت ها حتماً به مهارت های ذاتی و ویژگی های فردی خود اشاره کنید و به مهارت ها و توانایی های تخصصی خود اکتفا نکنید. مهارت های شما در واقع به دسته مهارت های نرم و مهارت های سخت شکسته می شوند و شما باید هر دو نوع این مهارت ها را در رزومه خود بنویسید. در بخش زیر می توانید نمونه هایی از مهارت نرم و سخت یک متخصص فیزیوتراپی را مشاهده نمایید.
مهارت های سخت
- آشنايي با اختلالات و درمان ستون فقرات
- تفسير MRI زانو
- آشنايي با ليزر و پروتكل هاي درماني آن
- ارتباط موثر با بیماران
- توان خوب در انجام کار با دست
مهارت های نرم
- رازداری
- صبر و حوصله
- صداقت
- آرامش و خونسردی
- دقت در انجام امور
-
گواهینامه ها: اگر در دوره های تخصصی، انجمن های علمی معتبر و کنفرانس های علمی مشارکت داشته اید، می توانید این سوابق را در بخش گواهینامه ها یروزمه خود بنویسید.
-
افتخارات: اگر در کنفرانس، جشنواره یا حتی در محیط کار مورد تقدیر قرار گرفته اید می توانید آن را در این قسمت از رزومه خود بنویسید.
-
تحقیقات: اگر در دوران تحصیلی یا دوران کاری خود مقاله چاپ شده، کتاب ترجمه شده یا تالیفی داشته اید، می توانید آن را در این قسمت از رزومه خود درج نمایید.