سفر به شهر مقدس امریتسار، شهر معبد طلایی

  شنبه، 15 آبان 1400   زمان مطالعه 5 دقیقه
سفر به شهر مقدس امریتسار، شهر معبد طلایی
شهر امریتسار، پربازدیدترین شهر در ایالت پنجاب در شمال غربی هند است. این شهر را با عنوان شهر مقدس می‌شناسند؛ چون میزبان معبد طلایی، یک مجموعه‌ی مذهبی بزرگ است که یکی از پربازدیدترین نقاط دنیا به شمار می‌رود.

امریتسار یا آمریتسار یا امریتسر (پنجابی: ਅੰਮ੍ਰਿਤਸਰ به معنی رودخانه شراب مقدس) مرکز شهرستان امرتسر در ایالت پنجاب در هند است. جمعیت شهر بر اساس سرشماری سال ۲۰۰۱ هند، ۱۵۰۰۰۰۰ نفر و جمعیت ایالت بیش از ۳۶۹۵۰۷۷ نفر است.امریتسار در ۳۷۸ کیلومتری شمال غربی دهلی و ۵۱ کیلومتری شرق لاهور پاکستان واقع است. برخی نام آمریتسار را برگرفته از آمریتساگار به معنی " اقیانوس نوشیدنی جاودانگی" دانسته اند.شهر امریتسار درناحیه ای جلگه ای واقع شده، و آب و هوای آن خشک است.زیارتگاه اصلی پیروان آئین سیک به نام دربار صاحب یا معبد طلایی که در این شهر واقع شده از شهرت خاصی برخوردار است.

تاریخچه شهر امریتسار

شهر امریتسار از شهرهای بزرگ ایالت پنجاب در هند است. گورو رام داس بنا به وصیت گورو امرداس در سال ۱۵۷۴ میلادی اقدام به شروع بنای این شهر کرد. او زمین این شهر را به ۷۰۰ روپیه از مالک روستای تونگ خرید. رام داس، مراسم مذهبی سیک ها را نخستین بار در این شهر برگزار کرد.

جاذبه های گردشگری شهر امریتسار

امریتسار مهم ترین شهر در پنجاب و همچنین مرکز آیین سیک است. منطقه ی پنجاب در هند داستان های فراوانی از جنگجویان سیک در دل خود نهفته است و در هر گوشه و کنار شهر می توانید نشانه هایی از آن را ببینید.برای اینکه جذابیت های تاریخ و فرهنگ پنجاب را به خوبی تجربه کنید باید حداقل دو تا سه روز برای گشت وگذار در این شهر وقت بگذارید. در ادامه یک راهنمای سفر کامل به شهر امریتسار در هند را خواهید دید.امریتسار جاذبه های فرهنگی و تاریخی فراوانی دارد که در ادامه به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم.

معبد طلایی

معبد طلایی امریتسار با نام دربار صاحب هم شناخته می شود. این مکان اهمیت مذهبی فراوانی دارد؛ چون مکان ابدی گوروی سیک ها در داخل این معبد قرار گرفته است. این مکان مذهبی را معبد طلایی نامیده اند؛ چون نمای آن با طلا پوشیده شده است. در ابتدا این معبد با مرمر ساخته شده است و بعدها با طلای واقعی پوشیده شده است. سازه های زیبای مرمرین این مجموعه در کنار ترکیب بی نظیری از سبک معماری اسلامی و هندو، باعث شده که فضای این معبد بسیار باشکوه و چشمگیر باشد. این مکان نه تنها یکی از مهم ترین بناهای مذهبی آیین سیک است، بلکه با عنوان نشانه ای از برادری و برابری شناخته می شود.

معبد طلایی

باغ جلیان والا (Jallianwala Bagh)

باغ جلیان والا (Jallianwala Bagh) با ۲۸ هزار متر مربع، باغی تاریخی است که یاد کشتار جلیان والا را بزرگ می دارد. در تاریخ ۱۳ آوریل سال ۱۹۱۹، نیروهای بریتانیایی، هندی های غیرمسلح را که حامی دولت هندی بودند، بدون اخطار قبلی به گلوله بستند. حدود هزار نفر زندگی خود را در این جریان از دست دادند و هزاران نفر زخمی شدند. این باغ میزبان تعدادی از تندیس های یادبود، موزه و گالری نیز است.

باغ جلیان والا (Jallianwala Bagh)

موزه مهاراجه رانجیت سینگ (Maharaja Ranjit Singh Museum)

موزه مهاراجه رانجیت سینگ (Maharaja Ranjit Singh Museum) به پایه گذار امپراتوری سیک مهاراجه رانجیت سینگ اختصاص یافته است. مهاراجه رانجیت سینگ نقش تعیین کننده ای در تاریخ هند داشت و او را شیر پنجاب نامیده اند. این موزه با نمایش نقاشی ها، انواع ابزارهای جنگی و اشیای تاریخی، نمایانگر میراث سلطنتی سیک است.

موزه مهاراجه رانجیت سینگ (Maharaja Ranjit Singh Museum)

گردواره بابا اتل رای (Gurudwara Baba Atal Rai)

گردواره بابا اتل رای (Gurudwara Baba Atal Rai) یکی از گردواره های شهر امریتسار به شمار می رود. گردواره به معنای درگاه گورو، نیایشگاه سیک ها است. علاوه بر معبد طلایی آمریتسار، این گردواره یکی دیگر از معبدهای سیک است که ارزش سر زدن دارد. این بنای ۹ طبقه بین سال های ۱۷۷۸ و ۱۷۸۴ به یاد بابا اتل رای ساخته شده است. بالای این معبد چشم اندازی وسیع و زیبا از کل شهر امریتسار را می توان مشاهده کرد. گردواره بابا اتل در پشت معبد طلایی واقع شده است.

گردواره بابا اتل رای (Gurudwara Baba Atal Rai)

موزه مرکزی سیک (Central Sikh Museum)

موزه مرکزی سیک (Central Sikh Museum) به گوروها، جنگجویان و سایر رهبران سیک اختصاص دارد. در این مکان نقاشی های نایاب، سکه های قدیمی، دست نوشته های باستانی، سلاح های تاریخی، توپ و تفنگ نگهداری می شود. همچنین در موزه مرکزی سیک می توانید پرتره هایی از شهدای سیک، شخصیت های سیاسی این آیین و تعدادی از کتاب های مقدس دست نویس آن ها را مشاهده کنید.

موزه مرکزی سیک (Central Sikh Museum)

معبد دورگیانا (Durgiana Temple)

معبد دورگیانا (Durgiana Temple) که با نام های معبد لاکشمی نارایان، دورگا تیراث و سیتلا ماندیر نیز شناخته می شود، اولین معبد ساخته شده در امریتسار به شمار می رود. هرچند این معبد به آیین هندو تعلق دارد؛ اما ساختار آن شبیه به معبد طلایی سیک های امریتسار است. با قدمتی که به سال ۱۹۲۱ میلادی بازمی گردد، پیرامون این معبد را استخری با آب مقدس دربرگرفته است.

معبد دورگیانا (Durgiana Temple)

قلعه گوبیندگار (Gobindgarh Fort)

قلعه گوبیندگار (Gobindgarh Fort) پیشتر در اختیار ارتش هند بود؛ ولی از فوریه سال ۲۰۱۷، درهای آن به روی عموم مردم گشوده شد. این قلعه به زندگی جنگجویان و مبارزان سیک اختصاص دارد و از روی اسم دهمین گوروی سیک، گورو گوبیند سینگ نام گذاری شده است. در این مجموعه می توانید موزه جنگ باستانی و موزه سکه را ببینید، نمایش هفت بعدی یا نمایش نور لیزری با نام دیوارهای نجواگر را تماشا کنید، در غذاخوری های متعدد شاهد آشپزی امریتسار باشید و محصولات دست ساز از جمله لباس و سایر اکسسوری را از بازار آن بخرید.

قلعه گوبیندگار (Gobindgarh Fort)

موزه تفکیک (The Partition Museum)

موزه تفکیک (The Partition Museum) مخزن اصلی داستان ها، اسناد و مطالب مربوط به شورش های پس از تفکیک هند بریتانیایی به دو کشور مستقل هند و پاکستان است. این نخستین موزه ای به شمار می رود که به تاریخچه، درد و آسیب های میلیون ها انسان دچار رنج های ناشی از تقسیم در سال ۱۹۴۷، اختصاص دارد. موزه تفکیک در تالار شهر امریتسار برپا شده است.
موزه تفکیک (The Partition Museum) 

و در پایان...

امریستار که شهری تاریخی ست و در ایالت پنجاب قرار دارد، شهرت جهانیش را مدیون قصرطلایی یا دربار صاحب است که زیارتگاه اصلی پیروان آئین سیک محسوب می شود.جدا از این، امریستار به عنوان يكي از بهترين شهرهاي هند، موزه های بسیار، معابد، باغ ها و باغ ­معروف جلیان والا را در خود جای داده است. همچنین دیوار برلین هند که مرز واهگه نام دارد، مرز میان دو کشور هند و پاکستان است که تماشای پرچم این دو کشور بر فراز این دیوار در هنگام غروب، از جمله لذت هایی ست که مشابهش در کمتر نقطه ای از دنیا پیدا می شود.امیدواریم از خواندن این مطالب لذت ببرید با ساعد نیوز همراه باشید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها