به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، سیستم انژکتوری در خودرو در واقع عملکردی مشابه کاربراتور را دارد که همان مخلوط کردن سوخت و هوا به نسبت لازم و تزریق آن به موتور است. ولی به دلیل ماهیت اجزاء آن و سیستم متفاوت، این عمل بسیار دقیق تر و مطلوب تر انجام می شود. ضمناً موجب پایین آمدن مصرف سوخت خودرو و میزان آلودگی هوا می گردد.
عیب یابی خودروهای انژکتوری چگونه انجام می شود؟
در صورتی که بتوانیم از همان ابتدای بروز مشکل در این سیستم، آن را تشخیص دهیم و سریع تر آن را برطرف سازیم، می توانیم با قدرت بیشتری شرایط خودرو را بهبود بخشیم. اما در برخی از خودروها که سیستم جدید و پیچیده دارند و جزئیات و اساس کار سیستم آن ها غالبا کامپیوتری و پیشرفته است، تشخیص نقص های فنی ایجاد شده مشکل خواهد شد.
به عبارت دیگر در خودروهای جدید که سیستم پیشرفته تری نسبت به خودروهای قدیمی دارند، ایرادات جزئی و سطحی در زمینه سوخت رسانی انژکتورها به واسطه خود سیستم و به صورت اتوماتیک تشخیص داده شده و به رفع این قبیل مشکلات پرداخته می شود و در صورتی که مشکلات بزرگ تر و عمیق تر شوند، راننده خودرو باید در صدد پیدا کردن مشکل، تشخیص صحیح چگونگی ایجاد شدن آن و در نهایت حل کردن این مشکلات برآید. به همین دلیل است که سرویس انژکتور پراید و یا هر خودروی دیگری باید در سریع ترین زمان ممکن صورت گیرد.
چنانچه هنگام فشردن پدال گاز، خودرو شتاب لازم را نداشت، می بایست نسبت به عیب یابی پراید انژکتوری اقدام نمایید.
مشکلات رایج و چگونگی تعمیرات پراید انژکتوری
شاید گاهی برای صاحبان خودروی پراید اتفاق افتاده باشد که هنگام رانندگی، شتاب اولیه خودروشان را کافی نیابند. در این حالت گویا قدرتی اتومبیل را از عقب می کشد و از شتاب گیری اولیه می کاهد وامکان پیشروی به آن نمی دهد. اکثرا در آغاز حرکت اتومبیل یا به هنگام فشردن پدال گاز ممکن است این اتفاق بیفتد. اما گاهی اتفاق افتاده که در زمان دور گرفتن اتومبیل نیز این مشکل رخ داده است. بنابراین زمان بروز چنین مشکلی می بایست به سرعت نسبت به عیب یابی پراید انژکتوری اقدام نمایید.
عیب یابی پراید انژکتوری و مشکلات آن
- کثیف شدن و انسداد انژکتورهای پراید جز مشکلات رایجی است که در کارایی آن ها خلل ایجاد می کند. عواملی مانند خراب شدن فیلتر بنزین باعث می شود که آلودگی ها و کثیفی های مختلف وارد انژکتور خودرو شود و راه سوخت رسانی مسدود گردد. استفاده از سوخت ها و بنزین های ناخالص و بی کیفیت نیز در روند آلودگی انژکتورها بی تاثیر نیستند. همچنین لازم به ذکر است که آلودگی هایی که در باک خودرو رسوب می کنند در آلودگی انژکتور نقش دارند. پس در صورت اطمینان از آلودگی انژکتورها باید به سرعت به شست و شو و پاکسازی آن ها اقدام نمایید تا سوزن انژکتور یا سیستم داخلی آن دچار مشکلات جدی تری نشود. شستن انژکتورها هم به صورت دستی و هم به کمک دستگاه ها و مواد مخصوص انجام می شود. البته شستن انژکتورها نمی تواند به طور کامل تمامی آلاینده ها را از انژکتور بزداید، پس بهتر است روند شست و شو را به دستگاه های مخصوص و متخصصان واگذار نمایید.
- گاهی ممکن است صداهایی از سوی انژکتورها و موتور به گوش رسد یا لرزش های محسوسی ایجاد شود که آن را می توان به وجود مشکل در انژکتور نسبت داد. علت این رخداد می تواند عدم ایجاد احتراق کامل در موتور باشد و لازم است که سریع تر به حل کردن آن مبادرت کنید.
- گاهی نیز با ریپ زدن خودرو مواجه خواهید شد و قدرت خودرو افت پیدا می کند. در این حالت در زمان فشردن پدال گاز، موتور خودرو عملکرد قوی و همیشگی خود را نشان نمی دهد. این مشکل هم می تواند به وجود ایراد در انژکتورها مربوط باشد که برای رفع آن باید انژکتورها یا سوزن های انژکتور را تعمیر نمایید.
- افزایش مصرف سوخت و عدم شتاب گیری درست، یکی دیگر از نشانه های مشکل و نقص در سیستم انژکتور پراید است.
- ECU یا همان کامپیوتر خودرو، وظیفه مهمی را برعهده دارد و اختلال در آن، می تواند اختلال در عملکرد کل سیستم موتور و به خصوص انژکتورها را در پی داشته باشد. چرا که این قطعه اطلاعات مهمی را از سنسورها دریافت کرده و با توجه به این اطلاعات، دستورهای لازم را صادر می کند. ممکن است در عیب یابی پراید انژکتوری ردپایی از وجود نقص فنی در ECU را شاهد باشید.
عدم عملکرد صحیح انژکتورها به هنگام ایجاد شتاب در موتور خودرو (دور گرفتن های بالا)، بالا رفتن میزان آلودگی ها و آلاینده ها و همچنین خاموش شدن همراه با لرزش موتور خودرو به صورت ناگهانی در دورهای پایین ماشین را نیز می توان از دیگر مشکلات مربوط به کارایی ناقص و نادرست انژکتورها دانست. عیب یابی پراید انژکتوری و برطرف نمودن مشکلات سریع آن ها برای حفظ عمر مفید موتور خودرو و سلامت آن ضروری تلقی می شود. در عیب یابی پراید انژکتوری، در ابتدا از سیستم دیاگ استفاده می کنند و سپس به بررسی این قطعه می پردازند.