به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، سانروف پنلی شیشه ای (یا حتی فلزی و پارچه ای) است که در سقف خودرو جای گرفته و ورود نور و جریان هوا به داخل کابین را تسهیل می کند. با تنظیم این قطعه می توان میزان نور و هوای ورودی به کابین را تغییر داد. سانروف ها به صورت دستی یا به طور خودکار و الکترونیکی قابل تنظیم و باز و بسته شدن هستند.
تعمیر سانروف بنز و انواع سانروف ها
قبل از اینکه به شرح روش تعمیر سانروف بنز بپردازیم، باید بگوییم که سانروف ها انواع مختلفی دارند و به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. در اینجا بهتر است نگاهی به انواع سانروف بیندازیم و با دسته های مختلف آن ها آشنا شویم.
-
سانروف های داخلی
این نوع سانروف ها به صورت کشویی باز و بسته می شوند و پانل آن ها در حد فاصل قسمت داخلی و خارجی سقف اتومبیل قرار گرفته است.
-
سانروف های تفکیک پذیر
این سانروف ها ابعاد وسیعی دارند و نحوه طراحی و ساخت آن ها به شکلی است که می توان آن را به شکل کامل از سقف اتومبیل جدا کرد و به جهت اینکه می توانند به راحتی از اتومبیل تفکیک شوند، سانروف تفکیک پذیر نام دارند.
-
سانروف های پاپ آپ
درب یا درپوش این سانروف ها با حرکت دادن آن ها به سمت بالا باز می شود و به عبارت دیگر صفحه این نوع از سانروف ها رو به بالا باز می شوند.
-
سانروف های فلودینگ
این نوع سانروف ها سطحی از جنس پارچه دارند و لازم است که پس از گشودن سانروف های فلودینگ پارچه را جمع کنید؛ سازوکار این سانروف ها، آن ها را به سانروف های جمع شونده نیز معروف کرده است.
-
سانروف های اسپویلر
این سانروف ها را می توان پانل هایی در نظر گرفت که صفحه آن ها در قسمت بیرونی سقف اتومبیل تعبیه شده و به صورت کشویی باز و بسته می شود.
برخی از ویژگی های کلی سانروف ها
اکثر سانروف ها را به دلیل دریافت بهتر میزان تابش نور و وضوح بهتر برای دیدن قسمت خارج اتومبیل، از جنس شیشه می سازند اما برخی از سانروف ها نیز پارچه ای هستند و در شیارها و قسمت های مخصوصی از سقف خودرو تعبیه می شوند. برخی از سانروف ها هم صفحه های شیشه ای ثابت و غیر متحرکی دارند که ورود بیشتر نور به فضای داخلی خودرو را آسان میکنند. لازم به ذکر است که تعمیر سانروف بنز آن هم از این نوع، کمی سخت تر از سایر سانروف ها خواهد بود.
سانروف بنز می تواند بر اثر علل مختلفی دچار مشکلاتی شود که می بایست برای بهره گیری از عملکرد درست آن ها، در اسرع وقت نسبت به تعمیر سانروف اقدام نمایید.
تعمیر سانروف بنز به چه شکل انجام می شود؟
اکنون که با انواع سانروف بنز آشنا شدیم، نوبت به آن می رسد که برخی از مشکلات رایج و انواع خرابی این آپشن را عنوان کرده و سپس راهکار تعمیر سانروف بنز را ارائه دهیم.
-
شیشه سانروف شل شده است
برای اینکه بتوانید شیشه سانروف خودروی خود را مثل سابق محکم و ثابت در جای خود قرار دهید، می توانید پیچ ها و مهره هایی که اتصال شیشه به دریچه سانروف را ممکن کرده است، بررسی کرده و آن ها را سفت کنید. اگر سانروف شما جزء سانروف های چسبی یورتان است نیز می توانید به راحتی و با مقداری چسب دوباره آن را در جای خود ثابت نگه دارید. در این حالت برای ممانعت از فرسایش و خرابی سانروف می توانید از راه های ساده ای مانند گریس کاری یا روغن کاری نیز بهره بگیرید.
-
خرابی کابل های مربوط به سانروف
توجه نشان دادن نسبت به سیم ها و کابل هایی که به بخش سانروف متصل هستند نیز ضروری است. کابل هایی که در قسمت جعبه دنده تعبیه شده اند و روی موتور خودرو قرار دارند، مدام با هم در ارتباط هستند و اگر در مسیر ربط و اتصالشان با هم برخورد کنند و فرسوده یا ضعیف شوند و یا این اصطکاک های طولانی مدت سبب قطع شدن سیم شود. در صورتی که مشکل این نوع سیم ها جدی و عمیق باشد، تعمیر آن ها باید به دست تعمیرکاری ماهر و متخصص سپرده شود.
-
سانروف کارایی خود را از دست می دهد
در صورتی که کارایی اصلی سانروف دچار مشکل شود و نتوانید از سانروف استفاده کنید، باید ابتدا فیوز را چک کنید، چرا که ممکن است فیوز به دلیل تعلل در روغن کاری دچار انفجار شده باشد. گاهی نیز ممکن است این مشکل الکتریکی از جانب کابل ها یا قسمت سوئیچ یا موتور سانروف باشد؛ اگر خودتان قصد بررسی موتور سانروف را دارید، ممکن است دستیابی به آن کمی مشکل باشد، البته برای سهولت در روند سرویس کردن و تعمیر سانروف، موتور برخی از سانروف ها را در قسمت پشتی بخش کنسول قرار می دهند.
-
سانروف دچار نشتی می شود
مشکل نشتی در سانروف های جمع شونده و سانروف های داخلی برجسته تر است. حل کردن مشکل نشتی سانروف علاوه بر اینکه باعث صداگیری سانروف شده و صدای چکیدن آب یا باران را به داخل محیط خودرو راه نمی دهد، باعث می شود که در هنگام بارش و شست و شوی خودرو، قطرات آب روی سرنشینان اتومبیل نچکد. برای حل کردن مشکل نشتی سانروف ابتدا باید چفت و بست اطراف صفحه شیشه ای سانروف بررسی شود و در صورت شل بودن مهر و موم، آن را سفت کنید.
اگر شیشه سانروف دچار شکستگی یا ترک خوردگی شده باشد می توان از سیلیکون برای ترمیم آن استفاده کرد. بخش آبگیری و زه کشی سقف هم باید وارسی شود و اگر این بخش ها دچار انسداد شده باشند، لازم است که در صدد حل این مشکل برآیید. علت ایجاد چنین نقصی را می توان به کشویی بودن سانروف نسبت داد، چرا که به هنگام بستن سانروف قسمتی از آن بسته نمی شود و باز می ماند و به همین جهت، در این قسمت ها بخشی سینی مانند تعبیه شده است که مانع ورود آب به داخل ماشین شود. برای جلوگیری از نشتی و تعمیر آن، این سینی و متعلقاتش باید به خوبی بررسی شده و در صورت نیاز تعمیر شوند.