به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، به فرزندتان روش مذاکره کردن را یاد دهید تا اگر در آینده با کسی مشکلی پیدا کرد، خودش آن را حل کند. به کودک خود بگویید که باید گفتگو کردن را یاد بگیرد، (گفتگو کردن یعنی اینکه کاری را انجام دهی تا مشکلی که بین تو و فرد دیگر پیش آمده است حل شود وهر دو طرف راضی و خوشحال باشند.)
اصول مذاکره را برای کودک توضیح دهید. به طور مثال به او یاد دهید بدون اینکه میان حرف دوست خود بپرد، به حرفهای او گوش کند همچنین با لحن آرام صحبت کند و مهارتهایی که به فرزندتان آموختید را در خانه تمرین کنید.
درمورد آینده کودک با او صحبت کنید. فرزندتان را تشویق کنید تا فراتر از حال رفته و به آینده خودش فکر کند. به رفتن اردو از طرف مدرسه ، تغییر مدرسه ، گرفتن دیپلم ، رفتن به دانشگاه ، زندگی در یک آپارتمان ، انتخاب حرفه و شغل و مواردی ازاین قبیل فکر کند، این بحث ها به او کمک خواهد کرد تا به روزهایی که باید بدون شما زندگی کند، فکر کند و کم کم خودش را برای چنین شرایطی آماده کند.
برای آموزش مذاکره کردن به کودکان به آن ها توضیح دهید :
اگر پدر و مادرتان از شما بخواهند بلافاصله بعد از مدرسه تکالیف خود را انجام دهید و شما بخواهید که قبل از خواب آن را انجام دهید ، می توانید با مذاکره کردن به توافق برسید .
مذاکره ، یک ارتباط دونفره است که به توافقی ختم می شود که همه ی افراد دخیل در آن ، مقداری از چیزی که می خواهند را به دست می آورند .
ممکن است مذاکره را در خانواده ی خود مشاهده کرده باشید ، به عنوان مثال وقتی در مورد اینکه چه رستورانی بروید یا چه فیلمی ببینید .
مراحل مذاکره عبارتند از :
- مشکل را عنوان کنید .
- آن چه می خواهید را عنوان کنید .
- بگویید و کاملا توضیح دهید که چرا آن ها را می خواهید .
- روی چیز هایی که هردو می خواهید تمرکز کنید .
- گزینه های بُرد – بُرد ایجاد کنید .
- گزینه ها را ارزیابی کنید .
- به توافق برسید و برای اجرای آن طرحی بریزید .
برای تمرین مذاکره کردن به کودکان و به کار گیری آن :
از دو کودک بخواهید که با هم به توافق برسند و وقتی با استفاده از مراحل بالا در حال مذاکره برای حل آن مساله هستند ، آن ها را هدایت کنید .
سپس گروه را به تیم های دو نفره تقسیم کنید و از تمام کودکان بخواهید تا مذاکره را تمرین کنند . در پایان این فعالیت و تمرین مهارت ، از کودکان بخواهید در مورد تجربه های خودشان صحبت کنند ؛ چرا که ممکن است ملموس تر و کاربردی تر باشد .