به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، اصلا آسان نیست که به فرزندتان آموزش دهید بر نفس و غرور خود غلبه کند کلمه متاسفم را بر زبان بیاورد. همچنین فرزند شما ممکن است احساس کند که عملی که انجام داده است اشتباه نبوده یا نیازی به معذرت خواهی کردن وجود ندارد. گاهی اوقات، مفهوم و معنای واقعی این کار برای کودکان سخت است مخصوصا زمانی که مایل به معذرت خواهی نیستند.
مغذرت خواهی کردن فقط یک رفتار اجتماعی نیست، چراکه به کودک شما کمک می کند تا اشتباهات خود را بشناسد، مسئولیت آنها را بر عهده بگیرد و به روابط خود با دیگران بهبود ببخشد.
گاهی اوقات ممکن است کودک شما فقط برای اینکه شما احساس بهتری داشته باشید معذرت خواهی می کند. در چنین مواردی، کودک چیزی یاد نمی گیرد. این مهم است که کودک یاد بگیرد فقط گفتن متاسفم و ببخشید یک راه حل ساده و آماده برای حل مشکلات نیست. او باید یاد بگیرد و درک کند که چگونه رفتار اشتباه اش فرد دیگری را تحت تأثیر قرار داده است.
چند چیز را باید در مورد آموزش عذر خواهی در کودکان به خاطر داشت :
- سعی کنید که کاملا متوجه شوید که کار شما چگونه باعث لطمه دیدن شخص مقابل شده است .
- هیچ وقت دیگران را به خاطر کارهای خود مقصر ندانید .
- احساسات آن فرد را با گفتن ” اگر من هم بودم همین احساس را پیدا می کردم ” تایید کنید .
- مساله ای که در مورد آن متاسف هستید را روشن کنید .
- انتظار نداشته باشید که شرایط به صورت آنی بهتر شود . ممکن است کمی زمان ببرد .
- پس از اینکه عذر خواهی کردید ، بگذارید شخص مقابل صحبت کند .از تیم های دو نفره ی کودکان بخواهید حالت های زیر را بازی کنند . کودکان هر تیم باید فرصت این را داشته باشند که هم عذر خواهی کنند و هم از آن ها عذر خواهی شود .
- گفته بودید که با دوست تان تماس می گیرید اما فراموش کردید .
- داشتید با یک فرد دیگر صحبت می کردید و دوست تان از راه رسید ، شما او را به صحبت های خود وارد نکردید .
- روز بدی داشتید و به دوست تان خیلی کنایه زدید .سپس یک مکالمه ی گروهی در مورد اینکه چرا برخی از عذر خواهی ها به درگیری منجر می شوند و بقیه نه ، ترتیب دهید . مطمعن باشید که جواب های بسیار جالب و مفیدی دریافت خواهید کرد .