انواع نُت‌ها در عطر چیست؟

  چهارشنبه، 19 آذر 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
انواع نُت‌ها در عطر چیست؟
حتما زمان بوییدن عطر ها متوجه ی تغییر طیف بویایی آنها شده اید. به عنوان مثال در برخی عطر ها به محض برداشتن درب عطر و اسپری کردن آن در هوا، ممکن است ابتدا رایحه ای از جنس نارنج و بیدمشک مشامتان را بنوازد و شما را سرشار از حس سرزندگی و تازگی کند

حتما زمان بوییدن عطر ها متوجه ی تغییر طیف بویایی آنها شده اید. به عنوان مثال در برخی عطر ها به محض برداشتن درب عطر و اسپری کردن آن در هوا، ممکن است ابتدا رایحه ای از جنس نارنج و بیدمشک مشامتان را بنوازد و شما را سرشار از حس سرزندگی و تازگی کند و پس از مدتی این رایحه جای خودش را به بوی ادویه جات تند دهد و درونتان را لبریز از حس هیجان و شور و نشاط جوانی کند، و بلاخره در انتها مسیر رایحه ی عطر به سمت بوی علف های وحشی و گیاهان تلخ رود و به شما حسی مطلوب و رضایت بخش از اعتماد به نفس و کاریزما ببخشد.لازم است بدانید این تغییر بویایی رایحه ها ناشی از آن است که همه ی عطر ها از سه طیف بویایی تشکیل می شوند. که این سه طیف را در صنعت عطر سازی و دنیای عطر و ادکلن با نام نت NOTE می شناسند. که این نت ها به ترتیب زیر می باشند:

  • نت آغازین
  • نت میانی
  • نت پایانی

به طور کلی در عطر سازی، عطر سازان 8 دسته از طیف های بویایی را برای ساخت رایحه ی عطر ها در اختیار دارند. که این 8 دسته می توانند به طور دلخواه و با سلیقه ی عطر ساز در هر نت عطر به کار روند. طیف های رایحه ی عطر ها که نت های سازنده ی عطر ها را تشکیل می دهند در حالت کلی شامل تقسیم بندی های زیر می شوند:

انواع نُت ها

حالا که با رایحه های رایج آشنا شدید، جا دارد کمی هم از مفهمو نت در عطر برایتان بگوییم. اگر برای خرید عطر سراغ فروشگاه های اینترنتی بروید، احتمالا با این اصطلاح در توضیح مشخصات عطرها مواجه خواهید شد. منتها فروشنده های حضوری از این اصطلاح کمتر استفاده می کنند. اما نت ها را هم که یاد بگیرید، انتخاب عطر مناسب آن قدرها هم سخت نخواهد بود.رایحه هر عطری به ترتیب زمانی براساس این نت ها به مشام می رسد:

۱. نت آغازی

نت آغازی همان رایحه ای است که بلافاصله پس از اسپری کردن عطر به مشام می رسد. منتها خیلی زود از بین می رود. اما نه اینکه مهم نباشد. اتفاقا خیلی هم تأثیرگذار است. وقتی عطری در همان تست اول به دل نمی نشیند، درواقع نت های آغازی به قدر کافی گیرا نبوده اند. این را هم بدانید که رایحه اصلی هر عطری با همین نت های آغازی پدیدار می شود.

  • نت های آغازی رایج: رایحه مرکبات (لیمو، پوست پرتقال، ترنج)، میوه های با رایحه سبک (گریپ فروت و بِری ها) و رایحه های گیاهی (مریم گلی و اسطوخودوس).

۲. نت میانی

قلب رایحه هر عطری از نت های میانی تشکیل می شود. این نت ها درست زمانی که نت های آغازی می پرند پدیدار می شوند. ماندگاری نت های میانی از نت های آغازی بیشتر است. در رایحه های تشکیل دهنده نت های میانی معمولا ترکیب لطیفی از رایحه گل ها و میوه ها و گاهی هم ادویه هایی نظیر دارچین، جوز و هل به مشام می رسد.

  • نت های میانی رایج: شمعدانی، رز، علف لیمو، یلانگ یلانگ، اسطوخودوس، گشنیز، جوز، بهارنارنج و یاس.

۳. نت پایه

اثر نت های پایه زمانی پدیدار می شود که نت های آغازی کاملا از بین رفته اند. نت های پایه با نت های میانی درهم می آمیزند و به رایحه عطر اثری ماندگار می بخشند. رایحه های تشکیل دهنده نت های پایه معمولا تا ساعت ها روی پوست باقی می ماند.

  • نت های پایه رایج: چوب سدر، چوب صندل، وانیل، کهربا، نعناع هندی، خزه بلوط و مشک.

امیدواریم با اطلاعاتی که در اختیارتان گذاشتیم با دنیای عطر بیشتر آشنا شده باشید و بتوانید انتخاب راحت تری داشته باشید.

رایحه متعادل و ملایم در کدام نت هاست؟

نت های میانی عطر که عموما خوشایند، ملیح و متعادل هستند، دارای ترکیباتی به مراتب پیچیده تر از نت های اولیه هستند. این نت ها اغلب ترکیبی ملایم از تون های گلی و میوه ای و گاهی ادویه های قوی مانند هل، جوز هندی و یا دارچین هستند. این نت ها تنها زمانی قابل درک هستند که نت های اولیه محو شده باشند و برای پخش شدن بر روی پوست به ۱۰ تا ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارند. برخی نمونه های نت های میانی شامل لاوندر، رز، فلفل سیاه، کاج، شعمدانی، رزماری، و سرو کوهی می باشند.

نت های انتهایی رایحه کدامند؟

نت های میانی و نت های انتهایی هر دو برای عمق بخشیدن به عطری که توسط نت های اولیه معرفی شده اند با هم همکاری می کنند، و معمولا بعد از ۳۰ دقیقه خود را نشان می دهند. نت های انتهایی مولکول های خود را با هم مخلوط می کنند تا بدنه کامل رایحه را ایجاد کنند، این نت ها حدود ۱۰ تا ۲۵ درصد از کل رایحه را شکل می دهند. نت های انتهایی معمولا در زمان خشک شدن رایحه روی پوست خود را نشان می دهند و نقش نهایی آنها ایجاد خاطره ای ماندگار از رایحه در ذهن کاربر است.

اینها نت های نهایی هستند و تنها زمانی پدیدار می شوند که نت های دیگر به طور کامل محو شده باشند. این نت ها اغلب بسیار غنی و ملایم هستند و بیشترین ماندگاری را در بین نت های دیگر دارند. برخی نت های انتهایی رایج از این قرارند: چوب سدر، چوب صندل، وانیل، کهربا، نعناع هندی، بلوط، و مشک.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها