دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / مجله خودرو / دانستنی های خودرو /

انواع روغن ریزی یا نشت روغن در خودرو 

دوشنبه، 20 آذر 1402
روغن ریزی در ماشین یک اتفاق رایج و شایع است. علی‌ الخصوص این مشکل در خودروهای قدیمی بیشتر دیده می شود. در این مطلب از ساعد نیوز انواع روغن ریزی در خودرو را بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.

روغن ریزی ماشین از جمله مشکلاتی است که هر صاحب خودرویی بعد از مدتی با آن آشنا می شود. بی توجهی به این مشکل می تواند باعث ایجاد دردسرهای بزرگتری برای صاحبان خودرو شود. روغن از جمله سیال هایی است که در بخش های مختلفی از خودرو وجود دارد. از این مایع به عنوان روان کار قطعات که همزمان نقش خنک کنندگی را نیز بر عهده دارد، استفاده می شود.

انواع روغن ریزی در خودرو

روغن ریزی و در نتیجه کاهش سطح روغن در قسمت های مختلفی از خودرو انجام می شود که در این جا به اصلی ترین جاهایی که روغن ریزی اتفاق می افتد اشاره می کنیم.

روغن ریزی موتور

روغن در بخش موتور به رنگ قهوه ای با غلظت متوسط می باشد. روغن ریزی در موتور به عنوان روغن نشت کرده شناسایی می شود.روغن رویزی در بعضی از خوردوها می تواند با کوچک ترین بی دقتی صورت گیرد مثلا روغن ریزی در موتور پراید با ضعف طراحی کاسه نمد میل لنگ اتفاق می افتد و در پژو 206 روغن ریزی موتور و نشت روغن از پایه نصب فیلتر می باشد.

تشخیص روغن ریزی بخش موتور

برای شناسایی این نوع ورغن ریزی باید مسیر چرب شدگی سطح موتور را بررسی و دنبال کرد. هر چه به سمت بالای موتور برویم به این معناست که قطعات پایین سالم هستند. روغن ریزی‌ در قسمت های پایین موتور شامل پیچ کارتل، واشر کارتل ، کاسه نمد طرفین میل‌لنگ ، لاستیک‌های چکمه‌ای ، سنسور فشار روغن (شمع روغن) ، فیلتر روغن ، واشر سر سیلندر ، پمپ بنزین مکانیکی ، کاسه نمد میل سوپاپ ، کاسه نمد دلکو ، واشر درب سوپاپ و درب محفظه روغن می شود.

روغن ریزی در بخش هیدرولیک خودرو

روغن در بخش هیدرولیک به رنگ قرمز می باشد و خاصیت تمیز کنندگی دارد. بررسی روغن ریزی در این بخش مثل موتور از پایین به بالاست و شایع ترین نشتی در این سیستم مربوط به فشنگی فشار، لوله های تزریق پرفشار روغن و کاسه نمدهای سرجک هیدرولیک می باشد.

تشخیص روغن ریزی بخش هیدرولیک خودرو

از اصلی ترین ویژگی های روغن ریزی از بخش هیدرولیک خودرو داشتن بوی تند، رقیق و رنگ قرمز یا قهوه ای است. این نوع از نشتی زیاد شایع نیست و می توان با چکاپ های دوره ای به راحتی از آن پیشگیری کرد

روغن ریزی در بخش ترمز

روغن بخش ترمز به رنگ های مختلفی موجود هستند که شایع ترین انها رنگ زرد، سبز و آبی می باشد و این روغن غلظت پایینی دارد با خاصیت تمیزکنندگی زنگ اهن.

تشخیص روغن ریزی بخش ترمز

متد تشخیص روغن ریزی در سیستم ترمز شبیه به موتور خودرو نیست. با پایین رفتن سطح روغن و یا ایجاد رد خیسی در داخل رینگ لاستیک خودرو وجود نشتی قابل تشخیص است و برای تشخیص دقیق علت باید چرخ مذکور باز شده و توسط تکنسین فنی مورد بررسی قرار گیرد .

اگر سطح روغن بدون خیس شدن چرخها پایین رفت یعنی نشتی روغن در دیگر اجزای سیستم ترمز است که باید خودرو به تعمیرگاه منتقل شده و تمام مسیر عبور روغن ترمز بازرسی شود تا محل نشتی پیدا شود.شایع‌ترین نشتی‌ها در سیستم ترمز نشتی از لوازم لاستیکی موجود در هر چرخ و پیچ‌های متصل کننده‌ی لوله‌های منتقل کننده روغن به سیلندر اصلی روغن است اما گاهی خرابی به پیچیدگی پوسیدگی لوله‌های انتقال روغن است.

روغن ریزی در گیربکس

ساختار روغن گیربکس همچون روغن موتور میباشد با تفاوتی در غلظت این دو روغن که در روغن گیربکس غلظت بیشتری را مشاهده می کنیم که با دست قابل تشخیص می باشد درنتیجه روغن ریزی گیربکس از روغن ریزی موتور به راحتی قابل تشخیص نمی باشد.

تشخیص روغن ریزی در گیربکس

برای تشخیص روغن ریزی در گیربکس مثل روغن ریزی در موتور از پایین به بالا قطعات را بررسی می کنیم. روغن ریزی های گیربکسی می‌توان به پیچ تخلیه گیربکس ، نشت از کنار سنسورهای دور موتور و دنده عقب ، کاسه نمد سرشفت کلاچ ، کاسه نمد سرپلوس ، واشر درب گیربکس ، واشر ساعت گیربکس اتوماتیک ، شیربرقی‌های کنترل جریان روغن گیربکس اتوماتیک و یا شکستگی پوسته گیربکس از شایع ترین روغن ریزی ها در بخش گیربکس خودرو می باشند.

سخن پایانی

برای تشخیص اینکه نشتی کدام یک از موارد اشاره شده در بالا می باشد اولاً باید به محل نشت دقت کرد چون هرکدام از این سیال ها در قسمت خاصی از موتور خودرو قرار دارند و در مرحله دوم باید تا حدی با سیال های مختلف خودرو آشنایی داشته باشید و حداقل چند بار قبلاً آن ها را مشاهد کرده باشد.

برای تشخیص محل روغن ریزی می توان کارتن یا کاغذ سفیدی را زیر خودرو قرار داد و ضمن تشخیص محل روغن ریزی می توان با مشاهده روغن یا مایع نشت کرده بر روی کارتن نوع آن را هم راحت تر تشخیص داد.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 03 دی
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
(ویدئو) احسان علیخانی به نعیمه نظام‌دوست: خنده‌های زشت و سریالیتو ببین🤣/ پشت ساندویچ، پشت نون ، پشت ماست میخندیدی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
از بازار چه خبر؟ | قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه 2 دی 1403 + جدول
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
این ویدئو رو دست به دست کنید برسه به خانم ملکی/ این دانش‌آموز با این اعتراض بامزه‌ش به معلم، دل همه رو برد😂
صفر تا صد چاپ فوری مقاله پزشکی و پرستاری
فرهاد مجیدی: افرادی که اطراف سرمربی تیم هستند، برای خود شیرینی چیزهایی را منتقل می‌کنند که اصلاً حقیقت ندارد
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی