به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، وظیفه فیلتر روغن نیز مانند فیلتر هوا این است که باید ناخالصی های روغن موتور و براده های فلزی که از موتور جدا می شوند را بگیرد و مانع ورود آن ها به موتور خودرو شود. بعبارتی دیگر فیلتر روغن ،روغن موتور را از تمام ذرات ناخالصی که برای موتور مضر است، پاکسازی می کند و نقش مهمی در سالم ماندن موتور و نیز پیستون ها و سیلندرها ایفا می کند.
موتور به وسیله پمپ تعبیه شده در آن، روغن را به مخزنی هدایت می کند که فیلتر در آن قرار گرفته است. روغن از طریق سوراخ هایی که در بالای آن تعبیه شده وارد فیلتر و بخش پاک کنندگی خواهد شد.
در پشت سوارخ های متعدد روی فیلتر یک دریچه ایمنی نیز وجود دارد که مانع از ورود آلودگی های خارجی می شود.این دریچه با فشار روغن کنار رفته و سپس بسته خواهد شد.
روغن که از سوراخ های بالایی وارد شد، از دریچه ایمنی گذر کرد به قسمت اصلی فیلتر می رسد که از جنس سلولوزی یا الیاف مصنوعی است.روغن در این فیلتر ها کاملا تمیز و آلودگی احتمالی آنها از بین می رود سپس از طریق سوراخ های متعدد تعبیه شده در مرکز به استوانه میانی وارد می شود. روغن های انباشته شده در این قسمت با فشار از قسمت بالایی فیلتر که بخش خروجی نام دارد به سمت موتور حرکت خواهد کرد.
فیلتر روغن: شامل فیلترهای فلزی و نسل جدیدتر آن به نام فیلترهای کارتریجی می باشد. در خصوص عملکرد فیلتر روغن باید گفت روغن موتور در مسیر عملکرد خود پس از جذب آلودگی های ناشی از احتراق های ناقص و سایر آلودگی ها و همچنین ذرات بسیار ریز حاصل از سایش بدنه موتور، وارد فیلتر شده و پس از تصفیه و عبور از کاغذ فیلتر که به عنوان صافی عمل می کند مجددا به سیکل روغن برگردانده می شود.
1- جنس کاغذهای فیلتر از مواد بسیار پیچیده با تکنولوژی های روز بوده به گونه ای که در جهان کشورهای اندکی دارای این تکنولوژی می باشند. کاغذ این فیلترها در زیر میکروسکوپ به صورت میکرونی بررسی شده و خاصیت فیلتراسیون در حد میکرون تعریف شده به گونه ای کاغذهایی با سایز میکرونی جهت استفاده در فیلترها مورد استفاده قرار می گیرد و این بدان معنی است که این صافی ها برای نمونه کاغذ فیلتر 2 میکرونی ذرات بزرگتر از 2 میکرون را از خود عبور نداده و عمل فیلتراسیون را انجام می دهد.
2- از ادلایل استفاده از فیلترهای کارتریجی می توان به خصوصیات زیست محیطی آن اشاره نمود. زیرا فیلترهای فلزی، پس از استفاده در خود کمی روغن انباشته داشته و در هنگام دور ریز آن و مستعمل شدن احتمال آلودگی زیست محیطی وجود دارد به گونه ای که یک لیتر روغن می تواند چند صد هزار لیتر آب را آلوده نماید. به همین جهت در خودروهای جدید بدنه فیلتر روغن به صورت ثابت در خودرو نصب شده و تنها محتویات کاغذی فیلتر به شکل کارتریجی جاگذاری و تعویض می گردد.
از دیگر نکات فیلتر روغن می توان به تکنولوژی به کار رفته درمسیر جریان روغن اشاره نمود. در مواقعی مشاهده شده است که بهره بردار و یا مصرف کننده به هر دلیل از تعویض فیلتر در زمان تعویض روغن که بهتر است با تعویض روغن با توجه به کیفیت بد سوخت کنونی ایران و آلودی های بیش از حدروغن از این مسئله، فیلتر روغن را نیز تعویض نماید. این فیلتر را تعویض ننموده و پس از مدت طولانی فیلتر دچار انباشتگی آلودگی شده و تمامی محفظه های آن مسدود شده و فشار روغن به درون موتور پس زده می شود. جهت جلوگیری از این اتفاق سازندگان فیلتر یک مسیر انحرافی با by pass را در زمان این انسداد در اینگ.نه فیلترها تعریف نموده یا لااقل جریان روغن در سیستم خودرو برقرار باشد