به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، اکثر فیلتر های هوا از سلولز عمل آوری شده ( کاغذ ) که با فیبر های مصنوعی ترکیب شده اند ساخته می شوند. آنها اکسید سیلیسیم و سایر ذرات آلوده را در خود جذب می کنند و این ذرات با بافت فیلتر ترکیب می شوند. نوعی فیلتر هوا ذرات آلوده 5 تا 6 میکرونی و بزرگتر را جذب نموده و همچنین قادر است 80 تا 90 درصد ذراتی که کوچکتر از 2 میکرون هستند را جذب خود نماید. بعضی از بهترین فیلترهای هوا می توانند تمامی ذرات 2 میکرونی و بزرگتر و اکثر ذرات 1 میکرونی را در خود نگه دارند.
فیلتر هوا بایستی به حد کافی آلودگی ها را جذب کند. اما نباید آنقدر مسدود شود که توان مکش موتور را کاهش دهد. برای محترق شدن یک گالون سوخت در درون موتور ، 10000 الی 12000 گالن هوا از میان فیلتر هوا توسط موتور مکش می شود !!! این مقدار زیادی هوا است که ذرات فراوان موجود در آن جذب فیلتر می شوند ؛ به خصوص اگر خودرو در یک محیط آلوده یا جاده های خاکی حرکت کند.
این فیلترها با ترکیب کاغذفیلتر با ذرات بسیار کربن فعال قدرت تصفیه هوا و جذب آلودگی های محیطی را افزایش داده و یکی از گران قیمت ترین فیلترها در خودرو می باشد به گونه ای که حتی در آلوده ترین شرایط همچون مجاورت در کنار یک خودروی دیزل هنگام تنظیم مکش هوا از بیرون کوچکترین تغییر در کیفیت و بوی ورودی مشاهده نمی شود.
غلظت اکسیژن خالص در موتور با سوخت ترکیب شده و مخلوط سوخت و هوای مناسبی را جهت احتراق فراهم نماید و این رابطه مستقیمی با کیفیت فیلتراسیون هوا در موتور خودرو دارد.
کیفیت بالای کاغذ فیلتر نقش اصلی را در تصفیه هوا داشته که متاسفانه در مواردی مشاهده شده سازندگان فیلتر از مواد اولیه بی کیفیت و کاغذ نامرغوب و مواد پلیمری وکاغذهای مصنوعی در تولید استفاده می نمایند که به جهت ارزان بودن آن با استقبال مصرف کننده نیز روبرو شده ولیکن مصرف کننده غافل از اینکه با خرید و نصب اینگونه فیلترها در خودروی خود نه تنها توان خودرو را کاهش داده بلکه موجب تغییر در ضریب لاندا شده و موتور به صورت خودکار بالاخص در خودروهای نوین جهت حفظ تعادل ضریب لاندا با کاهش میزان هوای ورودی که ناشی از استفاده از اینگونه فیلترهاست میزان سوخت موردی را افزایش داده تا تعادل برقرار شود این به مقدار افزایش مصرف سوخت در خودرو و کاهش توان موتور تا 30% می شود.
از مواد دیگری توان استفاده از پوشش های ضد شن وماسه anti-dust-coating که به صورت یک فوم یا ابر به قطر حدودی یک سانتی متری به روی فیلتر نصب شده که اینگونه فیلترها برای محیط هایی که میزان شن و ماسه در آن زیاد است مانند شهرهای کویری و شهرهای ساحلی استفاده می شود.
از دیگر نکات اینگونه فیلترها باید به درزبندی و جنس مواد پلاستیکی حاشیه فیلترها اشاره نمود که به عنوان یک واشر آب بندی عمل می نماید که باز متاسفانه به جهت ارزان سازی محصول نهایی برفی از سازندگان از مواد نامرغوب و غیر استاندارد استفاده نمود که هنگام نصب فیلتر هوا و قرارگیری در پوش فیلتر بر روی آن خاصیت درزبندی را از دست داده و از کناره ها هوای ورودی بدون تصفیه وارد موتور می شود.