استفاده از پارتیشن ها در خانه ها و مکان های عمومی مدرن امروزی در حال گسترش یافتن است. انتخاب مدل پارتیشن منزل با طرح شیک و زیبا در خانه های امروزی که فضا به یک امر حیاطی و مهم تبدیل شده است، اهمیت زیادی دارد. هر چه به جلوتر می رویم فضای خانه های آپارتمانی مخصوصا در شهرهای بزرگ در حال کوچکتر شدن هستند. همچنین با افزایش هزینه ها، فضای زیاد در خانه بعنوان یک مسئله لوکس و گران قیمت درآمده که بسیاری از ما نمی توانیم به آن دسترسی داشته باشیم درنتیجه مسئله فضا و استفاده بهینه از آن اهمیتی دوچندان پیدا می کند. دیوارهای دائمی هم مانند یک مشکل هستند که به اجبار به شما تحمیل می شود چرا که هر فردی در خانه یا اداره به مکان و فضا خصوصی خود نیاز دارد اما زمانی که پارتیشن ها به میدان می آیند همه چیز فرق می کند دیگر مجبور نیستید استایل یک خانه را با داشتن دیوارهای دائمی و سخت برای مدت زمان طولانی تحمل کنید. با مدل پارتیشن ها متحرک و ثابت می توانید در هر لحظه فضاهای پویا را به محلی براساس نیازهای شخصی خود تبدیل کنید. از پارتیشن ها می شود در تمامی مکان های خانه مانند آشپزخانه، هال پذیرایی، اتاق نشیمن و اتاق خواب هم استفاده کرد. استفاده صحیح از پارتییشن در خانه می تواند در فضای خانه حسی دلگرمی و دوستی ایجاد کند تا همگان از بودن در آن محیط احساس رضایت داشته باشند.شاید دورترین تصوری که ما و شما از اینگونه پارتیشن ها داشته باشیم همان قفسه های چوبی ست که معمولاً پشت مبلمان در هال-پذیرایی نصب می شد تا این قسمت از هال را از درب ورودی جدا کند و یا استفاده از آنها در اطراف راه پله منازل دوبلکسی که طرح راه پله به نظر صاحبخانه خیلی هم جالب نبود و می خواستند به وسیله انواع مدل پارتیشن منزل این راه پله را تا حدی محو نمایند.
انواع مدل های کاربردی و شیک پارتیشن منزل
از پارتیشن منزل می توانید در ساختمان ها با متراژ کوچک و بزرگ استفاده کنید و امروزه پارتیشن ها نقش دیوار های سنگی و آجری را در خانه هایی که دارای پلان باز هستند ایفا می کنند. پارتیشن ها در همه قسمت های مختلف منزل نظیر آشپزخانه و راهرو ورودی و اتاق نشیمن و پذیرایی قابل استفاده هستند و بهتر است طرح و رنگ پارتیشن ها را با توجه به سایر وسایل موجود در دکوراسیونی که قرار است پارتیشن را در آنجا قرار دهید انتخاب کنید تا بتوانید فضایی زیبا و متفاوت را در دکوراسیون منزل خود بوجود آورید. استفاده صحیح از پارتیشن خانگی در دکوراسیون منزل می تواند باعث ایجاد احساس صمیمیت و آرامش در فضای خانه شود.
برای ساخت پارتیشن ها از انواع گیاهان و چوب و شیشه و …. استفاده می شود که در میان طرح های مختلف, پارتیشن های چوبی توانسته اند توجه اغلب افراد و طراحان دکوراسیون داخلی منزل را به سوی خود جلب کنند.
کاربرد پارتیشن در دکوراسیون داخلی:
استفاده از پارتیشن های داخلی، یک راه کار عملی برای تقسیم بندی فضاهای چندگانه بزرگتر به فضاهای اختصاصی کوچکتر و قابل انعطاف است. بدین صورت که در خانه هایی با پلان باز و یکپارچه، بدون استفاده از دیوارهای بتنی و آجریکه شامل هزینه بالایی در اجرا بوده و محدودیت چیدمان و عدم انعطاف پذیری در فضای زندگی را ایجاد می کنند، می توان دو یا چند فضای جداگانه را در یک فضای بزرگ ایجاد کرد تا علاوه بر افزایش کارکرد فضا، زیبایی ظاهری را نیز به آن اضافه کرد که اصلی ترین فضاهای چندگانه قابل تفکیک، شامل موارد زیر می باشند.
- فضای مشترک پذیرایی و نشیمن
- فضای مشترک نشیمن و اتاق خواب
- فضای مشترک اتاق خواب و مطالعه
- فضای مشترک اتاق خواب و رختکن
- فضای مشترک نهارخوری و آشپزخانه
- فضای مشترک بین راهرو و نشیمن
انواع پارتیشن های داخلی
پارتیشن چوبی
استفاده از پنل های چوبی ساده گزینه ای سنگین و مستحکم است که علاوه بر ایجاد گرمای بیشتر در فضا، شفافیت بسیار کمتری دارد. این پارتیشن ها به سبب شباهت نزدیک با متریال های مبلمان و دکوراسیون داخلی، از نظر بصری هماهنگی بیشتری را با عناصر چیدمان داخلی و مبلمان منزل برقرار می کند.
پارتیشن فلزی
تعجب آور نیست اگر مردم از پارتیشن های فلزی همچون، آهن، برنج، فولاد و آلومنیوم استفاده بیشتری می برند، زیرا این فلز به راحتی دفرمه و خم نمی شود و از استحکام و مقاومت بالایی در برابر فشار و ضربه محیطی و وزن اشیاء سنگین برخوردار است. در عین حال در درجه حرارت های بالا انعطاف پذیری خوبی داشته و می توان طرح های هندسی و پچ و خم های مختلفی بنا به سلیقه و دلخواه ایجاد کرد.
ثابت یا صلب
استفاده از پارتیشن های تزیینی ثابت دیوار مانند، ساده ترین و البته پرطرفدارترین نوع جداسازی فضاهای مختلف است که در بیشتر فضاها علاوه بر عنصر تقسیم کننده، به یک شاخصه ی هنری زیبا تبدیل می شوند. این پارتیشن هابه طور کامل به سقف، کف و یا هر دو متصل بوده و به ندرت جابجا می شوند و در مواقعی کاربرد دارند که بخواهیم به صورت کامل دو فضا را از یکدیگر جدا کرده ولی مایل به استفاده از دیوار گچی یا بتنی نیستیم.
چرخشی یا نواری
جداکننده های متحرک یا چرخشی، دیواره های نواری یا میله ای نسبتا سبک هستند که قابلیت این را دارند که بر روی محور خود چرخیده و باعث ایجاد سایه روشن شوند.
معلق یا کرکره ای:
پارتیشن های معلق یا شناور، عموما از متریال های سبک شاخته شده و اغلب قابل جا به جا شدن، جمع شدن یا باز شدن هستند. به جهت اتصال این پارتیشن ها به سقف منزل، به راحتی می توان زمین و زیر پارتیشن هارا بدون هیچ مانعی تمیز کرد.
کشویی یا ریلی
پارتیشن های کشویی یک ایده فوقالعاده اند، چرا که به شما این فرصت را می دهند که فضایی چند منظوره داشته باشید تا علاوه بر جدا کردن فضا در مواقع خاص فضای بازتر و قابل دسترس تر ایجاد کنند. نصب و اجرای آن ها نسبتا شبیه به نصب و اجرای درهای کشویی است. ولی تفاوت آنها در این است که شما می توانید آنها را در هر قسمت از اتاق و بر روی یک ریل نصب کنید تا هر زمان که نیاز بود بتوان آنها را جمع کرد و فضای جدا شده را دوباره به فضای اصلی باز گرداند.
آکاردئونی یا تاشو
صفحات تاشونده آکاردئونی که با لولا به هم متصل شده و حرکت دادن شان آسان تر است، در همه سبک ها و طرح ها قابل دسترس هستند و به سادگی نصب و برچیده می شوند. همین موضوع آنها را به انتخابی ایده آل برای خانه های اجاره ای یا حتی خانه های مجللی که تمایل صاحب خانه به ایجاد پارتیشنی موقت است، می باشد.