از جمله جشن های برداشت محصولات کشاورزی در استان قزوین می توان به جشن برداشت انگور، جشن گندم، جشن انار و جشن فندوق چین اشاره کرد.
جشن انار
میوه بهشتی و زیبای انار در مناطق گرمسیر استان قزوین همچون بخش های شهرستان بوئین زهرا و تارم در سطح گسترده ای به عمل می آید، تا جایی که انار دانه درشت سنگان از شهرت بسیار فراوانی برخوردار است.
آخرین جمعه مهرماه هرسال زمان برگزاری جشن انار در روستاهای انارخیز استان قزوین است، در این روز همه اهالی روستاها از جمله اهالی مهاجر روستاها از شهرهای مجاور به زادگاه خود باز می گردند و در کنار روستاییان برداشت محصولات را جشن گرفته و به شادی پایکوبی می پردازند.
جشن فندوق چین
در بیش از 70 روستای رودبار شهرستان و الموت قزوین حدود 16 هزار نهال بارور فندوق وجود دارد، این امر سبب شده تا استان قزوین به دومین تولید کننده فندوق در کشور تبدیل شود، چهار نوع فندوق در استان قزوین تولید و برداشت می شود که فندوق زرآبادی، بادامی، سیاه بومی و سفید را شامل می شود.
بیشتر فندوق هایی که در استان قزوین برداشت می شود به شکل گردو و دوپهلو است، مغز داخلی این نوع فندوق ها سفید بوده و طعمی شیرین و معطر دارد، مرغوبیت و کیفیت فندوق های استان قزوین سبب شده تا بخش قابل توجهی از این محصولات به بازار های اروپایی صادر شود.
جشن فندوق چین یکی از مراسم های به یاد ماندنی و زیبای مردم منطقه به شمار می رود، این جشن در آخرین روزهای مرداد ماه و در باغستان های رودبار شهرستان برگزار می شود، در این آیین علاوه بر ارائه موسیقی محلی و فولکلوریک که یکی از سازهای محلی قزوین است، برنامه هایی همچون لافند بازی، آتش بازی، ورزش های بومی و محلی نیز برگزار می شود.
دیدار از جاذبه های طبیعی منطقه و صعود از قلعه تاریخی لمبسر از دیگر برنامه های مردم منطقه در روز جشن فندوق است، همچنین در حاشیه این مراسم فروش محصولات محلی و صنایع دستی در بازارچه های محلی رونق فراوانی دارد.
چوب جنگی و کشتی پهلو به پهلو
از دیگر آداب و رسوم مردمان استان قزوین کشتی پهلو به پهلو می باشد که در مراسمات و عروسی ها انجام می شود، در مراسم سنتی کشتی پهلو به پهلو که از قدیمی ترین انواع کشتی ها به شمار می آید، این گونه است که دو شخص به پشت یکدیگر میخوابند وپاهایشان رابه هم گره میزنند و هرکسی که زودتر پای را زودتر از زمین بلند کرد از نیروی و زور بیشتری برخوردار است. یکی دیگر از آئین های سنتی مردم اطراف قزوین در روز عروسی، مراسم چوب چنگ است. این مراسم به این گونه است که در حین رقصیدن چوبی را به دست می گیرند و به حالت نمایشی با هم مبارزه می کنند.
جشن زغال اخته
یکی دیگر از جشن های محصولات،جشن زغال اخته است. جشن زغال اخته در روستای هیر در منطقه ی الموت استان قزوین برگزار می شود. در این جشن هنگام برداشت زغال اخته جشنی را برپا می کنند و مشغول بازی های سنتی می شوند و آواز های محلی را حین برداشت محصول می خوانند، گردشگران زیادی سالانه به استان قزوین می آیند تا درجشن زغال اخته شرکت کنند.
پنجاه بدر
پنجاه بدر یکی از آداب و رسوم کهن و با قدمتی در استان قزوین به حساب می آید، مردم استان قزوین پنجاهمین روز از فصل بهار را به دامان طبیعت می روند و مشغول طلب باران می شوند. اگر تا این روز باران آمده باشد مشغول شکر گزاری می شوند ولی اگر تا آن روز بارانی نیامده باشد طلب باران می کنند.
این مراسم ریشه در زمان قبل از ظهور اسلام دارد، در زمان های قدیم پیشینیان در معبد آناهیتا گرد هم می آمدند و طلب باران می کردند. این آئین و سنت بعد از ظهور اسلام نیز برپا ماند ولی دچار تغییر شکل شد و به سبک دیگری انجام شد، این مراسم ریشه دراین موضوع دارد که استان قزوین به خاطر اینکه آب و هوای خشکی دارد و کم آب بوده است مردم استان قزوین در پنجاهمین روز از بهار طلب باران می کردند.
جشن انگور
منطقه قزوین به ویژه شهرستان تاکستان از دیرباز محل تولید و پرورش انگور بوده است، تا جایی که انگورهای استان قزوین به دلیل مرغوبیت و کیفیت شهرت فراوانی داشته است، این امر سبب شده تا بزرگان، اندیشمندان و جغرافیدانان ایران و جهان به بزرگی تاکستان های انگور قزوین و مرغوبیت محصولات آن اشاره کنند.
بیش از 40 نوع انگور در استان قزوین برداشت می شود که مهم ترین آن ها شاهانی ،بیدانه سفید، بیدانه قرمز، فخری، عسگری، ریش بابا، صاحبی، چفته، رازقی، اولوغی، خلیلی، میش پستان، حسینی، ملکی، یاقوتی،مثقالی، اتابکی، رجبی سیاه و رجبی سفید هستند.
سطح زیره کشت انگور در استان قزوین به 35 هزار هکتار می رسد، این امر سبب شده تا استان قزوین پس از اصفهان و خراسان سومین استان کشور از لحاظ سطح زیر کشت به شمار آید، این در حالی است که قزوین از نظر میزان تولید انگور رتبه نخست کشور را دارا است.
شهریور ماه هر سال زمان برگزاری جشن انگور در شهرستان تاکستان و شهر قزوین است، اجرای موسیقی فولکلوریک و بومی و خواندن آوازه ها و شعرهای محلی از برنامه های این جشن است.