آداب و رسوم مردم آمریکا
فرهنگ آمریکا به طور گسترده ای تحت تاثیر فرهنگ غربی و اروپایی قرار گرفته ولی از اونجایی که این کشور تعداد مهاجران زیادی از سراسر دنیا داره، کشوری با تنوع فرهنگی و آداب و رسوم متفاوت به شمار میاد که ریشه در فرهنگ بومیان آمریکایی، آمریکای لاتین، افریقا و آسیا داره.
شاید براتون جالب باشه که بدونید با اینکه دولت جلوی ورود خیلی از مهاجران و پناهنده های تازه رو گرفته ولی طبق سرشماری ها در هر ۳۳ ثانیه، یک مهاجر تازه به این کشور اضافه میشه. از اونجایی که آمریکا شهر آزادی از نظر دینی حساب میشه، توی اون میتونید افرادی با هر مذهب و دینی رو پیدا کنید.
اما طبق تحقیقات گِردگَرد ۷۱ درصد از مردم این کشور مسیحی هستند و ۲۳ درصد مردم اون اصلا دینی ندارند و بقیه جمعیت هم از دین های متفاوت به جز مسیحیت پیروی می کنند. در ادامه با گِردگَرد با اداب و رسوم و فرهنگ مردم آمریکا بیشتر آشنا میشید.
نوع پوشش مردم در آمریکا
نوع پوشش و لباس پوشیدن مردم در آمریکا بسیار متفاوته و به دین، شغل و آب و هوای اون منطقه مربوط میشه. موضوع جالبی که در مورد نوع لباس پوشیدن مردم آمریکا وجود داره اینه که به هر سبک و مدلی که باشه، باید مرتب، اتو شده و تمیز باشه و تمیزی ظاهری یکی از آیتم ها فرهنگی این مردم به شمار میاد و چون نوع پوشش و طریقه لباس پوشیدن توی آمریکا محدودیتی نداره و کاملا آزاده، هر فرد با توجه به شرایط و علاقه ای که داره استایل خودش رو میسازه.
این موضوع رو هم باید بدونید دنیای مد آمریکا به طور وسیعی تحت تاثیر سلیبریتی ها و افراد مشهور این کشور قرار داره و سالانه هزینه زیادی توی این کشور صرف مد و زیبایی و لباس های فشن و به روز میشه. معمولا پوشیدن لباس های غیر رسمی بین مردم این کشور رایج تره اما خیلی از افراد مثل اساتید، وکلا و کارمندان بانک از لباس های رسمی برای کار استفاده می کنند.
البته فشن و مد در خیلی از قسمت های آمریکا واقعا متفاوت با سایر کشورهاست و این موضوع رو توی پوشش خیلی از آمریکایی ها هم میشه به وضوح دید…شلوار جین، کتونی، کلاه بیسبال، کلا کابوی و چکمه و ژاکت های موتور سواری لباس هایی هستند که معمولا به پوشش آمریکایی معروفند و این استایل هارو خیلی وقت ها توی فیلم ها و عکس های مربوط به مردم آمریکا دیدید.
عده ای از مردم آمریکا هم به شکل های عجیبی لباس می پوشند و معمولا تاتو های زیادی دارند و شاید خیلی ها که برای اولین این ظاهر متفاوت رو میبنند، تعجب کنند. به طور کل فرهنگ آمریکا به این مردم اجازه میده تا هرجور که دوست دارند لباس بپوشند و این موضوع کاملا در خیابان ها و شهر های مختلف این کشور رویت میشه.
انعام دادن
مسئله انعام دادن در آمریکا همچنان جریان دارد و انعام کم یا زیاد میزان محبوبیت شما را سر میز رستوران یا کافه تعیین می کند. در برخی کشورهای دیگر همچون ژاپن و کره جنوبی انعام یک توهین محسوب می شود. زیرا در این صورت خدمتکاران فکر می کنند شما با انعام دادن از آن ها می خواهید تا کارشان را به خوبی انجام دهند و نسبت به کاری که انجام می دهند، افتخار کنند. آن ها بر این باور هستند که وظیفه شان را انجام می دهند و به انگیزه های مازادی همچون انعام هیچ احتیاجی ندارند.
ایالات متحده آمریکا (USA) را آمریکا خواندن
در آمریکای جنوبی اگر کسی به جای این که بگوید من اهل”ایالات متحده آمریکا” هستم، بگوید من اهل “آمریکا” هستم، به لحاظ سیاسی جمله نادرستی بیان کرده است. زیرا از نظر آن ها تنها “ایالات متحده” (US) می تواند آمریکا نامیده شود و بدین گونه آمریکای جنوبی از این عنوان بی نصیب مانده و بی ارزش محسوب می گردد.
دیر کردن
آمریکایی ها زمانی که سر قرار می روند، اگر به اندازه چند دقیقه دیرتر سر قرار برسند هیچ مشکلی ندارد و رفتار استانداردی محسوب می شود. حتی به این دیر کردن ها “دیر کردن باکلاس” می گویند. اما در برخی کشورهای دیگر همچون آلمان، دیر رسیدن سر قرار و منتظر گذاشتن کسی بی ادبی و بی احترامی تلقی می شود. زیرا آن ها باور دارند فردی که دیر می کند برای وقت خود بیشتر از وقت دیگران ارزش قائل است.
گذاشتن یکی از دست ها داخل جیب
آمریکایی ها ممکن است درحالی که یکی از دست هایشان را داخل جیبشان گذاشته اند، با فرد مقابلشان حرف بزنند و این کار هیچ اشکالی ندارد. اما در کشورهای دیگر همچون ترکیه و کشورهای آسیایی چون کره جنوبی، این کار بسیار گستاخ و بی ادبانه محسوب می شود.
استفاده کردن از دست چپ برای هرکاری
در تمامی فرهنگ ها استفاده از دستمال توالت و استفاده از دست چپ برای برداشتن آن رایج نیست. در بسیاری از کشورهای آفریقا، هند، سریلانکا و خاورمیانه دریافت کردن کادو، غذا خوردن و یا هرکار مهم و باارزشی که با دست چپ انجام شود، به مساوای سیلی وحشتناکی به صورت یک فرد است.
بلافاصله باز کردن کادو
در اکثر کشورهای آسیایی به ویژه هند و چین، اگر کسی کادویی دریافت کند و بلافاصله مقابل فردی که کادو را از او دریافت کرده، کاغذ کادو را پاره و کادو را باز کند، رفتار قبیح و طمعکارانه تلقی می شود. اما در آمریکا چنین چیزی وجود ندارد.
انگشت شست نشان دادن
در بسیاری از کشورها به خصوص در خاورمیانه، آمریکای لاتین، آفریقای غربی، روسیه و یونان انگشت شست نشان دادن به مساوای نشان دادن انگشت میانی بوده و بسیار توهین آمیز و ناسزا است.
قبول نکردن غذا
گاه آمریکایی ها برای آن که به میزبان مهمانی یا خانه دردسر و زحمت ندهند، در مقابل پیشنهاد غذا یا نوشیدنی آن را قبول نمی کنند. اما در اکثر کشورهای عربی همچون لبنان این کار بی احترامی به میزبان تلقی می شود. به خصوص اگر میزبان پیشنهاد غذا بدهد و مهمان نپذیرد.
رد نکردن کادو
آمریکایی ها معمولا در پذیرش کادوها، دعوت ها و خواهش ها سریع عمل می کنند و آن را می پذیرند. درحالی که در بسیاری از فرهنگ ها ازجمله ژاپن، از شما انتظار می رود تا قبل از پذیرفتن کادو چندین بار از قبول کردن آن خودداری کنید و سپس آن را دریافت کنید. حتی در چین شما بایستی قبل از دریافت کادو از کسی 3 بار از دریافت آن امتناع کنید و سپس آن را قبول کنید. می شود گفت همان مسئله “تعارف کردن” در بسیاری از فرهنگ های آسیایی است.
خوردن تمام غذای موجود در بشقاب
برای مردم آمریکا خوردن تمام غذای موجود در بشقاب به منزله سیر شدن مهمان و رضایت او از غذای سرو شده است. اما در کشورهای دیگری چون چین، فیلیپین، تایلند و روسیه خوردن تمام غذای بشقاب به این معنی است که شما همچنان گرسنه هستید و میزبان نتوانسته است برای شما به اندازه کافی غذا تهیه کند.
طبق مطالعات گِردگَرد، مردم این کشور به میزان زیادی از فست فود ها استفاده می کنند و جالبه که بدونید بیشتر از ۶۶ درصد اونها اضافه وزن دارند و ۳۷ درصدشون هم چاقند و در مورد غذاخوردن و فرهنگ آمریکا هم جالبه که افراد مودب توی این کشور معمولا با یک دست غذا می خورند و دست دیگه رو زیر میز نگه میذارند.
و مورد آخر هم اینه که برعکس چیزی که تصور میشه و شاید از کشوری که به عنوان سومین کشور بزرگ دنیا شناخته میشه، انتظار نره، اکثر خیابان های شهر های آمریکا کثیف هستند و این موضوع رو ممکنه توی خیلی از شهر ها مشاهده کنید.
تنفس از بینی
در کشورهایی مثل چین، فرانسه، ژاپن و عربستان سعودی عمل تنفس یا عمل بازدم از طریق بینی نه تنها کاری ناشایست است، بلکه رفتار تنفرآوری محسوب می شود.
تعطیلات هفتگی در آمریکا یک روز است یا دو روز؟
در آمریکا معمولا یک آمریکایی دو روز تعطیلی هفتگی دارد، با توجه به این که در سایر روز ها به طور متوسط هشت تا نه ساعت کار سنگین دارند، تعطیلات شنبه و یک شنبه است؛ ولی ساعت های کاری معمولا طولانی است، یعنی هنوز قانون 40 ساعت کار در هفته است؛ گاهی می تواند در بخش خصوصی بیش تر هم باشد، اما از آن ساعاتی که یک آمریکایی به طور معمول کار می کند، نهایت بهره برداری انجام می شود؛ یعنی در آنجا بازدهی کار خیلی بالاست، خیلی بالا تر از کشورهایی مثل ما و خاورمیانه.
برگزاری آداب و رسوم جشن هالووین
اخیرا مراسم هالوین آمریکایی ها دارد جای خود را در دیگر کشورها نیز باز می کند. بعضی افراد می گویند که این مراسم عجیب و غریب و خیالی است – و اعتقاد دارند که این گونه مراسم ها هم یکی دیگر از روش های امریکایی ها برای تبلیغ فرهنگشان می باشد- در عین حال بعضی افراد دیگر دوست دارند که این گونه مراسمات در کشورشان برگزار شود . یکی از کاربران در وبسایت Reddit می نویسد که: "من در ۲۶ سالگی از لهستان به آمریکا آمدم. زمانی که اولین مراسم هالوین فرا رسید و دوستانم بهم گفتن که تو برای این که بری و بازی "یا جایزه – یا حالگیری" (trick-or-treat) رو انجام بدی، خیلی بزرگ شدی، خیلی دلم گرفت "