ساعدنیوز
ساعدنیوز

آشنایی با آداب و رسوم مردم کشور کامرون

  سه شنبه، 15 آذر 1401   زمان مطالعه 6 دقیقه
آشنایی با آداب و رسوم مردم کشور کامرون
می خواهیم در این محتوا با آداب و رسوم مردم کشور کامرون آشنا شویم. با ساعد نیوز همراه باشید.

جمهوری کامرون که به زبان به فرانسوی République du Cameroun خطاب می شود کشوری در غرب آفریقای مرکزی است که از غرب و شمال با نیجریه از سمت شمال شرقی با چاد به و با جمهوری آفریقای مرکزی از شرق همسایه است. جمهوری کامرون به دلیل شرایط قرارگیری خود گاهی به عنوان جزئی از آفریقای غربی و گاهی به عنوان بخشی از آفریقای مرکزی شناخته می شود. موضوعی که کامرون را منحصر به فر می کند وجود 250 زبان بومی در این کشور است. کشور کامرون به علت موقعیت جغرافیایی و استراتژیک خود از اهمیت بسیاری برخوردار است.

فرهنگ مردم کامرون

از آنجایی که جمهوری 250 قوم مختلف را در خود جای داده است پس باید دارای تنوع بالایی از لحاظ فرهنگی باشد، تنوع در آداب و رسوم و فرهنگ در این ناحیه آن را به عنوان یکی از جاذبه های دیدنی کامرون تبدیل کرده است. گرچه تنوع مذهبی در این کشور بسیار زیاد است اما تمام مردم این امر را پذیرفته اند و دین به عنوان یک موضوع آزاد و انتخابی در کامرون است.
موضوعی که در میان اقوام کامرونی به عنوان یک فرهنگ جا افتاده، "خانواده" است. خانواده کانون توجه سیستم اجتماعی در کامرون می باشد که شامل پدربزرگ، مادربزرگ، پسر عمو، خاله، عموها و ... است. عموم افراد در کامرون از طریق خانواده خود در جایگاه اجتماعی قرار می گیرند. هم چنین این فرهنگ در جمهوری کامرون جا افتاده است که جوانان از افراد سالمند مراقبت کنند و محل نگهداری از سالمندان در این کشور مفهومی بیگانه است. تعصب در خانواده های کامرونی با بار منفی تلقی نمی شود و عموم خانواده های این کشور حتی تعصب نسنجیده را پذیرفته اند.
یکی از آداب و رسوم مردم کشور کامرون همکاری و تشکیل انجمن کاری تنها با خویشاوندان خود است، به عنوان مثال در کامرون اگر شخصی در بخش فرهنگی مشغول به کار شد، می تواند تمام اقوام خود را در آن بخش به کار بگیرد. دختران در کامرون از استقلال و آزادی مطلوبی برخوردار هستند آن ها می توانند آزادانه کار کنند اما حق مستقل شدن پیش از ازدواج و تشکیل خانواده را ندارند. هم چنین زنان تمایل ندارند به چشمان شخصی که با او صحبت می کنند نگاه کنند حتی اگر آن شخص زن باشد.
در فرهنگ کشور کامرون از بانک به عنوان صندوق کمک ویژه یاد می شود که عموم مردم در هنگام مشکل می توانند از آن با عنوان وام پول بگیرند و در زمان مشخص بازگردانند. یکی دیگر از فرهنگ های جا افتاده در کامرون احترام به نیروهای خدماتی است، به عنوان مثال یک گارسون، باربر و یا نگهبان در کامرون از جایگاه والایی برخوردار است. موضوعی که از فرهنگ کامرون جداناپذیر است موسیقی است با توجه به تنوع فرهنگ در کامرون موسیقی این کشور بسیار هیجان انگیز و جذاب است.

مردم بومی کامرون

دین مردم کامرون

مذاهب اصلی در کامرون به سه گروه اسلام، مسیحیت و مذاهب سنتی قابل تقسیم است. از لحاظ اعتقادات مذهبی، ۲۱ درصد از مردم کامرون کاتولیک، ۱۴ درصد پروتستان و ۴۵ درصد از آنها پیرو مذاهب سنتی و بومی هستند. ۲۰ درصد از این مردم به دین مبین اسلام گرویده اند. اعتقادات اجدادی مردم کامرون، بخش اسطوره ای و باطنی جامعه و موجودیت آنها را تشکیل می دهد. این اعتقادات زیر بنای اصلی و محکم زندگی معنوی ملی آنها را تشکیل داده و تا به امروز مراسم مذهبی الهی همچون اسلام و مسیحیت با نفوذ قدرتمندی در بین مردم، برگزار شده است. این مذاهب الهی موجب تقویت روح یکتاپرستی در بین مردم کامرون شده است. اسلام از زمان فتح شمال کشور، توسط مدیبوآدما در قرن نوزدهم در کامرون پایه گذاری شد. دلیل گرایش چشمگیر مردم شمال کشور نسبت به ساکنان جنوب به دین اسلام را نیز همین مسئله است. دین مسیحیت بیشتر در جنوب کشور رواج دارد. تاریخ ورود این بینش اعتقادی به آغاز تاریخ جدید کامرون و پایان نیمه اول قرن نوزدهم میلادی باز می گردد.

قوانین عمومی کامرون

هر کشوری وابسته به شرایط و جای دادن فرهنگ های مختلف دارای قوانین مشخصی است، دانستن قوانین عمومی در هنگام دیدار با یک کامرونی یا دعوت شدن به یک جلسه در کامرون می تواند به شدت کمک کننده باشد، در ادامه ما 20 قانون مهم و عمومی کشور کامرون را نوشته ایم که مطالعه آن ها خالی از لطف نیست.

  1. دست دادن مرد ها در جلسات اول
  2. مسواک زدن و آراستگی دندان برای لبخند زدن
  3. بوسیدن گونه ها و در آغوش کشیدن دوستان نزدیک و فشردن انگشت میانی به انگشت شصت در هنگام دست دادن
  4. عموم مردم کامرون در هنگام سلام و احوالپرسی از شخصی که از نظر سنی یا موقعیتی بالاتر از آنها باشد، معمولاً سر خود را پایین می اندازند و اصطلاحا به شخص زل نمی زنند.
  5. عموم افراد پیرو دین اسلام معمولا به افرادی با جنس مخالف دست نمی دهند.
  6. عدم عجله در هنگام احوال پرسی
  7. هدیه آوردن مهمان برای میزبان مانند شیرینی، میوه، شراب و ...
  8. تحویل هدیه از شخص تنها با دست راست
  9. عدم ذوق و بروز احساسات در هنگام دریافت هدیه
  10. عدم صحبت در مورد مسائل اقتصادی و اجتماعی در هنگام مهمانی
  11. برخورد رسمی در هنگام دیدار های اولیه
  12. اول غذا خوردن مردان و سپس به ترتیب زنان و کودکان در کامرون
  13. خوردن غذا با دست و تاکید اکید به خوردن غذا با دست راست
  14. بیان نام و نام خانوادگی خود هنگام دیدار اول
  15. خطاب کردن شخص کامرونی با عنوان عالیجنات به زبان فرانسوی یا انگلیسی
  16. ارائه کارت ویزیت به جهت دیدار بعدی
  17. پوشش کت و شلوار برای آقایان و خانم ها در جلسات رسمی
  18. عدم پشت کردن به شخص در جلسات کاری
  19. استفاده از ضرب المثل های کامرونی در هنگام جلسه رسمی به منظور حفظ ارتباط
  20. تاکید بر روی نوشتن و گرفتن ابزار در جلسات با دست راست (چپ دست بودن در کامرون بد دانسته می شود).

رمضان در کامرون

کشور کامرون دارای اقلیت های کوچک و بزرگ بسیاری است ولی بیشتر مردم این کشور را مسیحیان تشکیل می دهند، در کنار این اقلیت های دینی 21 درصد جمعیت این کشور مسلمانان هستند که بیشتر آنها سنی مذهب اند و اقلیت کمی از تشیع در این جمع زندگی می کنند. علی رقم این تنوع دینی و عقیدتی همه مردم با احترام به گرایش های دینی، با آرامش در کنار هم زندگی می کنند و حتی در برقراری آیین ها و مراسم مذهبی همدیگر را یاری می کنند. با شروع ماه مبارک رمضان مسلمانان این کشور در ایام این ماه مبارک علاوه بر روزه داری شروع به پختن غذا های محلی می کنند مانند مووامبادا مرغ، پیری پیری فلفلی، ساکا ساکا که از برگ کاساوا پخته می شود. بیشتر غذا هایی که در ماه مبارک رمضان پخته می شود از ترکیب گیاهان و میوه جات آفریقایی است و چون دارای پروتئین و ویتامین بالایی است فرد در ایام روزه داری کمتر احساس گشنگی و تشنگی می کند. در این ماه مبارک کودکان و نوجوانان با برگزاری جشنواره هایی در غرفه های مختلف، این غذا های محلی را به فروش می رسانند. در این ایام حتی کودکان هم باید برای آمادگی در زمان بلوغ روزه بگیرند (البته که قوانین هر قوم مسلمانی در این کشور فرق می کند). روزه خواری در ایام ماه رمضان شلاق و جریمه نقدی برای بزرگ قوم را در پی دارد.

سخن آخر

کامرون واقع در خلیج گینه با حیات وحش غنی خود به عنوان یکی از کشور های آفریقایی محسوب می شود که به علت ساختار و تنوع قومیتی خود بسیار منحصر به فرد و جذاب است.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (517 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (255 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (255 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (219 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (88 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (69 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (61 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (50 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (43 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
اروپا با ایران سر اوکراین تسویه حساب خواهد کرد!
2 وزیر سابق در اولین جلسه دادگاه فساد چای دبش / در دادگاه چه گذشت؟
فال شمع روزانه امروز یکشنبه 4 آذر 1403
فال قهوه با نشان روز یکشنبه 4 آذر ماه 1403
فال روزانه امروز یکشنبه 4 آذر ماه 1403
جریمه سنگین قهرمان سرشناس به خاطر دست درازی به یک زن
فال ابجد روزانه یکشنبه 4 آذر 1403
فال انبیاء روزانه یکشنبه 4 آذر 1403
دارندگان سهام عدالت بخوانند؛ وراث منتظر واریزی سود باشند
فال حافظ با تفسیر امروز یکشنبه 4 آذر 1403 + فیلم
عبور از این 7 مرحله برای تبدیل شدن به یک تریدر حرفه‌ای؛ نقشه راه تریدر شدن
بنزین هواپیما 10 برابر گران می شود: لاکچری سوارها کیسه ها را شل خواهند کرد
این شغل دوم بین چهره های مشهور فوتبالی اپیدمی شد/ دستمزدهای میلیاردی فوتبالیست ها در تجارت رستوران از علی دایی تا بیرانوند و...+عکس
تنش زدایی با قدرت های هسته ای در دستور کار دولت جدید آمریکا: ترامپ مذاکره‌کننده پیشین اتمی با کره‌شمالی را در دستگاه امنیتی آمریکا جایگاه داد
18 ترفند طلایی برای درمان فوری سرما خوردگی شدید
منتخب روز   
جریمه سنگین قهرمان سرشناس به خاطر دست درازی به یک زن 5 منطقه گردشگری پاییزی اطراف تبریز/ جون میدن واسه گرفتن عکسهای جذاب پاییزی قتل در پارک قیطریه بخاطر متلک انداختن به نامزد مقتول مهران مدیری: بدترین 4 سال زندگیم حتی پول نان و پنیر نداشتم! پسرم فرهاد از گرسنگی بیهوش شد/عین جنازه شده بودم عوضش الان بادیگارد دارم+فیلم حضور پرانرژی قهرمانان جوکر، ناهید مسلمی و عمو رشید در وی‌آی‌پی کنسرت سهراب پاکزاد/ یویو گفتن ناهید مسلمی رو وسط کنسرت از دست ندید👌 می‌گویند پزشکیان برف تهران را هم نخواهد دید! / تأخیر در پرداخت یارانه پاس گل به مخالفان دو آتیشه رئیس جمهور بود دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند...