احادیثی درباره دختران
پیامبر گرامی اسلام (ص) که خداوند هیچ نعمتی را از ایشان دریغ نداشته و حبیب و دوست حقتعالی بوده اند، خود پدر چند دختر بوده اند که نامشان در تاریخ ثبت شده و آرامگاههای آنان همواره مورد تکریم مسلمانان بوده است. وقتی خداوند آخرین فرزند پیامبر را به ایشان هدیه میدهد، به رسم جاهلان عرب و به دلیل وجود کج اندیشی های رایج آن زمان، سیل طعنه ها به سوی حضرتش جاری میشود و ایشان را به دلیل نداشتن فرزند، «ابتر» نامیدند؛ یعنی امیدی به ادامه نسل ایشان نمیدادند، غافل از اینکه خیر فراوان بر خانه محمد (ص) فرود آمده بود و آنچه جاهلان را یاری درک آن نبود، در حال رخ دادن بود. فاطمه (س) مادر فرزندانی گشت که نظیرش را هستی به خود ندیده بود. او «ام الائمه» گردید و والاترین مقامی را که یک بانو میتوانست بدان دست یابد، از آن خود کرد. در ادامه احادیثی درباره دختران را آورده ایم لطفا با ما همراه باشید.
احادیثی از پیامبر گرامی اسلام (ص) درباره دختران
پیامبر اعظم(ص):
مهر ویژه خداوند بر پدر دختران باد. دختران مبارک و دوست داشتنیاند و پسران بشارت دهندگانند و دختران باقیات صالحاتند.
پیامبر اعظم(ص):
هر خانهای که در آن دختر باشد، هر روز دوازده برکت و رحمت از آسمان ارزانیاش میشود و زیارت فرشتگان از آن خانه قطع نمیگردد، در حالی که در هر شبانه روز برای پدر آن دختران عبادت یکسال نوشته میشود.
پیامبر اعظم(ص):
هر کس سرپرستی دو یا سه دختر را داشته باشد، با من در بهشت خواهد بود.
در روایات آمده است:
به پیامبر خدا(ص) بشارت تولد دختری دادند. حضرت با نگاهی به چهره اصحاب دریافت که آنها از این خبر ناخرسندند؛ از این روی فرمود: شما را چه شده، گلی به من داده شده که او را ببویم و روزیاش بر عهده خداوند متعالی است.
احادیثی از امام صادق(ع) درباره دختران
امام صادق علیه السّلام) فرمود: «هر کس دو دختر و یا دو خواهر و یا دو عمّه و یا دو خاله را تکفّل کند ما او را از آتش باز مىگیریم.»
امام صادق(ع):
پسران نعمتند و دختران حسنه و نیکی، و خداوند از نعمتها میپرسد، ولی بر نیکیها پاداش میدهد.
امام صادق(ع):
آنکه سرپرستی دو دختر را عهده دار شود، این کار او را از آتش و عذاب باز خواهد داشت.
امام صادق(ع):
آنگاه که مردی صاحب دختری شد، خداوند فرشتهای به سوی نوزادش روانه میکند که بال بر سر و سینه او کشد و گوید: کودکی ضعیف آفریده شده است. انفاق کنندگان بر او از سوی خداوند یاری خواهد شد.
راوى گوید: «در مدینه ازدواج کردم. امام صادق علیه السلام از من پرسیدند: ازدواجت چگونه بود؟ در پاسخ عرض کردم: همه خوبىهایى که از یک زن مى توان دید در همسرم دیدم ولى او به من خیانت کرد. امام فرمود: چه خیانتى؟ گفتم: دختر زاییده است!. امام فرمود: گویا دختر را خوش ندارى؟ خداوند عز و جل مى فرماید: «شما نمى دانید پدران و مادران و فرزندانتان، کدام یک براى شما سودمندترند.»حضرت امام صادق (علیه السّلام) او را در حال خشم دید به او فرمود: اگر خداى تعالى به تو وحى مى کرد که من براى تو اختیار کنم یا خودت براى خودت اختیار کنى تو در جواب حق سبحانه چه مى گفتى؟جواب داد من مى گفتم: پروردگارا! تو براى من اختیار کن! حضرت علیه السلام فرمود: خداى تعالى براى تو اختیار کرد سپس فرمود بجاى پسرى که همراه موسى او را کشت در این گفتار حق سبحان: فَأَرَدْنا أَنْ یُبْدِلَهُما رَبُّهُما خَیْراً مِنْهُ زَکاهً وَ أَقْرَبَ رُحْماً ما خواستیم که پروردگارشان فرزندى بهتر و صالحتر و رحیمتر به آن پدر و مادر دهد.خداى تعالى دخترى به آن پدر و مادر داد که از آن دختر هفتاد پیامبر بوجود آمد.
حدیثی از امام رضا(ع) درباره دختران
امام رضا(ع) فرمودند: خداوند تبارک و تعالى به زنان مهربانتر از مردان است. هیچ مردى نیست که زنى از محارم خود را خوشحال سازد، مگر اینکه خداوند متعال در روز قیامت او را شادمان گرداند.
ثواب خوشحال کردن دختران
پیامبر (صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم) فرمود: «هر کس که وارد بازار شود و تحفهاى (هدیهاى) بخرد و آن را براى افراد تحت کفالتش ببرد او به سان کسى است که صدقهاى براى مردمى نیازمند ببرد و باید که پیش از پسران به دختران آغاز کند چون هر کس دخترش را شاد سازد گویا که فردى از فرزندان اسماعیل را آزاد ساخته است و هر کس چشم پسرى را روشن و شاد سازد گویا که از ترس خدا گریسته و هر کس از ترس خدا بگرید خداوند او را به بهشت نعیم وارد سازد.»