رابطه زبان بدن و اعتماد به نفس
اگر معنای اعتماد به نفس را به خوبی نمی دانید، باید به شما بگویم که اعتماد به نفس یعنی:
داشتن مهارت برای انجام کاری + باور داشتن آن مهارت
این دو ویژگی اگر در کنار یکدیگر قرار بگیرند، به این معنی است که شما اعتماد به نفس بالایی دارید. حالا این نکته چه ارتباطی با زبان بدن دارد؟
طبیعتاً خود این نکته هیچ! اما زمانی زبان بدن در کنار اعتماد به نفس قرار می گیرد که بخواهیم آن را به خوبی به دیگران نشان دهیم. در واقع خود زبان بدن یک نوع ارتباط غیر کلامی است که وقتی با هر عضوی به جز زبان خود مطلبی را به دیگران منتقل می کنیم، از آن استفاده کرده ایم.
این دو مهارت زمانی به یکدیگر مرتبط می شوند که می خواهیم با زبان بدن خود، اعتماد به نفسمان را نشان دهیم. به طور مثال شما اگر صاف نایستید و از دستان خود استفاده نکنید، در دید دیگران حتماً فرد خجالتی و کمرویی به نظر خواهید رسید! یا وقتی مدام به در و دیوار نگاه می کنید و با مخاطب ارتباط چشمی خوبی ندارید هم همین پیام را به مخاطب می رسانید! یعنی شما باور ندارید که فردی قدرتمند هستید که از عهده انجام بسیاری از کارها بر می آیید.
زبان بدن اعتماد به نفس و جذابیت
داشتن اعتماد به نفس در زبان بدن می تواند شما را جذاب تر نشان دهد. 93 % ارتباط شما و تأثیری که روی فرد مقابل می گذارید بر اساس زبان بدن شما شکل می گیرد. اگر به خوبی یاد بگیرید که چگونه میتوان از زبان بدن بهره گرفت، تاثیری که روی ذهن دیگران خواهید گذاشت نیز کاملا متفاوت خواهد شد.
علائمی که اعتماد به نفس را نشان میدهد
- نگهداشتن دستها در پشت : وقتی کسی را می بینید که سینه خود را جلو داده اند سرش بالاست و دستانش در پشت قرار دارد باید بدانید که او از درون حس اعتماد به نفس را تجربه می کند یا در وضعیتی که اکنون قرار دارد، حس بهترین بودن را دارد. مثلا شاید افرادی که اطراف او هستند، درباره موضوعاتی صحبت میکنند که او کاملا در آنها متخصص است. ممکن است افراد اطراف او درحال صحبت درباره رابطه عشقی باشند و او در این میان، کاملا از رابطه عشقی خود راضی است.
- دستها در مقابل شکم : این زبان بدن یکی از معروف ترین ها در مورد اعتماد به نفس است. فرد انگشتانش را به شکل یک قلعه در هم قرار داده و در مقابل بدن خود قرار می دهد. شما این زبان بدن را معمولاً در تلویزیون و حین سخنرانی افراد سطح بالای دولتی، مقامات و یا متخصصین مشاهده میکنید.
- تماس نوک انگشتها با هم : وقتی نوک انگشتان فردی یکدیگر را لمس کرده و معمولاً در مقابل شکم قرار می گیرد یا حتی زمانی که دستها با چنین حالتی بر روی میز گذاشته می شوند، میتوانید از حضور اعتماد بنفسی بسیار بالا آگاه شوید.
- زبان بدن برتر بودن : این زبان بدن، زمانی نمایش داده میشود که فرد حس برتری و اعتماد بنفس بیش از حد دارد. در این زبان بدن، فرد دستانش را پشت سر خود قرار داده، و درحالی که به صندلی خود تکیه میدهد، یک پایش را روی دیگری میگذارد. مثلا کسی که کاری سنگین را به پایان رسانده است، ممکن است این زبان بدن را به نمایش بگذارد.
- حالت نیمه برتری : در برخی مواقع فرد حس اعتماد بنفس را دارد اما این حس آنقدر زیاد نیست که زبان بدن برتری را به صورت کامل به نمایش بگذارد. در چنین حالتی ممکن است فرد یک پای خود را روی پای دیگر قرار دهد به صورتی که پای بالایی او کاملاً موازی زمین باشد. البته توجه داشته باشید که بعضاً بر اساس شرایط و فرهنگ ممکن است این زبان بدن اندکی تغییر کند. مثلاً انجام چنین زبان بدنی برای یک زن ممکن است مناسب نبوده و به جای آن سعی کند که پاهای خود را به صورت عادی بر روی هم قرار دهد.
طوری لباس بپوشید که اعتماد به نفس تان بالا برود
نوع پوشش ما بر نوع برداشت ما از خودمان و برداشت دیگران از ما اثر می گذارد. لباس پوشیدن برای داشتنِ اطمینان و اعتماد به نفس، چیزی بیش از پوشیدنِ لباس های مُد روز و شیک است. این طرز لباس پوشیدن برای رسیدن به یک حسِ خوب، باوقار به نظر رسیدن و اعتماد به نفس در تمامی موقعیت هاست.
اگر کمد لباس شما چیزی به اعتماد به نفس تان نمی افزاید، اگر شلخته و نامرتب هستید و اگر متناسب با موقعیت لباس نمی پوشید، پس از این حقیقت غافل هستید که لباس شما بخشی از زبان بدن شماست و پیام خاص خودش را به دیگران منتقل می کند. بازخورد غیرکلامیِ دیگران به طرز لباس پوشیدنِ شما، به طور غیرمستقیم بر اعتماد به نفس شما اثر می گذارد.
سعی کنید سبک خاص و مورد علاقه ی خودتان را پیدا کنید و اگر کمد لباس شما فاقد لباس هایی است که به شما احساس اعتماد به نفس و قدرت بدهد، حتما مجموعه لباس های خود را با افزودن این دست لباس ها کامل کنید.
چند مثال عالی برای زبان بدن افراد با اعتماد به نفس
- برقراری تماس چشمی
- صاف بایستید
- بالا گرفتن سر و چانه
- از جیب های خود بپرهیزید
- انجام حرکات با آرامش و طمأنینه
- قدم های بزرگتر بردارید
- توجه به حرکات دست
- محکم دست دادن
- موفقیت های گذشته خود را به دیگران نشان دهید
- لبخند بزنید
- سر تکان دادن و واکنش متقابل
- با دستان خود یک هرم درست کنید
- از حرکات دست استفاده کنید
- آغوش خود را باز کنید و از استفاده از حرکات بسته خودداری کنید.
- حفظ فاصله مناسب
- جلوگیری از حرکات عصبی