به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، فیلتر هوا خودرو یکی از اجزای مهم و مصرفی ماشین است که هوای ورودی به موتور را تصفیه می کند. موتور ماشین برای انتقال نیرو، هوا را با بنزین در محفظه ی احتراق ترکیب می کند، بنابراین به هوای خالص و تمیز برای این قسمت نیاز است. تعویض به موقع فیلتر از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا در صورت تعویض دیرهنگام آن ، عملکرد ماشین را با اختلال روبه رو می کند. فیلتر هوا شکل های مختلفی دارد و برای هر دستگاه به شکل اختصاصی تولید می شود. مثلا فیلتر هوا ماشین ماکسیما با فیلتر هوا ماشین بسترن متفاوت است. فیلتر هوا نسبت به سایر قطعات خودرو از قیمت بسیار کمتری برخوردار است. فیلتر هوا اسپرت نوع پیشرفته تری از فیلترهاست که حجم بیشتری هوا را وارد حفظه ی احتراق می کند. جنس فیلتر از نقش تعیین کننده ای در درصد هوای ورودی دارد. مثلا فیلتر با جنس کربن، عملکرد بهتری از خود نشان می دهد. معمولا پس از هر 10 تا 15 هزار کیلومتر فیلتر هوا باید تعویض شودو البته امروزه با پیشرفت تکنولوژی مقاومت آن ها افزایش یافته است و پس از مسافت بیشتری نیاز به تعویض پیدا می کنند.
نکته جالب اینجا است که اگر توجهی به تعویض به موقع آن نکنیم، مصرف سوخت تا 25 درصد افزایش پیدا می کند.
فیلتر های هوا در خودرو دارای تنوع هستند و به هنگام تعویض خودرو باید دقت کرد که کدام یک از آن ها برای خودرو مناسب تر هستند.
فیلتر هوای کاغذی (سلولزی)
رایج ترین نوع فیلتر هوا است و شرکت های خودروساز اکثرا از همین نوع فیلتر هوا برای خودروهای خود استفاده می کنند. این فیلترها قابلیت جذب 80 تا 90 درصد ذرات خارجی معلق را دارند، ارزان تر هستند و عمر کوتاه تری هم دارند.
فیلتر هوای اسفنجی
این نوع فیلتر تشکیل شده است از یک فریم فلزی و چند لایه از پلی اورتان روغنی که مواد اضافی را به خودش جذب می کند. این نوع فیلتر سابقا تنها در خودروهای سنگین استفاده می شد اما امروزه به صورت نانو ساخته می شوند و در خودروهای سواری به کار می روند. بیشرین کاربرد آن برای خودروهای مسابقه ای است.
این فیلتر گران تر از نوع سلولزی است اما برای خودروهای شهری سلولزی ها مناسب تر هستند.
فیلتر هوای کتان
این فیلترها از 6 لایه پارچه روغنی برای جذب مواد تشکیل شده است. از ویژگی های این فیلتر جذب موثرتر مواد و همچنین قال شستشو بودن آن است. فیلتر روغنی باعث بهبود تنفس خودرو و جریان هوا می شود و البته قیمت آن هم از دو نوع قبلی، یعنی سلولزی و اسفنجی گران تر است.
عمر این فیلترها به طور قابل توجهی از سلولزی و اسفنجی بیشتر است.