دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / مجله خودرو / دانستنی های خودرو /

آشنایی با انواع پمپ سوخت خودرو 

دوشنبه، 04 اسفند 1399
در صورتی که پمپ سوخت نامناسبی را برای خودرو خود تهیه و از آن استفاده کنید، اتومبیل شما توان و قدرت لازم را نخواهد داشت و بد کار می کند.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، پمپ بنزین که در اکثر خودروها از میل سوپاپ می گیرد وظیفه ارسال سوخت به کاربراتور را دارد پمپ بنزین مانند جارو برقی است که با ایجاد خلا کار می کند و عمل پمپ بنزین این است که در هنگامی که خلا در چند راهه مکش کم است به ان کمک می کند پمپ بنزین از دو قسمت زیر تشکیل شده است

۱-دیافراگم

۲-دو عدد سوپاپ

بدین ترتیب که بازوی شیطانک توسط استوانه خارج از مرکزی که روی میل سوپاپ قرار دارد به سمت چپ و راست حرکت می کند و صفحه چرمی که وسط پمپ قرار دارد و به نام دیافراگمنامیده می شود به سوی پایین حرکت می کند و در نتیجه بالای دیافراگم خلا ایجاد می شود و دریچه ورود بنزین باز شده و بنزین از باک به بالای دیافراگم مکیده می شود هنگامی که دیافراگم به جای اول خود بر می گردد بنزین را از دریچه خارج می کند و به همین ترتیب ادامه می یابد معمول ترین پمپ بنزین , پمپ بنزین های شیشه ای است که یک استکان جهت کنترل جریان بنزین در قسمت بالای ان تعبیه شده است و بقیه از نوع فلزی می باشند پمپ بنزین با گردش میل سوپاپ کار می کند چون قسمت زیرین اتومبیل بیشتر از سایر فصول گرم می شود گرمای موتور باعث می شود که گاز متراکم بنزین در پمپ جمع شود و در نتیجه بنزین به کاربراتور نمی رسد

برای رفع موقت این عیب می توان پارچه ای را خیس کرد و روی پمپ گذاشت یامقداری اب روی پمپ بنزین ریخته تا گاز جمع شده به مایع بنزین تبدیل شود و پمپ بنزین به کار بیافتد به تازگی از پمپ بنزین های برقی استفاده می گردد , که بوسیله یک موتور کوچک الکتریکی کار می کند و معایب پمپ بنزین معمولی را ندارد

انواع مختلف پمپ سوخت خودرو

پمپ سوخت خودرو به طور کلی به دو دسته

  • الف) پمپ بنزین مکانیکی
  • ب) پمپ بنزین الکتریکی

تقسیم می شود.

پمپ بنزین مکانیکی معمولا در خودروهایی که سوخت رسانی آنها به صورت کاربراتوری است کاربرد دارد و خودروهایی که با سوخت رسانی انژکتوری کار می کنند از پمپ های برقی برای راه اندازی موتور استفاده می کنند.

پمپ بنزین مکانیکی:

پمپ بنزین مکانیکی

این مدل از پمپ را در کنار پیشرانه و نزدیک به میل سوپاپ نصب می کنند. وسیله ای در این پمپ قرار دارد که به صورت اهرمی از آن بیرون زده است و به شیطانک معروف است.

در روی میل سوپاپ، بادامک قرار گرفته است که به شیطانک ضربه وارد می کند و آن را به حرکت وا می دارد با هر ضربه ای که به شیطانک وارد می شود؛ این وسیله بالا و پایین می رود و دقیقا مانند تلمبه عمل می کند.

وقتی سر شیطانک به سمت بالا می رود، قسمت انتهای آن پایین آمده و دیافراگم را به پایین می کشد.

دیافراگم قطعه ای ست که درون پمپ سوخت خودرو قرار گرفته و با شیطانک در ارتباط است و این تعامل باعث یک عملکرد کامل جهت رساندن به موقع و مناسب سوخت به موتور می گردد.

خلاء ایجاد شده در محفظه پمپ بنزین باعث مکش و ورود بنزین به داخل پمپ می شود، به کمک یک سوپاپ یکطرفه که در پمپ قرار دارد باعث ورود بنزین به داخل پمپ می گردد.

زیر قسمت دیافراگم یک فنر قوی تعبیه شده است که وظیفه آن پایین آوردن سر شیطانک و برگرداندن دیافراگم به محل اولیه خود می باشد.

بنزین وارده در این قسمت مجبور است که از سوپاپ دیگری که برعکس سوپاپ اولی عمل می کند و فقط اجازه خروج بنزین از پمپ سوخت را می دهد؛ از پمپ سوخت به سمت قسمت پیشرانه حرکت کند.

این کار با هر بار چرخیدن میل سوپاپ تکرار می شود؛ تا بنزین کافی برای سوخت موتور در خودرو فراهم شود.

ضمن اینکه چون پمپ سوخت خودرو همیشه در حال فرستادن سوخت به قسمت پیشرانه خودروست؛ با تعبیه و قرار دادن یک صافی مخصوص(اگر بنزین زیادی به سمت کاربراتور فرستاده شود) سوخت را مجددا و از طریق همین صافی به قسمت باک خودرو باز می گرداند.

شاید لازم باشد که این نکته را هم یادآوری کنیم که اگر نیاز است و باید پمپ سوخت خودرو را عوض کنید، حتما لازم نیست که دقیقا پمپی مشابه پمپ قبلی تهیه کنید؛ بلکه می توانید از پمپ سوخت مشابهی کمک گرفته و از آن استفاده کنید.

پمپی که بتواند فشار مورد نیاز انژکتورها را فراهم کند.

توجه کنید در صورتی که پمپ سوخت نامناسبی را برای خودرو خود تهیه و از آن استفاده کنید، اتومبیل شما توان و قدرت لازم را نخواهد داشت و بد کار می کند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 08 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
مراحل اکسپت مقاله
سابمیت مقاله چیست؟
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟