به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از بهداشت نیوز،یکی از اختلالات اضطرابی که برخی افراد را درگیر خود می کند، حملات پانیک یا وحشت زدگی است. در حقیقت حمله اضطراب شدید همراه با احساس مرگ قریب الوقوع را اختلال وحشت زدگی می نامند.
از نشانه های این اختلال دوره های حملات و ترس های شدید است که فرد علائمی را تجربه می کند که تصور می کند دیوانه شده یا در حال مرگ است.برخی علائم پانیک عبارتند از: تپش قلب شدید و احساس کوبش قلب تعریق لرزش درونی یا احساس تکان خوردن احساس خفگی در حالتی که اکسیژن وجود دارد احساس گرگرفتگی یا سرمای شدید احساس خواب رفتگی یا سوزن سوزن شدن ترس از دست دادن کنترل یا ترس ازدیوانه شدن ترس از مردنحملات پانیک (وحشت زدگی) می تواند بدون دلیل خاصی رخ دهد یا می تواند در یک موقعیت جدید باشد و حتی می تواند هنگام استراحت وقتی که فرد آرامش دارد هم رخ دهد.
اختلال وحشت زدگی معمولا در اواخر نوجوانی یا اوایل بزرگسالی شروع می شود، ولی در برخی از موارد گزارش شده که این بیماری در کودکی نیز شروع می شود و شیوع این اختلال در زنان دو تا سه برابر مردان بوده و شایع ترین سنین ۲۰ تا ۳۰ سالگی است.برخی از افکار و احساس هایی که فرد هنگام حملات وحشت زدگی تجربه می کند، عبارتند از:
دارم بالا می آورم؛ دارم می میرم؛ دارم سکته می کنم؛ الان قلبم از کار می افتد؛ دارم کور می شوم؛ احتمالا من تومور مغزی دارم؛ دارم دیوانه می شوم؛ نکند به کسی صدمه بزنم؛ از ترس نمی توانم حرکت کنم؛ الان مردم حتما فکر می کنند که من روانی هستم؛ الان ممکنه که جیغ بزنم؛ دارم احمقانه رفتار می کنم و... .این نوع ترس ها را ممکن است هر فردی در طول دوران زندگی تجربه کند، اما چنانچه این حالت در مدت زمانی طولانی تر وجود داشته باشد، لازم است تا فرد برای تشخیص مراجعه کند.
باید اشاره داشت که درمان این نوع اختلال ترکیبی است که شامل دارودرمانی و درمان های روانشناختی است. طی درمان های غیردارویی به فرد اطمینان داده می شود که این بیماری فقط نوعی حمله عصبی است و مشکل لاعلاج در اعضای بدن او وجود ندارد. باید درنظر داشته باشیم که پانیک منشأ جسمانی ندارد، بلکه منشأ آن ذهنی و روانی بوده و موجب مرگ نخواهد شد. در فرآیند درمان، از شناخت درمانی و درمان های گروهی استفاده می شود