ساعدنیوز
ساعدنیوز

آشنایی با جاذبه های مسجد شیخ زاید ابوظبی

  پنجشنبه، 14 مهر 1401   زمان مطالعه 12 دقیقه
آشنایی با جاذبه های مسجد شیخ زاید ابوظبی
مسجد بزرگ شیخ زاید یکی از محبوب‌ترین جاهای دیدنی ابوظبی به شمار می‌رود که هر روز پذیرای ۵۵,۰۰۰ نمازگزار و بازدیدکننده است. این مسجد یک شاهکار هنری و معماری محسوب می‌شود و بعد از مسجدالحرام و مسجدالنبی، سومین مسجد بزرگ جهان است.

مسجد بزرگ شیخ زاید یکی از محبوب ترین جاهای دیدنی ابوظبی به شمار می رود که هر روز پذیرای ۵۵,۰۰۰ نمازگزار و بازدیدکننده است. این مسجد یک شاهکار هنری و معماری محسوب می شود و بعد از مسجدالحرام و مسجدالنبی، سومین مسجد بزرگ جهان است. شیخ زاید بن سلطان آل نهیان، نخستین حاکم امارات متحده عربی، این مسجد را در شهر ابوظبی ساخت تا محلی فرهنگی برای مردمی با هر پیشینه ای باشد. این عمارت دارای ۱۰۹۶ ستون، ۸۲ گنبد مرمری سفید، استخرهای انعکاسی، لوسترهای سواروسکی با روکش طلا، نمازخانه و حیاطی است که یکی از بزرگ ترین آثار هنری موزاییک مرمری در جهان را به نمایش می گذارد. مسجد بزرگ شیخ زاید رکورد جهانی گینس را برای بزرگ ترین فرش دست باف در اختیار دارد که به دست هنرمندان ایرانی بافته شده است.

مسجد شیخ زاید ابوظبی

چرا مسجد شیخ زاید؟

  • سومین جاذبه برتر دنیا از نگاه تریپ ادوایزر در سال 2018 است.
  • مسجد شیخ زاید دو سال پیاپی نیز عنوان دومین جاذبه برتر دنیا را از آن خود کرد.
  • پربازدیدترین و محبوب ترین جاذبه شهر ابوظبی است.
  • بزرگترین فرش دستباف دنیا که بافته دسته هنرمندان ایرانی است را در مسجد شیخ زاید خواهید دید.
  • یکی از بزرگترین لوسترهای دنیا در شبستان مسجد شیخ زاید قرار دارد.
  • صحن مسجد شیخ زاید بزرگترین مجموعه موزاییکی و مرمرین دنیاست.
  • بازدید از این مسجد زیبا کاملا رایگان است.
  • شیخ زاید از زیباترین مسجدهای دنیا محسوب می شود.
  • بزرگترین مسجد کشور امارات متحده است.

مسجد شیخ زاید ابوظبی

تاریخچه مسجد شیخ زاید

مسجد شیخ زاید که با نام کامل عربی بنام مسجد الشیخ زاید بن سلطان آل نهیان شناخته و نامیده می شود در مسجدی در شهر ابوظبی ، در کشور امارات متحده عربی واقع شده است . این مسجد بعد از مسجد الحرام و مسجد النبی سومین مسجد بزرگ جهان است و یکی از نقاط دیدنی در امارات متحده عربی به شمار می آید .
جالب است بدانید شیخ زاید بن سلطان آل نهیان توانایی فوق العاده ای در ایجاد صلح بین قبیله های بدوی در بیابان های عرب داشت و به همین دلیل خیلی زود در دهه ۱۹۴۰ به شهرت جهانی رسیده بود و توانست در سال ۱۹۶۶ حاکم شهر ابوظبی در امارات شود .

در سال ۱۹۷۱ او با شهر دبی متحد و یکی شد و این اتحاد منجر به شکل گیری کشور امارات متحده عربی شد ، شیخ زاید بسیار مردی عاقل و دور اندیش بود و اینکه از درآمد های عظیم نفتی شهر ابوظبی استفاده کرد و آسمان خراش های بسیار و گنجینه های فرهنگی مثل مسجد جامع را در این شهر ساخت .

جالب است در سفر به دبی بدانید که ساخت مسجد از سال ۱۹۹۶ میلادی آغاز شد . نام این مسجد از شیخ زاید بن سلطان آل نهیان گرفته شده است که بنیان گذار، طراح و نخستین رئیس کشور امارات بوده است و در همین مسجد دفن شده است ، او در 20 رمضان 1425 ه . ق یعنی 4 نوامبر 2004 میلادی درگذشت و قبر وی در سمت شمال مسجد واقع شده است این مسجد به طور رسمی در ماه رمضان در سال 2007 میلادی گشوده شد .

مسجد شیخ زاید ابوظبی

معرفی مسجد شیخ زاید

مسجد شیخ زاید در ابوظبی با گنبدهای بزرگ و کوچک و معماری شگفت انگیز کشور امارات متحده عربی است که استفاده از طلا و زیورآلات متنوع بر زیبایی و شکوه و عظمت این بنا را دو چندان کرده است .این مسجد در منطقه ای عظیم در میان دو پل مصفح و مقطع در مدخل جزیره شهر ابوظبی واقع شده است ، این مسجد باشکوه با ابعاد 420 متر در 290 متر سومین مسجد بزرگ جهان نام گرفته است که مسجد الحرام و مسجد النبی در رتبه های اول و دوم قرار دارند و شما با حضور در این مسجد فرهنگ و آداب و رسوم و مذهب مردم دبی را از نزدیک خواهید دید .

تمامی گردشگران در سفر خود به امارات حتما سری به ابوظبی و این مسجد زیبا می زنند و اگر به دیدن این مسجد رفتید با ترکیبی از معماری های ایرانی ، بومی امارات ، مغربی ، ترکی و حتی هندی نیز روبرو خواهید شد که در نوع خود بی نظیر و فوق العاده می باشد .

نماز عید قربان سال 1428 هجری قمری اولین نمازی بود که در این مسجد توسط مردم اقامه و برگزار شد که با استقبال بی نظیر و باشکوه مسلمانان این کشور روبرو شد در این زمان هنوز مسجد به طور کامل تکمیل نشده بود و هنوز گوشه های از آن ناقص دیده می شد .

دستور ساخت این مسجد در سال 1996 میلادی توسط حاکم وقت شهر ابوظبی به نام شیخ زاید بن سلطان آل نهیان در بالای یک تپه 9 متری و میان دو پل مصفح و مقطع صادر گردید و در سال 2007 نیز بهره برداری و افتتاح شد .

سالانه گردشگران زیادی چه مسلمان و چه غیر مسلمان از این مسجد باشکوه دیدن می کنند تا عظمت سومین مسجد بزرگ جهان را شاهد باشند ، هر چند که در کشور امارات بازدید از مساجد برای غیر مسلمانان ممنوع است ولی این مسجد برای بازدید گردشگران و توریست ها یک استثنا محسوب می شود و هزینه ساخت این مسجد دو میلیارد و ۱۶۷ میلیون درهم امارات بوده است و مساحت اجمالی مسجد ۴۱۲.۲۲ متر مربع می باشد .
روزانه صدها زن و مرد غربی از مسجد شیخ زاید آل نهیان ابوظبی به عنوان سومین مسجد بزرگ پس از حرمین شریفین که شهرت جهانی دارد ، بازدید می نمایند که با توجه به اینکه این مسجد به روی تنها مسلمانان باز است ولی این امکان خاص را به گردشگران دبی و یا امارات داده است که آنها هم به احترام این مکان معنوی با پوششهای و آداب اسلامی یعنی یک عبای بلند مشکی و پوشش سر برای بازدید وارد این مسجد شوند .معماران آن زمان در ساخت مسجد شیخ زاید از ترکیبی از سبک های معماری تمدن های مختلف اسلامی استفاده کردند تا تنوع فرهنگی را در آن بوجود آورند مثلا در حیاط اصلی مسجد در فضایی سفید و درخشان ، حوضچه و ستون های منبت کاری شده قرار دارند که در آن از مسجد پادشاهی پاکستان و مسجد حسان مراکش برای شما عزیزان تداعی می کند و گنجایش 30.000 نفر را داراست .

در گوشه های حیاط مسجد مناره های 107 متری ساخته شده که شکل هندسی هر کدام با هم فرق دارد و در ساخت آن ها از معماری کشور زیبای مصر ، آفریقای شمالی و ترکیه الهام گرفته شده است .

مسجد شیخ زاید ابوظبی

بخش های مسجد شیخ زاید

بیشتر مساجد زیبای دنیا ساعت های بازدید محدودی دارند و غیر مسلمان ها هم باید با احتیاط وارد این مساجد شوند، اما مسجد جامع شیخ زاید ابوظبی این گونه نیست. این ساختمان درخشان سفید که در سال ۲۰۰۷ مورد رونمایی قرار گرفت با هدف توسعه تعامل بین فرهنگ های مختلف اسلامی و همچنین دین اسلام با دیگر مذهب های دنیا ساخته شده است. برای ساخت این مسجد از سه معمار مختلف انگلیسی، ایتالیایی و اماراتی استفاده شده و کاشی های آن از ترکیه و شیشه های آن از آلمان آورده شده است، هر سال بیش از یک میلیون نفر بازدید کننده دارد و همه چه مسیحیان، چه یهودیان و چه بی دینان می توانند به راحتی داخل این مسجد شوند، مسجد شیخ زاید برای مسلمانان فقط محلی برای نماز خواندن نیست بلکه سکویی برای تبادل فرهنگی می باشد.

مقبره شیخ زاید

شیخ زاید بن سلطان آل نهیان توانایی عجیبی در ایجاد صلح بین قبایل بدوی در بیابان های عرب داشت و به همین دلیل در دهه ۱۹۴۰ به شهرت رسیده بود و توانست در سال ۱۹۶۶ حاکم ابوظبی شود، در سال ۱۹۷۱ او با دبی متحد شد و این اتحاد منجر به شکل گیری امارات متحده عربی گشت، شیخ زاید از درآمدهای عظیم نفتی ابوظبی استفاده کرد و آسمان خراش های بسیار و گنجینه های فرهنگی مثل مسجد جامع را در شهر ساخت که ساخت مسجد از سال ۱۹۹۶ آغاز شده بود، شیخ زاید در سال ۲۰۰۴ سه سال قبل از کامل شدن مسجد درگذشت و در مقبره ای در بخش شمالی این مسجد به خاک سپرده شد.

حیاط مرکزی مسجد

در ساخت مسجد شیخ زاید از ترکیبی از سبک های معماری تمدن های مختلف اسلامی استفاده شده تا تنوع فرهنگی به وجود بیاید، در حیاط اصلی مسجد در فضایی سفید و درخشان، حوضچه و ستون های منبت کاری شده قرار دارند که در آن از مسجد پادشاهی پاکستان و مسجد حسان مراکش الهام گرفته شده است و گنجایش ۳۰,۰۰۰ نفر را دارد. در گوشه های حیاط مسجد مناره های ۱۰۷ متری قرار دارد که شکل هندسی هر کدام با هم فرق می کند و در ساخت آن ها از معماری کشور مصر، آفریقای شمالی و ترکیه استفاده شده است.

مسجد شیخ زاید ابوظبی

سقف های هنری مسجد

مسجد جامع ۶۲ گنبد در ۷ سایز مختلف دارد که آن را از مسجد پادشاهی لاهور پاکستان الهام گرفته تا زیبایی، احساس و شکوه دوره اسلامی مغول را به عینیت ببخشد و در ساخت قوس سقف ها از سبک معماری آفریقای شمالی استفاده شده است .

مسجد شیخ زاید ابوظبی

راهروی بزرگ مسجد

بازدید کنندگان باید قبل از وارد شدن به راهرو کفش های خود را در بیاورند، مردان باید حتما شلوار بلند تا مچ پا پوشیده باشند و زنان هم باید سر، دست ها و پاهای خود را پوشانده باشد(به زنان در بیرون مسجد روسری هایی داده می شود). در این راهرو اگر به قوس گنبد نگاه کنید خوش نویسی آیه های قرآنی را در بر روی آن می بینید که با ورقه های طلا نوشته شده اند.

مسجد شیخ زاید ابوظبی

لوستر راهروی بزرگ مسجد

مسجد جامع، هفت لوستر بزرگ دارد که توسط شرکت آلمانی فاستیگ ساخته شده اند و هر کدام ۱۲ تن وزن دارد و با کابل هایی که تحمل ۳۶ تن وزن را دارد آویزان شده اند.

مسجد شیخ زاید ابوظبی

سالن اصلی نمازگزاران

راهرو به سالن اصلی نمازگزاران ختم می شود که سالنی بزرگ با دو قسمت مختلف مردانه و زنانه است و گنجایش ۱۰,۰۰۰ نفر را دارد، در این راهرو ۹۶ ستون مرمر قرار گرفته که با مروارید و سنگ های قیمتی تزئین شده اند و در داخل هر ستون سیستم تهویه هوا کار گذاشته شده است.

مسجد شیخ زاید ابوظبی

بهترین زمان بازدید از مسجد شیخ زاید

مسجد شیخ زاید در هر ساعتی از روز زیبایی خود را دارد؛ اما در زمان غروب خورشید، چشم انداز فوق العاده ای پیدا می کند. با تاریکی هوا نیز می توانید عظمت و شکوه این سازه را در نورپردازی زیبای آن نظاره گر باشید.

ساعت بازدید از مسجد شیخ زاید

اگر قصد بازدید از مسجد شیخ زاید را دارید، از روز شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۹ تا ۲۲ به این محل مراجعه کنید؛ گرچه درهای مسجد در ساعت ۲۱:۳۰ به روی گردشگران بسته می شود. روز جمعه این مسجد از ساعت ۹ تا ۱۲ (امکان ورود به مسجد تا ساعت ۱۱:۳۰ وجود دارد) و مجددا از ساعت ۱۵ تا ۲۲ باز است؛ هرچند آخرین ورودی گردشگران در ساعت ۲۱:۳۰ خواهد بود. در ایام ماه رمضان می توانید در ۲۰ روز اول از دوشنبه تا یکشنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۸ و از ساعت ۲۱:۳۰ تا یک بامداد به مسجد بروید. جمعه ها از ساعت ۱۵ تا ۱۸ و ۲۱:۳۰ تا یک بامداد امکان بازدید مهیا است. در ۱۰ روز آخر ماه رمضان ساعت بازدید از ۱۰ تا ۱۸ در روزهای دوشنبه تا یکشنبه و ۱۵ تا ۱۸ در روز جمعه تعیین شده است. این مسجد در ایام عید فطر و عید قربان از شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۹ تا ۲۲ پذیرای گردشگران خواهد بود.

مسجد شیخ زاید ابوظبی

چگونه به مسجد شیخ زاید ابوظبی برویم؟

اکثر مسافران ایرانی شهر دبی را برای مسافرت خود به کشور امارات انتخاب می کنند؛ ولی از آنجاییکه این مسجد زیبا و بی نظیر در شهر ابوظبی واقع شده است، شما باید برای بازدید از این مسجد یک روز از سفر خود را به آن اختصاص دهید. پیشنهاد ما این است، طوری برنامه ریزی کنید که حوالی غروب در این مسجد باشید تا بتوانید زیبایی های این مسجد را هم در روز و هم در لحظه غروب و تاریکی شب مشاهده نمائید.
برای رفتن به ابوظبی دو راه وجود دارد: یکی گرفتن تاکسی و دیگری استفاده از حمل و نقل عمومی (اتوبوس ها).

مسلما کرایه تاکسی گران می باشد و در صورتی که چهار نفر باشید و بخواهید این هزینه را بین خود تقسیم کنید استفاده از تاکسی قابل توجیه است؛ ولی در صورتی که بخواهید از اتوبوس استفاده کنید می توانید با هزینه کم (در حدود 60 درهم امارات) این کار را انجام دهید. بسته به اینکه در کجای دبی مستقر باشید می توانید از ایستگاه های مختلف به شهر ابوظبی بروید؛ دو ایستگاه معروف عبارتند از: ایستگاه متروی ابن بطوطه (Ibn Battuta) و ایستگاه متروی الغوبیبه (Al Ghubaibia)

در واقع در کنار این دو ایستگاه مترو، ایستگاه های اتوبوسی وجود دارد که مسافران می توانند از آنجا به نقاط مختلف شهر دبی و دیگر شهرهای امارات عزیمت کنند. اگر قصد دارید از ایستگاه متروی ابن بطوطه به ابوظبی بروید باید سوار اتوبوس های E101 شوید و اگر می خواهید از ایستگاه الغوبیبه به این شهر بروید باید سوار اتوبوس های E100 شوید. از ایستگاه ابن بطوطه حدود 1:30 ساعت و از ایستگاه الغوبیبه حدود 2 ساعت در راه خواهید بود. شما در ایستگاه اتوبوس مرکزی ابوظبی (Abu Dhabi Central Bus Station) از اتوبوس پیاده خواهید شد و از آنجا می توانید هم با اتوبوس های درون شهری ابوظبی و هم با تاکسی به مسجد شیخ زاید بروید؛ ولی از آنجائیکه کارت مترو و اتوبوس های ابوظبی و دبی با هم متفاوت هستند و خرید کارت اتوبوس ابوظبی برای یکبار استفاده منطقی به نظر نمی رسد، پیشنهاد می کنیم که این بار از تاکسی های درون شهری ابوظبی استفاده کنید. اگر پس از بازید از مسجد ابوظبی تجربه ی جدیدی پیدا کردید که به نظرتان برای دیگر خواننده های ما می توانست مفید باشد، آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
صحبت های عادل فردوسی پور در مورد قطعی برق:درسته که مردم باید رعایت کنند و کمتر مصرف کنند ولی به خدا هیچ جای دنیا سال 2025 مردم اینجوری زجر نمیکشند از این اتفاقات و... (54 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: آقای علیخانی میای پایین یا من میاما/ احسان علیخانی: تو صورت خانوم سعادت نگاه کن یکم خجالت بکش😁/ خنده‌های از ته دل نعیمه رو از دست ندید (51 نظر) نعیمه نظام دوست: پول اجاره خانه ام را نداشتم که پرداخت کنم و مجبور شدم از این طرف و آن طرف برای پرداخت اجاره خانه ام قرض بگیرم! (42 نظر) الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: یه مشت تُرشیده دور هم جمع شدیم+ویدیو/برنامه رفت رو هوا از خنده... (30 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / عقرب سیاه، موش، قورباغه (19 نظر) ساغر عزیزی بازیگر سریال سوجان: برخی بر این باروند که من واقعاً فرح دیبا هستم ولی من اصلاً با سیاست کاری ندارم (18 نظر) دانلود آهنگ جدید مرتضی پاشایی با نام «آغوش تو»(هوش مصنوعی) (17 نظر) علی دایی: احترام زیادی برای مهران مدیری قائلم ولی دعوتش رو قبول نکردم چون...+فیلم (13 نظر) گریه‌های بی امان مسعود پزشکیان به یاد همسرش در آستانه روز زن؛ دلداری دادن زهرا، تنها دخترش به آقای رئیس جمهور+ویدیو/ همدردی خانم معاون با اشکهایش (12 نظر) مهران غفوریان: نمی‌دانم چه کسی این سرمربی را به تیم ما انداخت؟! / استقلالی بودم، وقتی دیدم پرسپولیس همیشه استقلال را می برد، پرسپولیسی شدم! (11 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
محسن یگانه:اگر الان محسن چاووشی کنسرت بگذارد استقبال مردم وحشتناک خواهد بود! ترجیح می‌دهم طرفدارانم من را محسن صدا کنند، نه سلطان
علیرضا قربانی: خیلی از مواقع به جای ترانه قرآن گوش می دهم خصوصا قرائت قرآن مصری ها
قتل دلخراش یک زن هنرمند و پولدار مقابل کلانتری با ضربه‌های پی در پی چاقو
سرمربی اسبق پرسپولیس: همه بازیکنان امروز را در چرخ گوشت بریزیم از آن طرف یک علی پروین بیرون نمی‌آید!
ژیلا صادقی: پیشنهاد های خوبی برای بازیگری دارم/ تازه معنای مدافع حرم را میفهمم، نمیپذیرم حرم حضرت زینب(ع) یک آجرش خش بردارد
4 علت که میگه چرا مصرف چای بهتر از قهوه هست / اگه معتاد قهوه هستی اینارو باید بدونی
روایت‌های ایرانی هم بند با جولانی در زندان؛ از ایستادن در یک صف برای گرفتن جیره‌ی غذا و سیگار تا اسکن چشمهایشان در یک چادر
خداحافظی آخر گاریدو؛ سرمربی سابق پرسپولیس ایران را ترک کرد!
سربازان سال آینده چقدر حقوق می‌گیرند؟/ تفاوت حقوق 4 میلیونی بین سربازان مجرد و متاهل
چگونه شوهرم را متقاعد به کاری کنم؟ / 9 راهکار برای مطیع کردن همسر
علت اختلاف محمود احمدی ‌نژاد با برادرش بر سر چه بود؟/ تشبیه رابطه احمدی نژاد و مشایی به لیلی و مجنون توسط برادر مرحومش
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 4 دی ماه 1403
فال شمع روزانه امروز سه شنبه 4 دی 1403
فال روزانه امروز سه شنبه 4 دی ماه 1403
فال ابجد روزانه سه شنبه 4 دی 1403
منتخب روز   
4 علت که میگه چرا مصرف چای بهتر از قهوه هست / اگه معتاد قهوه هستی اینارو باید بدونی سربازان سال آینده چقدر حقوق می‌گیرند؟/ تفاوت حقوق 4 میلیونی بین سربازان مجرد و متاهل جدول زمانبندی قطعی برق امروز سه شنبه 4 دی تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و... منتشر شد + لینک نکات خانه‌داری/ روش تهیه و نگهداری پودر گشنیز در خانه بدون اینکه به هم بچسبند و گلوله شوند+ میدونین واسه چه غذاهایی مناسبه؟ تصویر دیده نشده از نوه‌های دوقلوی استاد محمدرضا شجریان/ سام و سپهر مثل سیبی که از وسط نصف شدن نوستالژی روز/ پذیرایی ویژه زیزیگولو از دوستاش/ خونه پر شده از زیزگولوهای رنگارنگ😍/ فقط آسی پولیکا گفتن مریم سعادت نگاهی به گریم سنگین و وحشتناک محبوب ترین بازیگران زن ایرانی؛ نعیمه نظام دوست، مریم سعادت، آزاده صمدی، آزیتا حاجیان, لیلا اوتادی، لیلا حاتمی و... عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بهت‌آور حمید گودرزی و الناز شاکردوست بازیگران اولین سریال شبکه خانگی «قلب یخی» بعد از 14 سال در 47 سالگی و 40 سالگی (عکس) نگاهی به خودروی 6 چرخ غول‌آسای محمدرضا گلزار با رنگ سفارشی نئون متالیک؛ آفرود سوار حرفه‌ای با استایل بی‌نظیر! قاب ایران قدیم/ 4 عکس‌ خاطره انگیز از روز برفی کاخ ناصرالدین شاه قاجار تا سرسره بازی روی برف جوانان دهه پنجاهی با شلوار خمره ای در آبعلی؛ سال 1371 (ویدئو) رضا رشیدپور و اجرای جذاب آهنگ نوستالژیک در شب یلدای به‌یادماندنی! از شایعه تا واقعیت / ماده کشنده در قوطی‌های کنسرو؛ مصرف کنسروها را به حداقل برسانید