بزرگترین شهر و مرکز جمهوری تاتارستان است. کازان به خاطر فرهنگ مشترک روسی و آسیای شرقی که دارد مشهور است. در سال ۲۰۱۵ ۲.۱ میلیون توریست از شهر کازان دیدن کردند که از بین آنها ۱.۵ میلیون نفر از کاخ کرملین کازان (یکی از میراثهای جهانی یونسکو) دیدن کردند. در آپریل ۲۰۱۹ اداره ثبت مالکیت روسیه، کازان را به عنوان سومین پایتخت روسیه انتخاب کرد و در سال ۲۰۰۹ به عنوان پایتخت ورزشی روسیه انتخاب شد که همچنان نیز این عنوان را دارد.
به عنوان پایتخت تاتارستان، این شهر مرکز فرهنگی مردمان باستانی تاتار است طوریکه اسم مستعار “آتن منطقه ولگا ” به این شهر داده شده است. با داشتن ۳۰ دانشگاه و ۴۰ موزه و گالری هنری این شهر کماکان مهد فرهنگ محسوب می شود. به دلیل وجود دانشگاه های معتبر بین المللی این شهر میزبان بسیاری از دانشجویان خارجی علاقمند به تحصیل در روسیه است.
کازان یا قازان (تاتاری: خط لاتین Kazan، خط سیریلیک Казан، روسی: Казань) (تلفظِ روسی: Каза́нь؛ IPA: [kɐˈzanʲ]) پایتخت جمهوری تاتارستان در فدراسیون روسیه است که براساس سرشماری ۲۰۱۰ روسیه با ۱٬۱۴۳٬۵۳۵ نفر جمعیت، هشتمین شهر پرجمعیت و یکی از مهم ترین شهرهای روسیه به شمار می رود.
شهر قازان محل تلاقی رودهای وُلگا و قازانکا در بخش اروپاییِ روسیه است. کرملین قازان از میراث جهانی یونسکو است. یونسکو در سال ۲۰۰۵، در مراسمی سالگرد هزارسالگی شهر قازان را به عنوان شهری چندقومیتی و محل زندگی مسالمت آمیز مسلمان و مسیحی گرامی داشت.[۲] در آوریل ۲۰۰۹، لقب رسمی «پایتخت سوم فدراسیون روسیه» برای این شهر در نظر گرفته شد[۳] و در سال ۲۰۰۹ به عنوان پایتخت ورزشیِ روسیه انتخاب شد.[۴][۵] قازان در سال ۲۰۱۳ میزبان مسابقات المپیاد تابستانیِ دانشجویی، ۲۰۱۵، میزبان مسابقات جهانیِ ورزش های آبی، و یکی از شهرهای میزبان جام جهانی فوتبال ۲۰۱۸ در روسیه است.
جغرافیای کازان
این شهر با فاصلهٔ ۷۹۷ کیلومتری از شهر مسکو در قسمت شرقی روسیهٔ اروپایی قرار گرفته است. قازان بیش از ۱٫۱ میلیون نفر جمعیت دارد و ۴۰٪ ساکنان آن کمتر از ۳۰ سال سن دارند.قازان از مراکز صنعتی، بازرگانی و فرهنگی در مرز اروپا و آسیاست و مهم ترین شهر فرهنگی برای تاتارها است. این شهر در محل به هم پیوستن دو رودِ وُلگا و قازانکا قرار دارد.شهر اولیه در محل قازان شهر کرمن بود که گفته می شود روی تپه ای دیگ مانند بنا شده بود، و واژهٔ «قازان» در زبان تاتاری به معنای دیگ است.قازان از سال ۱۸۰۱ دارای دانشگاه شده و از سال ۲۰۰۵ بزرگترین مسجد روسیه (و احتمالاً اروپا) به نام مسجد قُل شریف در آن ساخته شده است. در سال ۲۰۰۵، قازان هزارسالگی خود را جشن گرفت.کرملین قازان بخش اصلی اَرگ های تاریخی تاتارستان در شهر قازان است. این اَرگ به دستور ایوان مخوف ساخته شد و از سال ۲۰۰۰ به عنوان میراث جهانی یونسکو شناخته می شود.
آب و هوای کازان
شهر کازان از آب و هوای نسبتا سردی برخوردار است به طوری که میانگین دما در ماه ژانویه که سردترین ماه سال است 14- درجه سانتی گراد زیر صفر و در جولای که گرم ترین ماه سال است به 19+ درجه بالای صفر می رسد. البته زمستان های سرد این شهر معروف است.
شهر کازان به این دلیل که ارتفاع مناطق اطرافش زیاد است تقریبا به حالت کاسه شکل است. به همین دلیل کلمه کاسه کم کم به شکل «کازان» یا «قازان» به عنوان نام این شهر استفاده شده است.
تاریخ کازان
همانطور که در بالا اشاره کردیم، این شهر از تاریخ بسیار غنی برخوردار است. در سال 2005 این شهر جشن 1000 سالگی خود را برگزار کرد. مورخان قدمت این شهر را به قرن دهم میلادی نسبت می دهند. شهر کازان دارای جاذبه های تاریخی و فرهنگی و گردشگری فراوانی است. معماری جاذبه های موجود در این شهر خبر از تاریخ غنی آن می دهد. برج سویومبیک، کرملین کازان، مسجد قل شریف و کلیسای سنت کاترین تنها بخشی از جاذبه های کازان هستند.
واحد پول رسمی کشور روسیه «روبل» است که هر روبل روسیه چیزی حدود 562 ریال می شود. به طور کلی می توان گفت که هزینه های سفر به این شهر به نسبت سفر به شهرهای دیگر روسیه مثل مسکو و سن پترزبورگ بسیار کم تر و معقول تر می باشد.
حمل و نقل در کازان
فرودگاه بین المللی شهر کازان در 30 کیلومتری مرکز این شهر قرار گرفته است. اتوبوس های این شهر نیز هر 30 دقیقه حرکت می کنند. هزینه رفت و آمد و مخصوصا تاکسی تنها هزینه ای است که در کازان گران است. به این صورت که برای ورود به تاکسی 60 روبل و به ازای هر کیلومتر 13 روبل باید پرداخت کنید.کازان داری خط مترو نیز می باشد که تنها از 10 ایستگاه تشکیل شده است و کوتاه ترین خط متروی جهان است.
اقامت در کازان
شهر کازان بنا به اعلام سازمان جهانی گردشگری از جمله شهرهای در حال توسعه و پیشرفت است و هر ساله به تعداد بازدیدکنندگان آن افزوده می شود. حدود 60 هتل در این شهر وجود دارد که از انواع مختلفی تشکیل شده اند.از هتل 5 ستاره میراژ کازان تا هتل 2 ستاره ولگا طیف وسیعی از هتل ها در این شهر وجود دارند وآماده استقبال از شما می باشند.
خوراک در کازان
خورد و خوارک و غذا یکی از موارد مهم در هر سفری می باشد. مردم کازان به وعده صبحانه اهمیت زیادی می دهند. سوپ سالیانکا، کاشا، سوپ برش و بلینی از جمله غذاهایی هستند که در وعده صبحانه استفاده می شوند. البته باید به این نکته اشاره کرد که سوپ یکی از غذاهای محبوب در کازان می باشد و به عنوان دسر در همه وعده های غذایی استفاده می شود. شاید برای شما جالب باشد که بدانید کازانی ها در درست کردن بستنی بسیار ماهر هستند.به شما پیشنهاد می کنیم حتما بستنی های کازان را تست کنید.زوربلیش، چاک چاک، اچپوچمک، کیستیبال،توکمچ و … از جمله غذاهای محبوب کازان هستند.در زیر تصویری از غذای چاک چاک را مشاهده می نمایید.
دیدنی های کازان
کازان یا قازان از شهر های قدیمی و تاریخی است که بیش از هزار سال قدمت دارد. کازان مکان های تاریخی و دیدنی و زیارتی زیادی دارد که ما در اینجا شاخص ترین مکان های تفریحی و تاریخی این شهر را برای شما بازگو میکنیم.
- موزه ملی جمهوری تاتارستان : موزه ملی جمهوری تاتارستان کازان در فاصله ۵۰ متری برج اسپاسکایا کاخ کرملین قرار دارد. ساختمان موزه مالی تاتارستان در واقع کاروانسرایی است که در قرن نوزدهم ساخته شده و اکنون کاربری آن تغییر کرده. در این موزه بیش از ۹۱۰۰۰۰ اشیاء قدیمی وجود دارد که ۲۷۰۰۰۰ تای این اشیاء از گنجینه های بجا مانده از قرون وسطی و پیش از آن است. از نقاط قوت این موزه این است که در موزه تاتارستان علاوه بر آثار محلی و بومی، میتوان آثار مصری مانند تابوتی از دوره مصر باستان، کلاسیک، سکه های دوران های مختلف نیز پیدا کرد.
- قلعه کرملین: قلعه کرملین کازان ترکیبی از دو دین اصلی شهر کازان ارتدوکس مسیحیت و اسلام است که همکاری و همبستگی دو قوم روس و تاتار را به خوبی نشان میدهد. قلعه تاریخی کرملین ارگ اصلی جمهوری تاتارستان است؛ این مجموعه شامل چندین بنای تاریخی جذاب و دیدنی است که کلیسای اعلامیه یکی از نمونه های دیدنی این مجموعه است. کلیسای اعلامیه یکی از کلیسا های روس است که در قرن ۱۶ ساخته شده و ۵ گنبد طلایی دارد. دیوار های مربوط به قرون ۱۶ و ۱۷ این قلعه در سال ۲۰۰۰ به ثبت میراث جهانی یونسکو رسید و ورودی اصلی کرملین کازان برج اسپاسکی یکی دیگر از بنا های تاریخی و قدیمی این مجموعه است. در این قلعه دفاتر دولتی، پارک ها و موزه های مختلفی نیز وجود دارد.
کازان در ارتباط با ایران
کازان از دیرباز ارتباطاتی با ایران داشته، به طوری که در آکادمی علوم تاتارستان بخش ایران شناسی فعال بوده که خانم آلسو ارسلان اوا آیراتونا ریاست رئیس مرکز ایران شناسی آکادمی علوم تاتارستان برعهده داشته، و آموزش زبان فارسی نیز در دانشگاه اسلامی روسیه انجام می گیرد. در سال ۱۳۸۶ کنسولگری ایران به دلیل همکاری های اقتصادی و فرهنگی با منطقه تاتارستان در مقابل ایجاد کنسولگری روسیه در رشت شروع به کار کرد . هم اکنون رسول شایان سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کازان می باشند .