دهکده تفریحی چادگان که به دهکده زایندهرود نیز شهرت دارد، در حدود 130 کیلومتری غرب شهر اصفهان، 6 کیلومتری جنوب شرق شهر چادگان و پشت سد زایندهرود واقع شده است. این دهکده از محبوبترین دیدنیهای چادگان به حساب میآید که از نظر تاریخی نیز حائز اهمیت است. منطقه چادگان از سمت شمال با شهرستان فریدن، از سمت جنوب با استان چهارمحال و بختیاری، از سمت شرق با شهرستان تیران و کرون و از سمت غرب با شهرستان چادگان و بخش چنارود همسایه است. اقلیم منطقه و همجواری با دریاچه سد زایندهرود، آب و هوای دلپذیری را برای چادگان و دهکده تفریحی آن رقم زده است؛ آب و هوایی که شهروندان اصفهان و مهمانان این شهر را به گریز از گرمای مرکز استان و استراحت در محیطی سرسبز و خنک ترغیب میکند.
چادگان کلمهای ترکی مرکب از «چاد» بهمعنای دره، شکاف یا شیار و پسوند نسبت «گان» است؛ علت این نامگذاری را به جغرافیای چادگان نسبت میدهند که در میان درهای سرسبز قرار دارد.
شهر فعلی چادگان یا به گویش اصفهانی «چادگون» بر اساس اسناد تاریخی موجود، در زمان شاه عباس اول بنا شد؛ با این حال، قدمت این منطقه به پیش از عصر صفویه بازمیگردد؛ زمانی که به دلیل همجواری با رودخانه زایندهرود و آب و هوای مساعد و مطبوع، یکی از آبادترین نقاط ایران به حساب میآمد. منطقه چادگان در دوره باستان «پاراتاک» نام داشت و بنا بر گفتههای موجود، روزگاری «داریوش سوم» آخرین پادشاه هخامنشی برای تفریح یا جمعآوری سپاه خود به این منطقه خوشآب و هوا مراجعه کرد. ظاهرا هخامنشیان پس از گردآوری لشگر در منطقه چادگان، با عبور از روستاهای همجوار به سوی همدان میرفتند. روایات مختلفی نیز درباره اقامت اسکندر مقدونی در پاراتاک وجود دارد که از نفوذ وی در این محل سخن میگوید؛ یکی از روستاهای اطراف به نام «اسکندری» نیز این فرضیه را کامل میکند. در سال 1367 خورشیدی، دهکده تفریحی چادگان با هدف اقتصادی و نیز توسعه و رونق گردشگری منطقه در مجاورت سد زایندهرود ساخته شد.
از جمله امکانات تفریحی و رفاهی دهکده چادگان میتوان به قایقسواری، ماهیگیری، غواصی، زمین ورزشی، اتوبوسگردی، پیست دوچرخهسواری، باشگاه سوارکاری، پینتبال، کارتینگ، تلهکابین، شهربازی و پارک بادی و سینما چندبعدی اشاره نمود.